Gå til innhold

Hvilken brus er din favoritt?


Anbefalte innlegg

laban skrev (3 minutter siden):

Jeg tror lakris kan ha dårlig innflytelse på kolesterolet. Men da må man selvsagt spise mer enn litt nå og da, f.eks. ha det som sitt favorittgodteri.

Jeg liker ikke lakris, så jeg har ikke undersøkt nærmere. Men jeg er sikker på at en kollega som var glad i lakris, hadde fått høre dette av legen sin for mange år siden. 

Hva er Kolesterolet ? 

Anonymkode: f9983...192

Fortsetter under...

Lillemus skrev (12 timer siden):

Lakris kan være bra om du har lavt blodtrykk og vil få det litt opp, har du høyt blodtrykk må du ikke spise mye lakris, det skal ikke mer enn 50 g om dagen til for å høyne blodtrykket. Jeg spiser også det meste av lakris og i kombo med sjokolade... Mmmm... De der lakrisplettene med sjokolade utenpå som er i mange smågodtdisker! *stønn*

Veier du godteriet før du spiser det siden du vet at det er 50 mg som er grensen? 

Anonymkode: f9983...192

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Veier du godteriet før du spiser det siden du vet at det er 50 mg som er grensen? 

Anonymkode: f9983...192

Nope. Men jeg spiser ikke godteri så veldig ofte og om jeg skulle tryne i en godtepose og spise mye så er det alltid mye forskjellig oppi, jeg stapper ikke i meg en hel 200 grams pose med Skippern Lakrisbåter liksom.

Lillemus skrev (3 minutter siden):

Nope. Men jeg spiser ikke godteri så veldig ofte og om jeg skulle tryne i en godtepose og spise mye så er det alltid mye forskjellig oppi, jeg stapper ikke i meg en hel 200 grams pose med Skippern Lakrisbåter liksom.

Hvor mange sånne kan du spise. Skipperens lakrispiper? De er de beste. Endelig kan man kjøpe de i Norge.  Jeg kan fint spise 5 om gangen eller en pose med salte padder. Har du dårlig samvittighet hvis du spiser det? 

Anonymkode: f9983...192

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Hvor mange sånne kan du spise. Skipperens lakrispiper? De er de beste. Endelig kan man kjøpe de i Norge.  Jeg kan fint spise 5 om gangen eller en pose med salte padder. Har du dårlig samvittighet hvis du spiser det? 

Anonymkode: f9983...192

Har ikke spist lakrispiper siden jeg var barn. Får slettes ikke dårlig samvittighet om jeg spiser litt godteri, men pga at jeg prøver å unngå sukker så spiser jeg godteri kun i ferien og i høytider, ytterst sjeldent ellers.

Lillemus skrev (Akkurat nå):

Har ikke spist lakrispiper siden jeg var barn. Får slettes ikke dårlig samvittighet om jeg spiser litt godteri, men pga at jeg prøver å unngå sukker så spiser jeg godteri kun i ferien og i høytider, ytterst sjeldent ellers.

Hvorfor? Har du ikke godteri hjemme heller? Hva er i ditt kjøleskap siden du er så sunn? 

Anonymkode: f9983...192

Annonse

Lillemus skrev (2 minutter siden):

Har ikke spist lakrispiper siden jeg var barn. Får slettes ikke dårlig samvittighet om jeg spiser litt godteri, men pga at jeg prøver å unngå sukker så spiser jeg godteri kun i ferien og i høytider, ytterst sjeldent ellers.

Har du alltid vært i mot sukker? Spiser du aldri vafler eller pannekaker heller med sukker på?

Anonymkode: f9983...192

AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Hvorfor? Har du ikke godteri hjemme heller? Hva er i ditt kjøleskap siden du er så sunn? 

Anonymkode: f9983...192

Nei, vi har ikke godteri hjemme til hverdags. Vi har f.eks. smør, gulost, kjøttpålegg, leverpostei, hjemmelaget syltetøy, mandelmelk, tran, ketchup og sennep, ev. middagsrester, grønnsaker og rømme i kjøleskapet. :) Helt vanlige matvarer med andre ord.

AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

Har du alltid vært i mot sukker? Spiser du aldri vafler eller pannekaker heller med sukker på?

