AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 laban skrev (3 minutter siden): Jeg tror lakris kan ha dårlig innflytelse på kolesterolet. Men da må man selvsagt spise mer enn litt nå og da, f.eks. ha det som sitt favorittgodteri. Jeg liker ikke lakris, så jeg har ikke undersøkt nærmere. Men jeg er sikker på at en kollega som var glad i lakris, hadde fått høre dette av legen sin for mange år siden. Hva er Kolesterolet ? Anonymkode: f9983...192 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199234 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Lillemus skrev (12 timer siden): Lakris kan være bra om du har lavt blodtrykk og vil få det litt opp, har du høyt blodtrykk må du ikke spise mye lakris, det skal ikke mer enn 50 g om dagen til for å høyne blodtrykket. Jeg spiser også det meste av lakris og i kombo med sjokolade... Mmmm... De der lakrisplettene med sjokolade utenpå som er i mange smågodtdisker! *stønn* Veier du godteriet før du spiser det siden du vet at det er 50 mg som er grensen? Anonymkode: f9983...192 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199235 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Veier du godteriet før du spiser det siden du vet at det er 50 mg som er grensen? Anonymkode: f9983...192 Nope. Men jeg spiser ikke godteri så veldig ofte og om jeg skulle tryne i en godtepose og spise mye så er det alltid mye forskjellig oppi, jeg stapper ikke i meg en hel 200 grams pose med Skippern Lakrisbåter liksom. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199236 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Lillemus skrev (3 minutter siden): Nope. Men jeg spiser ikke godteri så veldig ofte og om jeg skulle tryne i en godtepose og spise mye så er det alltid mye forskjellig oppi, jeg stapper ikke i meg en hel 200 grams pose med Skippern Lakrisbåter liksom. Hvor mange sånne kan du spise. Skipperens lakrispiper? De er de beste. Endelig kan man kjøpe de i Norge. Jeg kan fint spise 5 om gangen eller en pose med salte padder. Har du dårlig samvittighet hvis du spiser det? Anonymkode: f9983...192 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199238 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Hvor mange sånne kan du spise. Skipperens lakrispiper? De er de beste. Endelig kan man kjøpe de i Norge. Jeg kan fint spise 5 om gangen eller en pose med salte padder. Har du dårlig samvittighet hvis du spiser det? Anonymkode: f9983...192 Har ikke spist lakrispiper siden jeg var barn. Får slettes ikke dårlig samvittighet om jeg spiser litt godteri, men pga at jeg prøver å unngå sukker så spiser jeg godteri kun i ferien og i høytider, ytterst sjeldent ellers. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199239 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Lillemus skrev (Akkurat nå): Har ikke spist lakrispiper siden jeg var barn. Får slettes ikke dårlig samvittighet om jeg spiser litt godteri, men pga at jeg prøver å unngå sukker så spiser jeg godteri kun i ferien og i høytider, ytterst sjeldent ellers. Hvorfor? Har du ikke godteri hjemme heller? Hva er i ditt kjøleskap siden du er så sunn? Anonymkode: f9983...192 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199240 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Lillemus skrev (2 minutter siden): Har ikke spist lakrispiper siden jeg var barn. Får slettes ikke dårlig samvittighet om jeg spiser litt godteri, men pga at jeg prøver å unngå sukker så spiser jeg godteri kun i ferien og i høytider, ytterst sjeldent ellers. Har du alltid vært i mot sukker? Spiser du aldri vafler eller pannekaker heller med sukker på? Anonymkode: f9983...192 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199241 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Hvorfor? Har du ikke godteri hjemme heller? Hva er i ditt kjøleskap siden du er så sunn? Anonymkode: f9983...192 Nei, vi har ikke godteri hjemme til hverdags. Vi har f.eks. smør, gulost, kjøttpålegg, leverpostei, hjemmelaget syltetøy, mandelmelk, tran, ketchup og sennep, ev. middagsrester, grønnsaker og rømme i kjøleskapet. Helt vanlige matvarer med andre ord. AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Har du alltid vært i mot sukker? Spiser du aldri vafler eller pannekaker heller med sukker på? Anonymkode: f9983...192 Nei, jeg har ikke alltid vært mot sukker, men de siste to årene har mannen min og jeg spist karbohydratredusert og tror det er mye sunnere for helsa. Dropper da pasta, ris, poteter, sukkervarer, vanlig brød og godterier og potetgull, men vi er ikke hysteriske og spiser det vi får servert når vi er borte og lar det skli ut når vi er på ferie og noe i høytidene. Men da blir kroppen fort tung, samler vann og vi blir trøtte og uopplagte og sover dårlig om natten. