Gå til innhold

Bostøtte - inntektsgrenser


Gjest ikke nick i dag :-)

Anbefalte innlegg

Gjest ikke nick i dag :-)

Er det noen som vet om det er noen inntektsgrenser for hvor mye man kan tjene når man skal søke om bostøtte?

Takknemlig for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Husker ikke eksakte tall (men jeg husker aldri tall uansett...)

Ring husbanken og spør eller stikk innom kommunens byggteknisk avdeling og hent en søknad. det står all info du trenger der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Swift

Hvordan få bostøtte

For å få bostøtte må husstanden ha minst ett medlem som er:

barn under 18 år

person som er fylt 65 år

person med uførepensjon, grunnstønad, hjelpestønad eller yrkesskadeerstatning fra folketrygden

person som har attførings- eller rehabiliteringspenger fra folketrygden

person som har overgangsstønad eller pensjon etter folketrygdens bestemmelser om ytelser til gjenlevende

person med annen offentlig alders-, uføre- eller etterlattepensjon

person med krigspensjon eller yrkesskadetrygd

person med pensjon fra annet EØS-land med samme formål som de nevnte norske pensjoner

person som mottar økonomisk sosialhjelp, når vedkommende etter kommunens skjønn antas å ha behov for kontinuerlig stønad i minst ett år og dette er personens eneste ytelse til livsopphold.

I tillegg til at minst én person i husstanden tilfredsstiller kravene til å få bostøtte, må også boligen tilfredsstille kravene. Det stilles krav til både utforming og finansiering av boligen.

Unntak: For alders-, uføre- og gjenlevende pensjonister med inntekt under minstepensjon pluss 30 prosent, er det ingen krav verken til utforming eller finansiering av boligen. Det samme gjelder i omsorgsboliger med oppstartingstilskudd fra Husbanken.

Krav til utforming: Boligen må være selvstendig og ha kjøkken, bad, oppholdsrom, soverom og være minst 40 kvm.

Krav til finansiering: Boligen må ha lån i Husbanken, SND (tidl. Landbruksbanken) eller utbedringslån/kjøpslån fra kommunen av midler lånt i Husbanken. Unntak: Det er ingen finansieringskrav til borettslagsleiligheter (også ved leie), leid bolig dersom husstanden har barn og kommunale utleieboliger.

Dersom søker oppfyller vilkårene som er knyttet til husstanden og boligen, vil en behovsprøving være avgjørende for om bostøtte blir innvilget. Bostøtten regnes ut på grunnlag av boutgiftene på boligen og det som anses som rimelig boutgift i forhold til husstandens årlige inntekt og antall medlemmer. Det er Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) som gir regler for hvordan boutgiftene skal beregnes. Enkelte deler av boutgiftene fastsettes på grunnlag av opplysninger fra søkeren, borettslaget eller kommunen, mens andre fastsettes ved bruk av faste satser. De boutgiftene som ligger til grunn for utregningen av bostøtten kan derfor avvike fra søkerens reelle boutgifter. Det er fastsatt øvre grenser for hvor høye boutgifter som blir godkjent.

Inntekten som legges til grunn er husstandens samlede inntekt ved siste tilgjengelige ligning. Dersom den økonomiske situasjonen er vesentlig endret, kan husstandens faktiske inntekt i perioden vurderes lagt til grunn ved behandlingen. Uansett hvor høye boutgiftene er, tildeles ikke bostøtte hvis husstandens inntekter er høyere enn fastsatte maksimalgrenser.

Bostøtte utbetales tre ganger i året. Søknad om bostøtte skal fylles ut på spesielt skjema og sendes kommunens (i Oslo; bydelens) bostøttekontor. Søknadsfristene er 10. februar, 10. juni og 10. oktober for henholdsvis første, annen og tredje bostøttetermin. Bor man i borettslag, skal søknaden sendes forretningsføreren i laget minst åtte dager før fristen utløper.

Søker har plikt til å melde ifra til kommunens bostøttekontor om endringer i bolig- eller husstandsopplysningene. For den som ordinært får innvilget bostøtte, sendes en forhåndsutfylt søknad en gang i året for oppdatering av opplysninger. Forhåndsutfylt søknad blir kun sendt ut 1. termin. For 2. og 3. termin benyttes opplysninger nevnt i vedtaksbrev for foregående termin, dersom søker ikke har meldt om endringer.

Nærmere opplysninger om bostøtteordningen får man ved kommunens bostøttekontor, oftest sosialkontoret eller boligkontoret. Her får man også en brosjyre om bostøtte, søknadsskjema og veiledning i forbindelse med utfylling

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...