Gå til innhold

Kan allergivaksine være skadelig?


Gjest AstridR

Anbefalte innlegg

Gjest AstridR

Hei! Jeg har gått til lege og vaksinert meg mot allergi i to år. Tar sprøyter mot midd, katt og bjørk. Nå skal jeg begynne med hund og gress i tillegg (kommer ikke til å ta alle sprøytene på samme dag). Jeg begynner imidlertid å lure på om denne behandlingen på noen måte kan være skadelig. Armene mine er fulle av klumper, og flere vil det bli... Har du/dere noen tanker om slike, og ikke minst andre (mer alvorlige), bivirkninger av sprøytene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Im

Kjære Astrid R.

All behandling som virker har også bivirkninger og disse må veies nøye mot virkningen på sykdommen. Allergivaksine er en langvarig og ikke helt ufarlig behandling selv om alvorlige reaksjoner heldigvis er sjeldne. Legen som setter sprøytene er sikkert nøye med sikkerhetsrutinene - at du ikke forlater legekontoret før det er gått 20-30 minutter bl.a., og da er risikoen for alvorlige reaksjoner minimal. Det er klart at når du får sprøytet inn stoffer du er allergisk mot selv om dosene er små, kan du få en allergisk reaksjon.

De lokale reaksjonene du nevner er nok ikke helt sjeldne og bør få deg og legen din til å vurdere nøye om den nytten du har av sprøytene veier opp ubehaget og den risikoen som tross alt er til stede. I alle fall er det nyttig å gjøre en slik vurdering før dere setter i gang med enda flere vaksiner. Lykke til videre

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...