Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

I dag fikk jeg ånden i meg til å bake boller. Det blir kanelboller og hveteboller. Har tenkt å lage muffins og vafler til et lite selskap, om ikke så lenge. 

Anonymkode: 4b309...c8b

Fortsetter under...

Gjest lavender
Skrevet

Så kjekt. Jeg er veldig glad i å bake, målet mitt i år er å få til en surdeig og lære meg å bake med det 😊

AnonymBruker
Skrevet

Er glad i å bake og flink til å bake. Men er for glad i hverebakst til at jeg gjør det ofte.

Anonymkode: c9f08...a6c

Skrevet

Jeg liker å bake, men har en pause nå med søt bakst og lager mest rundstykker.

emilie321
Skrevet

Likte å bake da jeg bodde med mann og barn + at jeg bakte mye med datteren da hun var liten. Det har blitt svært lite baking etter at jeg ble alene.  Det er litt annerledes å bake til noen enn bare til seg selv, dessuten så skal ikke jeg ha noe særlig bakevarer.

Skrevet

Jeg elsker å bake! Men det blir lite av det ettersom vi ikke spiser noe særlig av denslags. :) 

Annonse

Skrevet

Kaker når vi skal ha besøk er lystbetont og går alltid greit. Jeg baker ganske enkle og "sikre" kaker med normale ingredienser, ingen instavennlige kreasjoner. 

Jeg er litt mer nervøs for gjærbakst. Men stort sett går det også bra. Holder meg til boller eller (en sjelden gang) rundstykker. I desember i fjor bakte jeg for første gang Lussekatter til et arrangement, det ble heldigvis vellykket. 

Vi er bare voksne i husstanden nå, det var litt hyppigere baking av boller, vafler, muffins o.l. da barna bodde her. 

Skrevet
  laban skrev (På 20.1.2025 den 22.36):

I desember i fjor bakte jeg for første gang Lussekatter til et arrangement, det ble heldigvis vellykket. 

Ekspander  

Jeg bakte også lussekatter for første gang sist jul, de var lette å bake og ble kjempegode, men de så ikke helt ut som de på bildene man ser i ukeblader og oppskriftsbøker nei... 😂 Til kommende jul skal jeg lage litt tidligere og doble oppskriften!

Skrevet

Jeg er glad i å bake, men alt for glad i å spise så blir ikke så ofte. :)

Skrevet

Elsker å bake grove brød med tung deig, elter og knar uten maskin. Det er terapi

Skrevet

Nei, egentlig ikke så glad i å bake, synes det tar så mye tid. Resultatet blir ofte ikke som håpet, det kan han noe med hyppigheten og treningen å gjøre. Har man god tid kan det jo være hyggelig, så kanskje jeg finner mer glede i dette en eller annen gang.

hattifnattus
Skrevet

Jeg elsker å bake, og gjør det gjerne ukentlig.

Annonse

Skrevet

Nei, er ikke spesielt glad i baking.

Dvs jeg bakte en del grovbrød da jeg var yngre, men sluttet med det da eksen min - som nærmest hadde vokst opp på kneipp - ikke var så begeistret 😅 Siden jeg ble skilt har jeg hatt for dårlig frysekapasitet til å ha mange brød i fryseren, men fikk ny fryseboks før jul så nå satte denne tråden meg på idéen om å gjenoppta  👍

Ellers har jeg jo selvsagt bakt en del bursdagskaker opp igjennom, mens muffins og pepperkakebakst med barn har vært ansett som «aktivitet» og ikke «matauk», så det sluttet jeg med når det ikke lenger var noen barn her på bake med. :) Jeg baker heller ikke småkaker til jul. 

Lussekatter nevnes over her, og bra bakerne selv er fornøyd med resultatet :) Men jeg har ennå til gode å smake lussekatter som er engang er i nærheten av å være like gode som en luftig og myk bolle. Er det meningen at de skal være så kompakte og tørre? (Ja, har smakt fra mange ulike opphavspersoner) Antar vi her er inne på en smaken-er-som-baken-situasjon. :D 

Skrevet
  morsan skrev (På 22.1.2025 den 8.53):

Lussekatter nevnes over her, og bra bakerne selv er fornøyd med resultatet :) Men jeg har ennå til gode å smake lussekatter som er engang er i nærheten av å være like gode som en luftig og myk bolle. Er det meningen at de skal være så kompakte og tørre? (Ja, har smakt fra mange ulike opphavspersoner) Antar vi her er inne på en smaken-er-som-baken-situasjon. :D 

Ekspander  

Kompakte og tørre??? Mine var luftige og gode! Jeg liker ikke de harde rosinene som mange pynter lussekattene med, så jeg blandet en slump rosiner i deigen i stedet. :D

 

Skrevet
  Lillemus skrev (På 22.1.2025 den 9.34):

Kompakte og tørre??? Mine var luftige og gode! Jeg liker ikke de harde rosinene som mange pynter lussekattene med, så jeg blandet en slump rosiner i deigen i stedet. :D

 

Ekspander  

Alt er relativt, og jeg har aldri smakt en lussekatt som er i nærheten av gode boller. Der de gode bollene er saftige, luftige og myke, trengs en kopp med noe varmt for å orke å spise lussekatter. Jeg har smakt fra mange ulike bakere, for dette er en sånn typisk ting som folk drar med på jobb. Tror nok bakerne selv synes dette er bra saker, men jeg synes altså det er nokså dølle greier. 😅

Nicklusheletida
Skrevet

Det blir feil å si at jeg er glad i å bake, men det er noen få ting jeg baker likevel. 

