Gå til innhold

Helseangst eller?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Nå er jeg litt usikker på om jeg poster på riktig sted, men prøver her likevel. 
 

Ser der er mange som sliter med helseangst og/eller hypokondri. Jeg tror jeg har helseangst, men føler kanskje den avviker litt fra de jeg har lest om her inne. For meg så kommer angsten for diverse sykdommer KUN når jeg har symptomer på noe. Aldri ellers. Jeg går ikke rundt og er redd for å få kreft eller ALS eller andre skumle sykdommer. Men får jeg symptomer, så begynner kverna med èn gang. 
 

Nå er det veldig lenge siden jeg har fokusert på egen helse, helt til jeg begynte å få magevondt på lille julaften. Sliter enda. Smertene kommer takvis og sitter midt i magen (rundt navelen). Jeg begynner selvsagt raskt med eliminering av mulige tilstander for å prøve å nøste opp i hva det kan være. Smerten er gjenkjennelig og minner om noe jeg har hatt tidligere, men da har smerten vært lenger opp i magen. Så nå har jeg lest masse om bukspyttkjertelbetennelse og magesår og tenker at det ikke kan være det fordi smerter knyttet til den type sykdom sitter i epigastriet (mellomgulv/øvre mage). Men fordi jeg våknet i natt med «magekramper» så tenker jeg at kanskje det er det likevel… og alt fokuset går på dette. Tar tempen, trykker rundt på magen, tenker og tenker. Alt dette sannsynligvis fordi ting ofte synes å være så «langvarig» hos meg. Hadde aldri reagert sånn hadde det ikke vært for at jeg har hatt dette av og på siden 23 des. Og de to siste dagene har smerten og krampene økt. Ingen diare eller oppkast…. men gått oftere på do enn vanlig. 
 

Frustrerende med dette fokuset. Jeg vil hele tiden finne ut hva det er fordi det nå har vart i dagesvis. Hva med å bare la det gå over evt gå til legen hvis det blir skikkelig ille og jeg får tilleggsymptomer…? Neida….  og så disse bekymringene da. Hva om det er noe alvorlig? 
 

Håpløst 🙄

 

Hvordan flytte fokus når man ofte får helt reelle symptomer på diverse sykdommer? Tips anyone?

Anonymkode: 56091...922

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...