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199245 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Lillemus skrev (16 minutter siden): Nei, vi har ikke godteri hjemme til hverdags. Vi har f.eks. smør, gulost, kjøttpålegg, leverpostei, hjemmelaget syltetøy, mandelmelk, tran, ketchup og sennep, ev. middagsrester, grønnsaker og rømme i kjøleskapet. Helt vanlige matvarer med andre ord. Nei, jeg har ikke alltid vært mot sukker, men de siste to årene har mannen min og jeg spist karbohydratredusert og tror det er mye sunnere for helsa. Dropper da pasta, ris, poteter, sukkervarer, vanlig brød og godterier og potetgull, men vi er ikke hysteriske og spiser det vi får servert når vi er borte og lar det skli ut når vi er på ferie og noe i høytidene. Men da blir kroppen fort tung, samler vann og vi blir trøtte og uopplagte og sover dårlig om natten. Hva smaker mandelmelk i forhold til vanlig lett melk ? Jeg har aldri smakt på mandelmelk. Ikke på leverpostei heller, det er for meg som kaviar, det har jeg heller aldri smakt på men jeg liker ikke lukten derfor ikke smakt. Hvis du ikke spiser pasta hvis spiser du da hvis du ikke kan ha poteter eller ris, hvordan ser en middagstallerken ut? Hvis dere har godteri klarer dere ikke ha det i skapet uten å røre det? Hvordan kommer vann i kroppen da? Skjønner ikke helt dette. Anonymkode: f9983...192 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199251 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ISW Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Lillemus skrev (12 timer siden): Lakris kan være bra om du har lavt blodtrykk og vil få det litt opp, har du høyt blodtrykk må du ikke spise mye lakris, det skal ikke mer enn 50 g om dagen til for å høyne blodtrykket. Jeg spiser også det meste av lakris og i kombo med sjokolade... Mmmm... De der lakrisplettene med sjokolade utenpå som er i mange smågodtdisker! *stønn* Kun en liten advarsel: Hvis man plages med lavt blodtrykk (altså sliter med svimmelhet når man reiser seg, utmattelse, mv.) er det eneste korrekte å gjøre at man går til legen for korrekt behandling. Jeg fraråder på det sterkeste å "selvmedisinere" med lakris for å korrigere opp blodtrykket. Årsak (kort beskrevet): Lakris gjør mer enn å øke blodtrykket. Lakris øker utskillelsen/tapet av kalium i blodet, i de doser som gir økt blodtrykk. Konsekvensen kan (spesielt sammen med en del medisiner brukt i psykiatrien) bli livsfarlige hjerterytmeforstyrrelser. Det er ikke farlig å spise lakris i små mengder som godteri, men i "blodtrykksøkende" doser er det farlig. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199259 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Hva smaker mandelmelk i forhold til vanlig lett melk ? Jeg har aldri smakt på mandelmelk. Ikke på leverpostei heller, det er for meg som kaviar, det har jeg heller aldri smakt på men jeg liker ikke lukten derfor ikke smakt. Hvis du ikke spiser pasta hvis spiser du da hvis du ikke kan ha poteter eller ris, hvordan ser en middagstallerken ut? Hvis dere har godteri klarer dere ikke ha det i skapet uten å røre det? Hvordan kommer vann i kroppen da? Skjønner ikke helt dette. Anonymkode: f9983...192 Jeg bruker mandelmelk til å lage kjøleskapsgrøt av, ikke som tørstedrikk, det smaker bare søtt synes jeg. Vi har en type pasta som er laget av en rot, den smaker ikke helt som vanlig pasta, faktisk smaker den veldig lite, men den funker i gryteretter f.eks. En vanlig middag kan f.eks. bestå av stekt kyllingfilet eller stekt laks, ovnsbakt gulrot og kålrot med en saus laget av stekesjyet og creme fraiche det er kjempegodt! Eller jeg lager en fiskesuppe av fløte, creme fraiche, revet gulrot og sellerirot/pastinakk og laks + krydder. Stekte fiskekaker med en mos av blomkål (og noen ganger sellerirot) og