Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har en god oppskrift på vørtebrød?

Jeg har aldri laget det og fant mange oppskrifter på nett med mange forskjellige krydder.  Mannen ønsker seg det til jul, men har jo ikke peiling på hvilke krydder hans ex svigermor brukte 😉.  Fant et gammelt innlegg hvor Madelenamie og @Lillemus diskuterte krydder i vørtebrød, men i og med at jeg aldri har smakt det engang, har jeg ikke peiling 🤪.

Skrevet
Dorthe skrev (30 minutter siden):

Noen som har en god oppskrift på vørtebrød?

Jeg har aldri laget det og fant mange oppskrifter på nett med mange forskjellige krydder.  Mannen ønsker seg det til jul, men har jo ikke peiling på hvilke krydder hans ex svigermor brukte 😉.  Fant et gammelt innlegg hvor Madelenamie og @Lillemus diskuterte krydder i vørtebrød, men i og med at jeg aldri har smakt det engang, har jeg ikke peiling 🤪.

Jeg har ikke oppskriften for hånden her og nå, men om jeg husker det kan jeg legge den ut enten sent i kveld eller i morgen. :) Jeg bruker i alle fall malt anis, men husker ikke hva mer.

Skrevet
Lillemus skrev (30 minutter siden):

Jeg har ikke oppskriften for hånden her og nå, men om jeg husker det kan jeg legge den ut enten sent i kveld eller i morgen. :) Jeg bruker i alle fall malt anis, men husker ikke hva mer.

Supert Lillemus 😀.  Takk 

Skrevet
Dorthe skrev (På 6.11.2024 den 13.31):

Supert Lillemus 😀.  Takk 

Og der glemte jeg det! Men nå blir det:

Fordeig:

1,5 pk tørrgjær

2 flasker/bokser vørterøl

2 ts salt

12-16 dl hvetemel 

Lag en løs fordeig med lunkent vørterøl, hev i 30 min.

 

Hoveddeig:

8 ss mørk sirup (litt over halve boksen)

5 dl melk

16 dl siktet rugmel (1 kilospose)

2 dl sukker

2 ts malt nellik

2 ts malt anis

2 dl rosiner (legges i vann, gjerne over natten - jeg bruker sikkert det dobbelte for jeg elsker masse rosiner i vørterbrødet!)

 

Rør sirupen ut i varm melk og avkjøl til 37 grader. Bland alt i fordeigen (jeg bruker kjøkkenmaskina) og hev en time. Elt ut og ha i former og hev i 30 min. 

Stekes på 180 grader i 55 min, om du synes de blir mørke så legg på bakepapir på slutten. Dette blir 3 brød i vanlige brødformer og vi synes de er kjempegode! Og så lukter det så godt når jeg baker! Den opprinnelige oppskrifta var halvparten av denne og gikk til to små brødformer, ev. to runde brød, men jeg har doblet den ettersom jeg har pleid å gi bort i tillegg til at vi spiser det selv. :)  I originaloppskrifta står det at man ikke skal tilsette rosinene før etter hovedhenvingen, men elte dem inn før man legger deigene i formene, min erfaring er at det er så klønete og det er vanskelig å få rosinene godt fordelt i brødene. Og det funker like bra å hive dem i kjøkkenmaskina under sammenelting av deigen.

Skrevet

Tusen takk.  Da skal jeg prøve å bake den i helga, @Lillemus og så blir mannen glad.  Og så skal jeg smake å se om jeg og synes det er godt.  Jeg er veldig glad i rugbrød, men er ikke sikker på hvor mye vørterøl det smaker 🤣

Skrevet
Dorthe skrev (8 minutter siden):

Tusen takk.  Da skal jeg prøve å bake den i helga, @Lillemus og så blir mannen glad.  Og så skal jeg smake å se om jeg og synes det er godt.  Jeg er veldig glad i rugbrød, men er ikke sikker på hvor mye vørterøl det smaker 🤣

Det smaker ikke mye vørterøl, men det er viktig med mørk sirup (den har mye kraftigere smak enn den lyse) og krydderne. :) Jeg har slitt litt med å finne malt anis her, men Mega har hatt det.

Skrevet
Lillemus skrev (1 time siden):

Det smaker ikke mye vørterøl, men det er viktig med mørk sirup (den har mye kraftigere smak enn den lyse) og krydderne. :) Jeg har slitt litt med å finne malt anis her, men Mega har hatt det.

Da får jeg sikkert tak i det på OBS 😃

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...