Jump to content
Sign in to follow this  
Guest nala

Klumpete lår, appelsinhud?

Recommended Posts

Guest nala

Heisann! Jeg lurte bare på en liten ting. Absolutt ikke så alvorlig, men er jo lov å spørre. Selv sliter jeg ikke med noe overvekt (180, 65kg). MEN synes likevel låra har en tendens til appelsinhud. Har på en måte litt klumpete lår. Ser d ekstra godt om jeg har på en hvit stram bukse. Noen som er med på tanken? Betyr d bare at jeg trener for lite? (trener ca 2 ganger i uka.) Ellers har jeg d bare fint. Sliter ikke, men lurte bare på om noen har noen forslag. Bør jeg bruke sånn massasjevått-lignende greie gjerne? Få opp blodsirkulasjonen...?

Blir glad for svar :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest Christian Anker, lege

Her er et tidligere spørsmål jeg har besvart som kan være av interesse:

"Cellulite

Har du et godt råd mot cellulite?

Huden består av tre lag. Det øverste laget er meget tynt og vannavstøtende. Det neste laget er tykkere og består av et nettverk med bindevev som gir huden styrke og spenst. I det dypeste laget av huden er det først og fremst fettceller og blodårer. Dette laget er blant annet viktig for kroppens temperaturregulering.

Cellulite skyldes at fettvevet i det innerste laget av huden presser mot bindevevet i laget over slik at det oppstår ørsmå "halvkuler". Dersom huden er tynn eller presset fra fettvevet er høyt blir ujevnhetene tydelige. Kvinner har tynnere hud enn menn og har derfor mer cellulite. Hudtykkelsen avtar dessuten med økende alder, hyppig soling, røyking og langvarig. I tillegg er medfødte egenskaper viktige for hudtykkelsen og fordelingen av fett. Fettfordelingen er også avhengig av kjønn. Kvinner har naturlig mer fett omkring Kroppens fettdepoter påvirkes også av vekten samt hormonelle endringer som følge av svangerskap og fødsel.

Det finnes ingen kremer som kan endre kroppens fettfordeling og derved minske cellulite. Enkelte kremer og andre behandlingstilbud mot cellulite virker ved å irritere huden litt slik at den forbigående blir litt hoven og derved noe tykkere slik at ujevnhetene for en kort stund blir mindre følbare og synlige."

Informasjon via Internett erstatter ikke en legekonsultasjon. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet bør du derfor rådføre deg med legen din.

Vennlig hilsen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...