kokte gulrøtter til. Koteletter som hives i leirgryta om morgenen, gjerne sammen med gulrot og løk og står og godgjør seg i stekeovnen til vi kommer hjem fra jobb og fikser en blomkålmos til. Masse godt med andre ord! Vi bruker også tacolomper med mindre karbohydrater, de smaker like godt som vanlige synes vi. Men av og til skeier vi ut og lager f.eks. pannekaker, vafler eller risengrynsgrøt. Man får mer vann i kroppen når man spiser karbohydrater enn om man ligger unna, karbohydratene binder rett og slett mer vann enn det fett og proteiner gjør. Jeg har ingen problemer med å ha godteri liggende, mannen kan slite litt, særlig om det er rett etter ferien og vi har spist mer karbohydrater enn normalt og sukkersuget ennå ikke har sluppet kroppen hans helt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199262 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 ISW skrev (4 minutter siden): Kun en liten advarsel: Hvis man plages med lavt blodtrykk (altså sliter med svimmelhet når man reiser seg, utmattelse, mv.) er det eneste korrekte å gjøre at man går til legen for korrekt behandling. Jeg fraråder på det sterkeste å "selvmedisinere" med lakris for å korrigere opp blodtrykket. Årsak (kort beskrevet): Lakris gjør mer enn å øke blodtrykket. Lakris øker utskillelsen/tapet av kalium i blodet, i de doser som gir økt blodtrykk. Konsekvensen kan (spesielt sammen med en del medisiner brukt i psykiatrien) bli livsfarlige hjerterytmeforstyrrelser. Det er ikke farlig å spise lakris i små mengder som godteri, men i "blodtrykksøkende" doser er det farlig. Selvfølgelig! Takk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199264 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Lillemus skrev (2 minutter siden): Jeg bruker mandelmelk til å lage kjøleskapsgrøt av, ikke som tørstedrikk, det smaker bare søtt synes jeg. Vi har en type pasta som er laget av en rot, den smaker ikke helt som vanlig pasta, faktisk smaker den veldig lite, men den funker i gryteretter f.eks. En vanlig middag kan f.eks. bestå av stekt kyllingfilet eller stekt laks, ovnsbakt gulrot og kålrot med en saus laget av stekesjyet og creme fraiche det er kjempegodt! Eller jeg lager en fiskesuppe av fløte, creme fraiche, revet gulrot og sellerirot/pastinakk og laks + krydder. Stekte fiskekaker med en mos av blomkål (og noen ganger sellerirot) og kokte gulrøtter til. Koteletter som hives i leirgryta om morgenen, gjerne sammen med gulrot og løk og står og godgjør seg i stekeovnen til vi kommer hjem fra jobb og fikser en blomkålmos til. Masse godt med andre ord! Vi bruker også tacolomper med mindre karbohydrater, de smaker like godt som vanlige synes vi. Men av og til skeier vi ut og lager f.eks. pannekaker, vafler eller risengrynsgrøt. Man får mer vann i kroppen når man spiser karbohydrater enn om man ligger unna, karbohydratene binder rett og slett mer vann enn det fett og proteiner gjør. Jeg har ingen problemer med å ha godteri liggende, mannen kan slite litt, særlig om det er rett etter ferien og vi har spist mer karbohydrater enn normalt og sukkersuget ennå ikke har sluppet kroppen hans helt. Hva er kjøleskapsgrøt? Jeg lager havregrøt med 1 dl gryn og 2 dl melk eller vann. Den kan ikke settes i kjøleskapeT? Resten var komplisert. Jeg hater å lage mat. Kjedeligste som finnes så jeg spiser mange middager hjemme. Anonymkode: f9983...192 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199267 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Hva er kjøleskapsgrøt? Jeg lager havregrøt med 1 dl gryn og 2 dl melk eller vann. Den kan ikke settes i kjøleskapeT? Resten var komplisert. Jeg hater å lage mat. Kjedeligste som finnes så jeg spiser mange middager hjemme. Anonymkode: f9983...192 Joda, jeg blander mandelmelk (og gjerne en liten fløteskvett for konsistensens skyld) med litt chiafrø og litt havregryn, rører rundt og setter i kjøleskapet, gjerne over natten. Om morgenen justerer jeg med litt vann om den har blitt for tykk og tilsetter fruktmos eller bær + litt hjemmelaget granola (frø og nøtter og litt kunstig brunsukker som blandes og stekes i ovnen på 100 grader i en time, oppbevares på et stort, tett glass). Lager gjerne 5 stk på søndagskvelden som står i kjøleskapet og så tar jeg bare med meg en når jeg drar på jobb om