Anki Skrevet 4. juni 2002 Del Skrevet 4. juni 2002 Jeg har psoriasis, og i dag kom søstra mi med en bok. Der stod det om forskjellig mat man kan og mat man ikke bør spise ettersom hvilken blodtype man har. Jeg har visst Rhesus + 0. Da skal jeg visstnok ikke få i meg noe med mye syre i (stemmer sikkert bra siden jeg har nyretrøbbel og urinsyregikt), ikke hvetemel, ikke svinekjøtt. men havregryn/havremel/rug/glutenfritt mel er visst veldig bra for meg. Tenkte jeg skulle teste ut dette for å se om det kan bedre psoriasisen og urinsyregikta mi. Jeg liker godt å bake rundstykker/brød selv. Noen som har bra oppskrifter på noe jeg kan bake med havremel/rug/glutenfritt mel? På forhånd takk 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57353-oppskrifter-glutenfritt-melhavreklihavremelrug/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
mmonica Skrevet 4. juni 2002 Del Skrevet 4. juni 2002 du kan stort sett bruke vanlige oppskrifter og bare bytte ut melet med glutenfritt. du får jo også kjøpt ferdigblandet runstykke melblanding uten gluten i butikker... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57353-oppskrifter-glutenfritt-melhavreklihavremelrug/#findComment-240742 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nikkaba Skrevet 5. juni 2002 Del Skrevet 5. juni 2002 du kan stort sett bruke vanlige oppskrifter og bare bytte ut melet med glutenfritt. du får jo også kjøpt ferdigblandet runstykke melblanding uten gluten i butikker... Ha, ha! Du har nok ikke bakt mye glutenfritt, forstår jeg? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57353-oppskrifter-glutenfritt-melhavreklihavremelrug/#findComment-241566 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nikkaba Skrevet 5. juni 2002 Del Skrevet 5. juni 2002 Har ikke mye til overs for den dietten du nevner, men du kan jo prøve. Glutenfritt er både dyrt og vanskelig før du har lært teknikkene, ikke skjønner jeg at noen _frivillig_ setter seg selv på slik diett... Informasjon kan du få på: http://www.ncf.no De arrangerer også bakekurs. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57353-oppskrifter-glutenfritt-melhavreklihavremelrug/#findComment-241568 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anki Skrevet 6. juni 2002 Forfatter Del Skrevet 6. juni 2002 Har ikke mye til overs for den dietten du nevner, men du kan jo prøve. Glutenfritt er både dyrt og vanskelig før du har lært teknikkene, ikke skjønner jeg at noen _frivillig_ setter seg selv på slik diett... Informasjon kan du få på: http://www.ncf.no De arrangerer også bakekurs. Får jeg lov til å spørre deg hvorfor du ikke har så mye til overs for den? Er bare nysgjerrig. Har du tatt den selv? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57353-oppskrifter-glutenfritt-melhavreklihavremelrug/#findComment-243501 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nikkaba Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Får jeg lov til å spørre deg hvorfor du ikke har så mye til overs for den? Er bare nysgjerrig. Har du tatt den selv? Fordi den er overdrevet og ikke særlig effektiv; ja jeg har prøvd. Men nå har jeg jo cøliaki også, så det å leve på diett fordi man MÅ kontra fordi man TROR det er bra, men kan slutte når som helst, gjør vel sitt til at jeg er ekstra skeptisk mot slike dietter. Leger har faktisk også advart mot slike dietter, men jeg har tro på alt med måte. Når det er sagt, er det jo slik at det som virker for meg, ikke nødvendigvis virker for deg, og vise versa. Uansett: det er jo kanskje verdt et forsøk? En annen ting du skal huske på, er at du må skille mellom hvetemel og glutenfritt: gluten finnes i alle kornsorter: hvete, rug, bygg og havre, og også i sk. spelt, som egentlig ikke er annet enn en primitiv utgave av hvete. Så du trenger ikke _nødvendigvis_ å leve på glutenfritt i den dietten din... Lykke til, i alle fall! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57353-oppskrifter-glutenfritt-melhavreklihavremelrug/#findComment-243546 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nikkaba Skrevet 6. juni 2002 Del Skrevet 6. juni 2002 Får jeg lov til å spørre deg hvorfor du ikke har så mye til overs for den? Er bare nysgjerrig. Har du tatt den selv? Glemte å si at det finnes 1 type havregryn som er garantert fri for gluten, og som kun er godkjent til bruk for voksne cøliakere under kontroll/oppfølgning av lege. Dette kun til orientering, slik at jeg ikke skal bli misforstått. Og husk at hvis du skal leve glutenfritt/uten hvetemel, er dette i de fleste øltyper (unntatt sol, corona, lapin kulta) ferdigsauser og supper, pasta, gryteretter og i mye godteri... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/57353-oppskrifter-glutenfritt-melhavreklihavremelrug/#findComment-243551 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.