Carlina Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Ja, det er akkurat det det er. Hvis de ikke gir seg snart, må jeg nok ringe til moren min. Og hun har gått på husmorskolen, så hun vet. *truer med knytteneven* Det er bra..vi holde sammen vi ung møene mot disse påståelige husmødrene... *hytter også med neven* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367129 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Carlina Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Tøysekopper ;o) Dette er hentet fra ekspertene : Vanlig tilbehør Til raspeballer er salt fårekjøtt, vossakorv, stekt bacon og kålrotstappe vanlig. nei nei nei nei....Salte svineknoker med potet og kålstappe.... Bacon er bannlyst fra saltkjøtt middagen.....Til nøds kjøttpølser med metall biter i..... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367133 Del på andre sider Flere delingsvalg…
naiv Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Komle, Komla, Kompe, Raspeball, Ball, Potetball...... ..og kromme 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367256 Del på andre sider Flere delingsvalg…
supermamman Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Kjøttet koker du i en par tre timer...vips.. det er grisekjøtt!! Vi bruker fårekjøtt- skal faktisk ha det i morgen :-))). Kjøttet må saltes LENGE for at det skal smake som det skal i følge mamma :-). Minst en måned i salt. Vi bruker kålrabi, kjøttpølser, bacon, gulrot og potet til. Mmmmm Gleder meg, jeg.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367305 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BettyBlue Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Tøysekopper ;o) Dette er hentet fra ekspertene : Vanlig tilbehør Til raspeballer er salt fårekjøtt, vossakorv, stekt bacon og kålrotstappe vanlig. Helt riktig, vin! Og jeg syns det er fint med en liten potet til. Dessuten - etter alt dette tullpratet skal jeg på kaffistova eller Schrøder's på torsdag og nyte et slikt måltid!!!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367484 Del på andre sider Flere delingsvalg…
molli Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Vi bruker vanlig "salt flesk", kjøper gjerne billig i Sverige. Kommer i sånne firkantede stykker.Så skjæres det opp i terninger og puttes ned i en grop inni hver raspeball, før den "rulles sammen" Men jeg vet at svigerfar gjerne salter sånt selv, men aner ikke hvordan man gjør det. Like greit å kjøpe ferdig vel...? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367499 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jacob Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Du velger mellom lettsaltet fårkjøtt eller røkt svineknoke. Du koker kjøttet til det løsner fra beinet. Fårekjøttet er ofte delt i koteletter og et par timer bør holde. Fårekjøtt til kumle, raspeball, potetball eller hva du kaller det, er å foretrekke, men svineknoke er ingen dårlig erstatning. Kålrabistappe og bacon til. Poteten skjønner jeg ingenting av. Råtassene drikker surna melk til - vi andre drikker kefir. Homsene drikker saft. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367504 Del på andre sider Flere delingsvalg…
molli Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Komle, Komla, Kompe, Raspeball, Ball, Potetball...... Jepp. Det hele avhenger av hvilken kant av landet man kommer fra (eller tradisjonen). Hos oss er det fra Vestlandet, og tilbehøret også. Kålerabi, rømme, røkte kjøttpølser (fra Nordfjordkjøtt!) og saltet svineknoke er standard hos oss. Mener å ha hørt noen snakke om smeltet SMØR over dem...ÆSJ!!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367509 Del på andre sider Flere delingsvalg…
double Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Du velger mellom lettsaltet fårkjøtt eller røkt svineknoke. Du koker kjøttet til det løsner fra beinet. Fårekjøttet er ofte delt i koteletter og et par timer bør holde. Fårekjøtt til kumle, raspeball, potetball eller hva du kaller det, er å foretrekke, men svineknoke er ingen dårlig erstatning. Kålrabistappe og bacon til. Poteten skjønner jeg ingenting av. Råtassene drikker surna melk til - vi andre drikker kefir. Homsene drikker saft. Æ e homse..! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367520 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Komle, Komla, Kompe, Raspeball, Ball, Potetball...... En av de mest motbydelige matretter jeg vet, når fleskebiten dukker opp, reiser jeg meg og går en tur i friskluft. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367525 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 En av de mest motbydelige matretter jeg vet, når fleskebiten dukker opp, reiser jeg meg og går en tur i friskluft. Det er nok mange som er enig med deg der. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367536 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Jepp. Det hele avhenger av hvilken kant av landet man kommer fra (eller tradisjonen). Hos oss er det fra Vestlandet, og tilbehøret også. Kålerabi, rømme, røkte kjøttpølser (fra Nordfjordkjøtt!) og saltet svineknoke er standard hos oss. Mener å ha hørt noen snakke om smeltet SMØR over dem...ÆSJ!!! Du er den eneste jeg har hørt om som bruker rømme til. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367540 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Det er nok mange som er enig med deg der. :-) Det smaker som sparkelmasse. I hvertfall slik jeg tror sparkelmasse smaker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367553 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tiliti Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Komle, Komla, Kompe, Raspeball, Ball, Potetball...... ..blandaball, klubb...! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367938 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 ..blandaball, klubb...! Ja men blandaball er ikke det med fisk? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367939 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tiliti Skrevet 24. september 2002 Del Skrevet 24. september 2002 Ja men blandaball er ikke det med fisk? den bare sneik seg med da jeg skulle skrive klubb. *ler* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/73976-raspeball-med-saltkj%C3%B8tt/page/2/#findComment-367942 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.