morgenen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199277 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Lillemus skrev (12 minutter siden): Joda, jeg blander mandelmelk (og gjerne en liten fløteskvett for konsistensens skyld) med litt chiafrø og litt havregryn, rører rundt og setter i kjøleskapet, gjerne over natten. Om morgenen justerer jeg med litt vann om den har blitt for tykk og tilsetter fruktmos eller bær + litt hjemmelaget granola (frø og nøtter og litt kunstig brunsukker som blandes og stekes i ovnen på 100 grader i en time, oppbevares på et stort, tett glass). Lager gjerne 5 stk på søndagskvelden som står i kjøleskapet og så tar jeg bare med meg en når jeg drar på jobb om morgenen. Fruktmos som i hva da? Søkte opp kjøleskapsgrøt kanskje jeg også skal lage det til frokost, imorgen sideb det må stå over natta. Hvor kjøper jeg sånne begeret som det må legges i? På Tine brukte de naturell youghurt og honning pluss bær. Anonymkode: f9983...192 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199281 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Lillemus skrev (14 minutter siden): Joda, jeg blander mandelmelk (og gjerne en liten fløteskvett for konsistensens skyld) med litt chiafrø og litt havregryn, rører rundt og setter i kjøleskapet, gjerne over natten. Om morgenen justerer jeg med litt vann om den har blitt for tykk og tilsetter fruktmos eller bær + litt hjemmelaget granola (frø og nøtter og litt kunstig brunsukker som blandes og stekes i ovnen på 100 grader i en time, oppbevares på et stort, tett glass). Lager gjerne 5 stk på søndagskvelden som står i kjøleskapet og så tar jeg bare med meg en når jeg drar på jobb om morgenen. Bruker du store eller små havregryn? Anonymkode: f9983...192 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199282 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Lillemus skrev (14 minutter siden): Joda, jeg blander mandelmelk (og gjerne en liten fløteskvett for konsistensens skyld) med litt chiafrø og litt havregryn, rører rundt og setter i kjøleskapet, gjerne over natten. Om morgenen justerer jeg med litt vann om den har blitt for tykk og tilsetter fruktmos eller bær + litt hjemmelaget granola (frø og nøtter og litt kunstig brunsukker som blandes og stekes i ovnen på 100 grader i en time, oppbevares på et stort, tett glass). Lager gjerne 5 stk på søndagskvelden som står i kjøleskapet og så tar jeg bare med meg en når jeg drar på jobb om morgenen. Hvor mange dager kan det stå i kjøleskapet? Anonymkode: f9983...192 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199283 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 AnonymBruker skrev (41 minutter siden): Fruktmos som i hva da? Søkte opp kjøleskapsgrøt kanskje jeg også skal lage det til frokost, imorgen sideb det må stå over natta. Hvor kjøper jeg sånne begeret som det må legges i? På Tine brukte de naturell youghurt og honning pluss bær. Anonymkode: f9983...192 Jeg har kokt eplemos selv, men du kan bruke hva du vil. Trenger ikke å moses heller, kan bare dele i små biter. AnonymBruker skrev (40 minutter siden): Bruker du store eller små havregryn? Anonymkode: f9983...192 Små. AnonymBruker skrev (40 minutter siden): Hvor mange dager kan det stå i kjøleskapet? Anonymkode: f9983...192 Jeg har laget på søndag kveld og spist på fredag, men da er grøten i tette begre. Jeg har kjøpt mine begre på Clas Ohlson, de har plass til granola i lokket så den ikke blir myk før du har den i grøten eller yoghurten. Bare søk på yoghurt beger på sidene deres. 😊 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199304 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marye Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Coca cola og Pepsi men drikker sukkerfritt til daglig 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199405 Del på andre sider Flere delingsvalg…
påskelilje Skrevet 25. august 2023 Del Skrevet 25. august 2023 Jeg var i bursdagsselskap i sommer, og hadde valget mellom Pepsi max og Urge. Lenge siden jeg hadde smakt Urge, så jeg tok et halvt glass. Fælt. Foretrekker absolutt vann. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/474689-hvilken-brus-er-din-favoritt/page/3/#findComment-4199439 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.