Dorthe Skrevet 6. november 2024 Skrevet 6. november 2024 Noen som har en god oppskrift på vørtebrød? Jeg har aldri laget det og fant mange oppskrifter på nett med mange forskjellige krydder. Mannen ønsker seg det til jul, men har jo ikke peiling på hvilke krydder hans ex svigermor brukte 😉. Fant et gammelt innlegg hvor Madelenamie og @Lillemus diskuterte krydder i vørtebrød, men i og med at jeg aldri har smakt det engang, har jeg ikke peiling 🤪. 0 Siter
Lillemus Skrevet 6. november 2024 Skrevet 6. november 2024 Dorthe skrev (30 minutter siden): Noen som har en god oppskrift på vørtebrød? Jeg har aldri laget det og fant mange oppskrifter på nett med mange forskjellige krydder. Mannen ønsker seg det til jul, men har jo ikke peiling på hvilke krydder hans ex svigermor brukte 😉. Fant et gammelt innlegg hvor Madelenamie og @Lillemus diskuterte krydder i vørtebrød, men i og med at jeg aldri har smakt det engang, har jeg ikke peiling 🤪. Jeg har ikke oppskriften for hånden her og nå, men om jeg husker det kan jeg legge den ut enten sent i kveld eller i morgen. Jeg bruker i alle fall malt anis, men husker ikke hva mer. 0 Siter
Dorthe Skrevet 6. november 2024 Forfatter Skrevet 6. november 2024 Lillemus skrev (30 minutter siden): Jeg har ikke oppskriften for hånden her og nå, men om jeg husker det kan jeg legge den ut enten sent i kveld eller i morgen. Jeg bruker i alle fall malt anis, men husker ikke hva mer. Supert Lillemus 😀. Takk 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. november 2024 Skrevet 7. november 2024 Dorthe skrev (På 6.11.2024 den 13.31): Supert Lillemus 😀. Takk Og der glemte jeg det! Men nå blir det: Fordeig: 1,5 pk tørrgjær 2 flasker/bokser vørterøl 2 ts salt 12-16 dl hvetemel Lag en løs fordeig med lunkent vørterøl, hev i 30 min. Hoveddeig: 8 ss mørk sirup (litt over halve boksen) 5 dl melk 16 dl siktet rugmel (1 kilospose) 2 dl sukker 2 ts malt nellik 2 ts malt anis 2 dl rosiner (legges i vann, gjerne over natten - jeg bruker sikkert det dobbelte for jeg elsker masse rosiner i vørterbrødet!) Rør sirupen ut i varm melk og avkjøl til 37 grader. Bland alt i fordeigen (jeg bruker kjøkkenmaskina) og hev en time. Elt ut og ha i former og hev i 30 min. Stekes på 180 grader i 55 min, om du synes de blir mørke så legg på bakepapir på slutten. Dette blir 3 brød i vanlige brødformer og vi synes de er kjempegode! Og så lukter det så godt når jeg baker! Den opprinnelige oppskrifta var halvparten av denne og gikk til to små brødformer, ev. to runde brød, men jeg har doblet den ettersom jeg har pleid å gi bort i tillegg til at vi spiser det selv. I originaloppskrifta står det at man ikke skal tilsette rosinene før etter hovedhenvingen, men elte dem inn før man legger deigene i formene, min erfaring er at det er så klønete og det er vanskelig å få rosinene godt fordelt i brødene. Og det funker like bra å hive dem i kjøkkenmaskina under sammenelting av deigen. 0 Siter
Dorthe Skrevet 7. november 2024 Forfatter Skrevet 7. november 2024 Tusen takk. Da skal jeg prøve å bake den i helga, @Lillemus og så blir mannen glad. Og så skal jeg smake å se om jeg og synes det er godt. Jeg er veldig glad i rugbrød, men er ikke sikker på hvor mye vørterøl det smaker 🤣 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. november 2024 Skrevet 7. november 2024 Dorthe skrev (8 minutter siden): Tusen takk. Da skal jeg prøve å bake den i helga, @Lillemus og så blir mannen glad. Og så skal jeg smake å se om jeg og synes det er godt. Jeg er veldig glad i rugbrød, men er ikke sikker på hvor mye vørterøl det smaker 🤣 Det smaker ikke mye vørterøl, men det er viktig med mørk sirup (den har mye kraftigere smak enn den lyse) og krydderne. Jeg har slitt litt med å finne malt anis her, men Mega har hatt det. 0 Siter
Dorthe Skrevet 7. november 2024 Forfatter Skrevet 7. november 2024 Lillemus skrev (1 time siden): Det smaker ikke mye vørterøl, men det er viktig med mørk sirup (den har mye kraftigere smak enn den lyse) og krydderne. Jeg har slitt litt med å finne malt anis her, men Mega har hatt det. Da får jeg sikkert tak i det på OBS 😃 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.