BettyBlue Skrevet 27. mai 2002 Del Skrevet 27. mai 2002 Fabelaktig godt brød har jeg bakt ikveld, bare så synd jeg er alene og ikke har noen å dele det med! Katta har liksom ikke helt sansen for nybakt brød, som oss tobeinte. Vil derfor dele oppskriften med dere! Fint Oliven-/SolsikkeBrød (1 brød): 500 g hvetemel (bytt gjerne ut 150 g med siktet rugmel) 30 g gjær 200 g vann 100 g melk (vet at væske skal måles i dl, men bruk mel-gram du) Ca 100 g havregryn Bland dette, og elt deigen 5-10 min. La den stå over vannbad i 30 min. Elt deigen videre med: 1/2-1 ts salt 150 g solsikkefrø sorte oliven i skiver (ca 10 oliven) 1 ss olivenolje La deigen heve igjen, over vannbad. Stekes nest nederste rille (hvis du har 4 riller) på 220 grader i 25-30 min. Brødet er som vi vet ferdigstekt når vi banker på det (hallo?) og vi hører en hul lyd. Ååååå - brødet var satans godt med brelett (med olivenolje) og sukker på - varmt!!!! *mmmmm* ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/55902-fint-olivensolsikkebr%C3%B8d-oppskrift/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.