Anonymkode: f9983...192

Nei, jeg har ikke alltid vært mot sukker, men de siste to årene har mannen min og jeg spist karbohydratredusert og tror det er mye sunnere for helsa. :) Dropper da pasta, ris, poteter, sukkervarer, vanlig brød og godterier og potetgull, men vi er ikke hysteriske og spiser det vi får servert når vi er borte og lar det skli ut når vi er på ferie og noe i høytidene. Men da blir kroppen fort tung, samler vann og vi blir trøtte og uopplagte og sover dårlig om natten.

Lillemus skrev (16 minutter siden):

Nei, vi har ikke godteri hjemme til hverdags. Vi har f.eks. smør, gulost, kjøttpålegg, leverpostei, hjemmelaget syltetøy, mandelmelk, tran, ketchup og sennep, ev. middagsrester, grønnsaker og rømme i kjøleskapet. :) Helt vanlige matvarer med andre ord.

Nei, jeg har ikke alltid vært mot sukker, men de siste to årene har mannen min og jeg spist karbohydratredusert og tror det er mye sunnere for helsa. :) Dropper da pasta, ris, poteter, sukkervarer, vanlig brød og godterier og potetgull, men vi er ikke hysteriske og spiser det vi får servert når vi er borte og lar det skli ut når vi er på ferie og noe i høytidene. Men da blir kroppen fort tung, samler vann og vi blir trøtte og uopplagte og sover dårlig om natten.

Hva smaker mandelmelk i forhold til vanlig lett melk ? Jeg har aldri smakt på mandelmelk. Ikke på leverpostei heller, det er for meg som kaviar, det har jeg heller aldri smakt på men jeg liker ikke lukten derfor ikke smakt. Hvis du ikke spiser pasta hvis spiser du da hvis du ikke kan ha poteter eller ris, hvordan ser en middagstallerken ut? Hvis dere har godteri klarer dere ikke ha det i skapet uten å røre det? Hvordan kommer vann i kroppen da? Skjønner ikke helt dette. 

Anonymkode: f9983...192

Lillemus skrev (12 timer siden):

Lakris kan være bra om du har lavt blodtrykk og vil få det litt opp, har du høyt blodtrykk må du ikke spise mye lakris, det skal ikke mer enn 50 g om dagen til for å høyne blodtrykket. Jeg spiser også det meste av lakris og i kombo med sjokolade... Mmmm... De der lakrisplettene med sjokolade utenpå som er i mange smågodtdisker! *stønn*

Kun en liten advarsel:

Hvis man plages med lavt blodtrykk (altså sliter med svimmelhet når man reiser seg, utmattelse, mv.) er det eneste korrekte å gjøre at man går til legen for korrekt behandling. Jeg fraråder på det sterkeste å "selvmedisinere" med lakris for å korrigere opp blodtrykket.

Årsak (kort beskrevet): Lakris gjør mer enn å øke blodtrykket. Lakris øker utskillelsen/tapet av kalium i blodet, i de doser som gir økt blodtrykk. Konsekvensen kan (spesielt sammen med en del medisiner brukt i psykiatrien) bli livsfarlige hjerterytmeforstyrrelser.

Det er ikke farlig å spise lakris i små mengder som godteri, men i "blodtrykksøkende" doser er det farlig.

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Hva smaker mandelmelk i forhold til vanlig lett melk ? Jeg har aldri smakt på mandelmelk. Ikke på leverpostei heller, det er for meg som kaviar, det har jeg heller aldri smakt på men jeg liker ikke lukten derfor ikke smakt. Hvis du ikke spiser pasta hvis spiser du da hvis du ikke kan ha poteter eller ris, hvordan ser en middagstallerken ut? Hvis dere har godteri klarer dere ikke ha det i skapet uten å røre det? Hvordan kommer vann i kroppen da? Skjønner ikke helt dette. 

