Gå til innhold

nummen, prikking i finger, hånd


annelena

Anbefalte innlegg

I den siste tiden har lillefinger på venstre arm vært uvanlig. Det prikker i den, som om når den har dovnet bort. Den prikkingen gjelder også ca 2 cm bredde av håndflata, i forlengelsen av lillefinger, opp til håndleddet. Hva kan det være?. Hilsen en trebarnsmor midt i tredveårene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Høres ut som en irritasjon av nerven, mest sannsynlig ved håndleddet. På undersiden av håndleddet passerer nerver og muskelsener sammenbuntet av flate senebånd ut til hånda gjennom en bue/tunnel dannet av håndrotsknoklene (carpaltunnelen). Av div. årsaker (bl.a. væskeretensjon eller overanstrengelse av sener) kan det bli trangt i denne passasjen, og noe som kalles carpal tunnel syndrom oppstår. Symptomer er som du nevner "needles and pins", i noen tilfeller svært smertefullt. Avhengig av utløsende faktor kan situasjonen gå over av seg selv, eller det kan i uttalte tilfeller bli nødvendig med en operasjon der man splitter senebåndene som bunter nerver/sener sammen. Les mer her:

http://www.physicaltherapyassociates.com/carpaltunnel.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Petter Høeg, Allmenpraktiserende Leg

Dette kan skyldes en innklemt nerve,og de 2 mest sannsynlige stedene for dette er enten håndleddet ditt som ved carpal tunnel syndrom,eller i nedre del av nakken din til "C8 nerven".Hvis enkelte nakkebevegelser virker inn på fingeren din,heller det i retning av problemet ligger her,og at det kan dreie seg om feks.en skivebukning.Jeg synes du skal få dette undersøkt,og evt.suppleres den kliniske undersøkelsen med MR bilde av nakken din,for å se nærmere på skiver og virvler.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen Jan Petter Høeg,allmenlege

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...