Gjest sultenpåball Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 ...hvordan lager man til dette saltkjøttet og hva slags kjøtt er det..? 0 Siter
Carlina Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Kjøttet koker du i en par tre timer...vips.. det er grisekjøtt!! 0 Siter
Amiga Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Der jeg kommer i fra bruker man salt lamme/fårekjøtt. Kokes til det er mørt alt etter hvor gammelt dyret er. Skal du salte selv kan du godt bruke fårikålkjøtt, strø på godt med salt og la det ligge natten over. 0 Siter
Gjest marengsen Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Hvis du mener "saltkjødd og komla" (stavangersk), så er det lammekjøtt. Kjøpes ferdig saltet (ihvertfall gjør jeg det), og koker det i et par timer. *får lyst på komle* 0 Siter
Apostrof Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Salt lammekjøtt som du koker. Serveres med baill, kålrabistappe og poteter. Litt fett så det ikke blir så tørt eventuelt ertesuppe. Drikke: kulturmelk. Dette er torsdagsmeny på møre har jeg forstått. 0 Siter
rufsetufsa Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Hvis du mener "saltkjødd og komla" (stavangersk), så er det lammekjøtt. Kjøpes ferdig saltet (ihvertfall gjør jeg det), og koker det i et par timer. *får lyst på komle* Nei, det er da svinekjøtt...? 0 Siter
vin Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Hvis du mener "saltkjødd og komla" (stavangersk), så er det lammekjøtt. Kjøpes ferdig saltet (ihvertfall gjør jeg det), og koker det i et par timer. *får lyst på komle* Ah....vi har netopp spist det ! *geiper* Men det tar litt tid å lage det da ;o) 0 Siter
Nemesis Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Jeg pleier å bruke røkt og saltet svineknoke, den skal trekke en stund og i kraften trekker du raspeballene også. Kålrabistappe og kulturmelk til er et must. 0 Siter
Carlina Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Nei, det er da svinekjøtt...? Det mener jeg også det er rufsa!! Svine knoker??? JA? 0 Siter
Amiga Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Det mener jeg også det er rufsa!! Svine knoker??? JA? Det kommer da helt an på hvor i landet man kommer fra! 0 Siter
Amiga Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Ah....vi har netopp spist det ! *geiper* Men det tar litt tid å lage det da ;o) Men det er verdt tiden det tar å lage det! NAM! :-D 0 Siter
vin Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Jeg pleier å bruke røkt og saltet svineknoke, den skal trekke en stund og i kraften trekker du raspeballene også. Kålrabistappe og kulturmelk til er et must. Bare se : Vanlig tilbehør Til raspeballer er salt fårekjøtt, vossakorv, stekt bacon og kålrotstappe vanlig. 0 Siter
Carlina Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Det kommer da helt an på hvor i landet man kommer fra! Nei det nekter jeg å tro...salt kjøtt er svin og fårikål er sau....basta *flirer* 0 Siter
vin Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Men det er verdt tiden det tar å lage det! NAM! :-D Det beste er egentlig å lage dem dagen før. Også tredje dagen steker en dem ...mmm... 0 Siter
Reg@l Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Jeg bruker røkt svineknok som jeg legger i vann over natta. Dessuten heter det KOMLA 0 Siter
Amiga Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Nei det nekter jeg å tro...salt kjøtt er svin og fårikål er sau....basta *flirer* Carlina jeg bruker salt lammekjøtt, bacon og baconbiter inni! Hadde jeg fått tak i Vossakorv eller kjøttpølser og kålrabi hadde jeg hatt det også opp i! :-) 0 Siter
Amiga Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Det beste er egentlig å lage dem dagen før. Også tredje dagen steker en dem ...mmm... Her varer de aldri lenger enn at de blir stekt til kvelds eller maks. dagen etterpå. :-) 0 Siter
Amiga Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Jeg bruker røkt svineknok som jeg legger i vann over natta. Dessuten heter det KOMLA Komle, Komla, Kompe, Raspeball, Ball, Potetball...... 0 Siter
rufsetufsa Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Det mener jeg også det er rufsa!! Svine knoker??? JA? Ja, det er akkurat det det er. Hvis de ikke gir seg snart, må jeg nok ringe til moren min. Og hun har gått på husmorskolen, så hun vet. *truer med knytteneven* 0 Siter
vin Skrevet 24. september 2002 Skrevet 24. september 2002 Det mener jeg også det er rufsa!! Svine knoker??? JA? Tøysekopper ;o) Dette er hentet fra ekspertene : Vanlig tilbehør Til raspeballer er salt fårekjøtt, vossakorv, stekt bacon og kålrotstappe vanlig. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.