Anonymkode: f9983...192

Jeg bruker mandelmelk til å lage kjøleskapsgrøt av, ikke som tørstedrikk, det smaker bare søtt synes jeg. Vi har en type pasta som er laget av en rot, den smaker ikke helt som vanlig pasta, faktisk smaker den veldig lite, men den funker i gryteretter f.eks. En vanlig middag kan f.eks. bestå av stekt kyllingfilet eller stekt laks, ovnsbakt gulrot og kålrot med en saus laget av stekesjyet og creme fraiche  det er kjempegodt! Eller jeg lager en fiskesuppe av fløte, creme fraiche, revet gulrot og sellerirot/pastinakk og laks + krydder. Stekte fiskekaker med en mos av blomkål (og noen ganger sellerirot) og kokte gulrøtter til. Koteletter som hives i leirgryta om morgenen, gjerne sammen med gulrot og løk og står og godgjør seg i stekeovnen til vi kommer hjem fra jobb og fikser en blomkålmos til. Masse godt med andre ord! Vi bruker også tacolomper med mindre karbohydrater, de smaker like godt som vanlige synes vi. Men av og til skeier vi ut og lager f.eks. pannekaker, vafler eller risengrynsgrøt. :) 

Man får mer vann i kroppen når man spiser karbohydrater enn om man ligger unna, karbohydratene binder rett og slett mer vann enn det fett og proteiner gjør.

Jeg har ingen problemer med å ha godteri liggende, mannen kan slite litt, særlig om det er rett etter ferien og vi har spist mer karbohydrater enn normalt og sukkersuget ennå ikke har sluppet kroppen hans helt.

ISW skrev (4 minutter siden):

Kun en liten advarsel:

Hvis man plages med lavt blodtrykk (altså sliter med svimmelhet når man reiser seg, utmattelse, mv.) er det eneste korrekte å gjøre at man går til legen for korrekt behandling. Jeg fraråder på det sterkeste å "selvmedisinere" med lakris for å korrigere opp blodtrykket.

Årsak (kort beskrevet): Lakris gjør mer enn å øke blodtrykket. Lakris øker utskillelsen/tapet av kalium i blodet, i de doser som gir økt blodtrykk. Konsekvensen kan (spesielt sammen med en del medisiner brukt i psykiatrien) bli livsfarlige hjerterytmeforstyrrelser.

Det er ikke farlig å spise lakris i små mengder som godteri, men i "blodtrykksøkende" doser er det farlig.

Selvfølgelig! Takk!

Lillemus skrev (2 minutter siden):

Jeg bruker mandelmelk til å lage kjøleskapsgrøt av, ikke som tørstedrikk, det smaker bare søtt synes jeg. Vi har en type pasta som er laget av en rot, den smaker ikke helt som vanlig pasta, faktisk smaker den veldig lite, men den funker i gryteretter f.eks. En vanlig middag kan f.eks. bestå av stekt kyllingfilet eller stekt laks, ovnsbakt gulrot og kålrot med en saus laget av stekesjyet og creme fraiche  det er kjempegodt! Eller jeg lager en fiskesuppe av fløte, creme fraiche, revet gulrot og sellerirot/pastinakk og laks + krydder. Stekte fiskekaker med en mos av blomkål (og noen ganger sellerirot) og kokte gulrøtter til. Koteletter som hives i leirgryta om morgenen, gjerne sammen med gulrot og løk og står og godgjør seg i stekeovnen til vi kommer hjem fra jobb og fikser en blomkålmos til. Masse godt med andre ord! Vi bruker også tacolomper med mindre karbohydrater, de smaker like godt som vanlige synes vi. Men av og til skeier vi ut og lager f.eks. pannekaker, vafler eller risengrynsgrøt. :) 

Man får mer vann i kroppen når man spiser karbohydrater enn om man ligger unna, karbohydratene binder rett og slett mer vann enn det fett og proteiner gjør.

Jeg har ingen problemer med å ha godteri liggende, mannen kan slite litt, særlig om det er rett etter ferien og vi har spist mer karbohydrater enn normalt og sukkersuget ennå ikke har sluppet kroppen hans helt.

Hva er kjøleskapsgrøt? Jeg lager havregrøt med 1 dl gryn og 2 dl melk eller vann. Den kan ikke settes i kjøleskapeT? Resten var komplisert. Jeg hater å lage mat. Kjedeligste som finnes så jeg spiser mange middager hjemme. 

Anonymkode: f9983...192

Annonse

AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

Hva er kjøleskapsgrøt? Jeg lager havregrøt med 1 dl gryn og 2 dl melk eller vann. Den kan ikke settes i kjøleskapeT? Resten var komplisert. Jeg hater å lage mat. Kjedeligste som finnes så jeg spiser mange middager hjemme. 