Kanelboller :

Jeg lager mange på hytta i løpet av høsten og fryser ned der for å ha utover vinteren. Jeg gjør det på nytt før påske, fordi da kommer det mange folk. Vi har som regel kanelboller i fryseren gjennom året ved å lage 2-3 ganger i løpet av et år. 

Sjokoladekake

Jeg tør å påstå at jeg ikke har smakt bedre sjokoladekake enn den jeg lager selv 😀 Oppskriften har jeg fått av x-svigermor. Denne kaken lager jeg til alle anledninger. Til påske blir den påskepyntet, til 17 mai blir den 17- mai pyntet , om sommeren pynter jeg med bær. 

Krumkaker til jul :

Lager flest til moren min ( fordi hun elsker det ) og noen få til oss selv. 

I år lagde jeg havrekjeks for første gang . De ble gode, men jeg la dem for tett i stekeovnen, slik at de fløt ut og vokste sammen. Får prøve på nytt. 

Jeg er ingen baker . Det samme går igjen hver gang jeg baker . 

Det hender jeg lager en jordbær bløtkake om sommeren også, men da har jeg fusket og kjøpt ferdige sukkerbrød, så da kan jeg nok ikke kalle det baking. 

 

 

Skrevet
  Nicklusheletida skrev (På 22.1.2025 den 12.43):

Det blir feil å si at jeg er glad i å bake, men det er noen få ting jeg baker likevel. 

Kanelboller :

Jeg lager mange på hytta i løpet av høsten og fryser ned der for å ha utover vinteren. Jeg gjør det på nytt før påske, fordi da kommer det mange folk. Vi har som regel kanelboller i fryseren gjennom året ved å lage 2-3 ganger i løpet av et år. 

Sjokoladekake

Jeg tør å påstå at jeg ikke har smakt bedre sjokoladekake enn den jeg lager selv 😀 Oppskriften har jeg fått av x-svigermor. Denne kaken lager jeg til alle anledninger. Til påske blir den påskepyntet, til 17 mai blir den 17- mai pyntet , om sommeren pynter jeg med bær. 

Krumkaker til jul :

Lager flest til moren min ( fordi hun elsker det ) og noen få til oss selv. 

I år lagde jeg havrekjeks for første gang . De ble gode, men jeg la dem for tett i stekeovnen, slik at de fløt ut og vokste sammen. Får prøve på nytt. 

Jeg er ingen baker . Det samme går igjen hver gang jeg baker . 

Det hender jeg lager en jordbær bløtkake om sommeren også, men da har jeg fusket og kjøpt ferdige sukkerbrød, så da kan jeg nok ikke kalle det baking. 

 

 

Ekspander  

Da tror jeg nesten jeg må høre om du kan dele oppskriften på sjokoladekake. Kanskje det blir sjokoladekakebaking i år :D 

AnonymBruker
Skrevet
  Lillemus skrev (På 22.1.2025 den 9.34):

Kompakte og tørre??? Mine var luftige og gode! Jeg liker ikke de harde rosinene som mange pynter lussekattene med, så jeg blandet en slump rosiner i deigen i stedet. :D

 

Ekspander  

Rosiner skal legges i vann flere timer før de skal brukes i bakst. Da blir det ikke tørre. Også når du skal ha det i deigen.

Anonymkode: c9f08...a6c

Nicklusheletida
Skrevet
  Ekstra skrev (På 22.1.2025 den 12.50):

Da tror jeg nesten jeg må høre om du kan dele oppskriften på sjokoladekake. Kanskje det blir sjokoladekakebaking i år :D 

Ekspander  

Da skal jeg prøve huske denne tråden neste gang jeg er på hytta, for oppskriften ligger igjen der :)

Jeg gjør noen små endringer i forhold til oppskriften. Jeg bruker litt mer kefir og også litt mer romessens. Jeg måler dessuten i krus i steden for kopper. Jeg bruker en liten rund form, slik at kaken blir mindre, men høyere. Dermed blir steketiden litt annerledes også. I forhold til hva som står i oppskriften, så skrur jeg ned varmen litt og litt, slik at kaken ikke blir brendt utenpå og bløt inni. Jeg kommer tilbake til dette. 

Kom foressten på at jeg kan sende en melding til sønnen min , da han også har oppskriften. 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...