Gå til innhold

Kul ved skulderblad


Poetica

Anbefalte innlegg

I ferien oppdaget jeg en rød og irritert kul ved skulderbladet. Diameter ca 6-7 cm. Først trodde jeg at det var et insektsstikk, men nå etter en måned er gått, er den der fremdeles.

Jeg har en trykkfølelse over lungen på baksiden, nøyaktig i det området kulen sitter. Det merkes spesielt godt når jeg trekker pusten dypt, og ikke minst når jeg hoster.

Jeg har tenkt som så at det kanskje er en lipom, så jeg har ikke vært hos lege. Men den plager meg faktisk... Jeg har 2 andre lipomer på sidene av ribbeina, som jeg har fått bekreftet er lipomer. Denne er likevel annerledes, på et eller annet vis.

OM det skulle vise seg å være lipomer, så lurer jeg på om man må betale i dyre dommer for å få de fjernet, og om dette kan gjøres uten at det blir kjempestygge arr. Kan man gå på jobb straks disse evt er fjernet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Christian Anker, spesialist i allmennmedisin

Lipom er en mulighet, og de kan bli infiserte/irriterte iblant. Lipomer er ufarlige, men ved utvekster som ikke forsvinner og særlig når de er irriterte, er det en god regel å la en lege vurdere dem slik at andre diagnoser kan utelukkes.

Å fjerne et lipom er vanligvis et beskjedent inngrep som ikke krever sykemelding. Dette avhenger imidlertid av størrelsen og lokalisasjonen av lipomet og ikke minst yrket/arbeidssituasjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...