Anonymkode: f9983...192

Joda, jeg blander mandelmelk (og gjerne en liten fløteskvett for konsistensens skyld) med litt chiafrø og litt havregryn, rører rundt og setter i kjøleskapet, gjerne over natten. Om morgenen justerer jeg med litt vann om den har blitt for tykk og tilsetter fruktmos eller bær + litt hjemmelaget granola (frø og nøtter og litt kunstig brunsukker som blandes og stekes i ovnen på 100 grader i en time, oppbevares på et stort, tett glass). Lager gjerne 5 stk på søndagskvelden som står i kjøleskapet og så tar jeg bare med meg en når jeg drar på jobb om morgenen.

Lillemus skrev (12 minutter siden):

Joda, jeg blander mandelmelk (og gjerne en liten fløteskvett for konsistensens skyld) med litt chiafrø og litt havregryn, rører rundt og setter i kjøleskapet, gjerne over natten. Om morgenen justerer jeg med litt vann om den har blitt for tykk og tilsetter fruktmos eller bær + litt hjemmelaget granola (frø og nøtter og litt kunstig brunsukker som blandes og stekes i ovnen på 100 grader i en time, oppbevares på et stort, tett glass). Lager gjerne 5 stk på søndagskvelden som står i kjøleskapet og så tar jeg bare med meg en når jeg drar på jobb om morgenen.

Fruktmos som i hva da? Søkte opp kjøleskapsgrøt kanskje jeg også skal lage det til frokost, imorgen sideb det må stå over natta. Hvor kjøper jeg sånne begeret som det må legges i? På Tine brukte de naturell youghurt og honning pluss bær. 

Anonymkode: f9983...192

Lillemus skrev (14 minutter siden):

Joda, jeg blander mandelmelk (og gjerne en liten fløteskvett for konsistensens skyld) med litt chiafrø og litt havregryn, rører rundt og setter i kjøleskapet, gjerne over natten. Om morgenen justerer jeg med litt vann om den har blitt for tykk og tilsetter fruktmos eller bær + litt hjemmelaget granola (frø og nøtter og litt kunstig brunsukker som blandes og stekes i ovnen på 100 grader i en time, oppbevares på et stort, tett glass). Lager gjerne 5 stk på søndagskvelden som står i kjøleskapet og så tar jeg bare med meg en når jeg drar på jobb om morgenen.

Bruker du store eller små havregryn? 

Anonymkode: f9983...192

Lillemus skrev (14 minutter siden):

Joda, jeg blander mandelmelk (og gjerne en liten fløteskvett for konsistensens skyld) med litt chiafrø og litt havregryn, rører rundt og setter i kjøleskapet, gjerne over natten. Om morgenen justerer jeg med litt vann om den har blitt for tykk og tilsetter fruktmos eller bær + litt hjemmelaget granola (frø og nøtter og litt kunstig brunsukker som blandes og stekes i ovnen på 100 grader i en time, oppbevares på et stort, tett glass). Lager gjerne 5 stk på søndagskvelden som står i kjøleskapet og så tar jeg bare med meg en når jeg drar på jobb om morgenen.

Hvor mange dager kan det stå i kjøleskapet? 

Anonymkode: f9983...192

AnonymBruker skrev (41 minutter siden):

Fruktmos som i hva da? Søkte opp kjøleskapsgrøt kanskje jeg også skal lage det til frokost, imorgen sideb det må stå over natta. Hvor kjøper jeg sånne begeret som det må legges i? På Tine brukte de naturell youghurt og honning pluss bær. 

Anonymkode: f9983...192

Jeg har kokt eplemos selv, men du kan bruke hva du vil. Trenger ikke å moses heller, kan bare dele i små biter. 

AnonymBruker skrev (40 minutter siden):

Bruker du store eller små havregryn? 

Anonymkode: f9983...192

Små. 

AnonymBruker skrev (40 minutter siden):

Hvor mange dager kan det stå i kjøleskapet? 

Anonymkode: f9983...192

Jeg har laget på søndag kveld og spist på fredag, men da er grøten i tette begre. Jeg har kjøpt mine begre på Clas Ohlson, de har plass til granola i lokket så den ikke blir myk før du har den i grøten eller yoghurten. Bare søk på yoghurt beger på sidene deres. 😊

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...