Gjest Pricilla Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 jeg stresser videre med bursdagsplannlegging jeg da... : ) Tenkte å bestille marsipankake med bestilt "skrift" på - det er mulig det? Og HVIS budsjettet ryker må jeg jo lage kaka selv.. Eller sette sammen i hvert fall.. kaker er ikke min sterkeste side så kjøper evt. sukkerbrød. Hva skal jeg ha i kaka? Syltetøy og krem? Er det ikke kjedelig da? Topper kaka med masse yummy pynt da, men allkvel kjedelig? Banan erkanskje godt inni, men blir ikke den fort brun? Må innrømme at jeg i en alder av 22 (snart) ALDRI har lagd bløtekake...: ) kan noen drevene hjelpe meg? Pliiiiiiiiiis...? ; ) 0 Siter
tiliti Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Ok, det jeg liker inni er (som du sa) banan, men i små mengder. Den blir ikke brun når den ikke utsettes for luft, og blandet med krem er det ikke noe særlig luft. Men det aller beste (gjerne sammen med banan) er moset hermetisert fersken. Vanlig sukkerbrødbunn, del i to, fukt bunnen med laken fra ferskenboksen. Aprikos kan også brukes. Kjør en stavmikser nedi boksen og mos den, hiv gjerne med litt banan. (1/4 - 1/2). Lag krem av ca 2 fløtepakker, bland med ca 3ts sukker og 2ts vaniljesukker. Legg krem og fruktmosen litt hipp som happ inni kaka, men sørg for et jevnt lag. Ikke bland dem for mye. Klem bunnene sammen og ha krem oppå kaka og ned langs sidene. Ha ev. et ferdigkjøpt marsipanlokk oppå der igjen. Uten marsipanlokk er det mulig du trenger mer krem, men det husker jeg ikke. Kommer litt an på str på kaka :-) 0 Siter
morsan Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Jeg er heller ingen kløpper på bløtkaker, særlig fordi jeg ikke liker det selv! :-) Men jeg har fått mye skryt for denne: Kjøper sukkerbrød (ferdig delt opp). Dynker delene med husholdningssaft (saft&vann). Fyll: ferdig vaniljekrem blandes med jordbærsyltetøy. Kremen på toppen: Ha oppi vaniljesukker! Da synes faktisk jeg at den ellers så ekle fløtekremen er spiselig, og mange har vært begeistret. Oppå kremen har jeg bare hatt strøssel. Jeg har gjort meg adskillig mer flid med sjokoladekaka! :-) Men smaken er som baken - noen liker bløte bløtkaker - andre gjør det ikke. 0 Siter
spirito Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Banan er kjempegodt inni! Særlig med marsipan utenpå *sikle* 0 Siter
nanna Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Banan og aprikossyltetøy! Eller banan og kirsebær! Mmmmm! 0 Siter
Vincent Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Husk å servere et lite glass bokkøl til bløtkaka! 0 Siter
Gjest namnam! Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Marsipanbløtekake..nam - med et fyll av bringebær og vaniljekrem i tillegg vanlig krem..kjøp ferdig marsipanlokk..og lag rosa roser av marsipan ..og grønne blader..tar seg bra ut. 0 Siter
Rubia Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Med bløtkake kan du jonglere omtrent som du vil.. Moltekrem er en frisk og "voksen" variant.. Bland inn bringebærsyltetøy i fyllkremen og legg hermetisert frukt på toppen, er også godt.. Da dynker du bunnene med laken fra frukten og legger frukten litt på papir for å trekke ut rest. fugt. (kremen holder seg bedre hvis den ikke blir for bløt) Du kan uten problemer ta en hel stor boks på toppen av kaka.. Ellers så synes jeg at frisk frukt og ikke for søt kake er det beste. Lykke til. 0 Siter
nanna Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Husk å servere et lite glass bokkøl til bløtkaka! Atte, hæ? 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Sjekk denne: http://www.marsipankaker.no/ Herfra kan du bestille lokk til marsipankaker, _med_ bilde og tekst på! Du sender et bilde, eventuelt et ferdig utkast til hvordan du vil lokket skal se ut, og vips får du marsipanlokket i posten. Koster en del, men det er helt klart en vinner uansett anledning. 0 Siter
Vincent Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Atte, hæ? Det er ikke fleip. Bokkøl passer utmerket til bløtkake. (Bokkøl er "polvare") 0 Siter
nanna Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Det er ikke fleip. Bokkøl passer utmerket til bløtkake. (Bokkøl er "polvare") Hmm. Må vel prøves, da. Jeg liker nesten all "rar" mat, så da liker jeg sikkert dette også. :-P 0 Siter
serendipity Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Knust ananas kjøper ferdig knut på bl. annet Spar), bananer i skiver (ikke åppå kaken) og vanlig krem blandet med vaniljekrem er NYYYYDELIG! Tror du ikke at du klarer å lage sukkerbrød, så kjøp ferig. OG dynk bunnen litt med kreften fra ananasboksen eller med litt av fløten før du pisker den til krem. LYKKE TIL !! 0 Siter
serendipity Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Knust ananas kjøper ferdig knut på bl. annet Spar), bananer i skiver (ikke åppå kaken) og vanlig krem blandet med vaniljekrem er NYYYYDELIG! Tror du ikke at du klarer å lage sukkerbrød, så kjøp ferig. OG dynk bunnen litt med kreften fra ananasboksen eller med litt av fløten før du pisker den til krem. LYKKE TIL !! Dynk iallefall ikke med kreften (skulle stått kraften), knust er også bedre enn knut.. Ja her hadde jeg nok strøket til norsk eksamen. 0 Siter
Gjest Pricilla Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Dynk iallefall ikke med kreften (skulle stått kraften), knust er også bedre enn knut.. Ja her hadde jeg nok strøket til norsk eksamen. *Ler så jeg griner* Så det ikke før du retta det opp sjøl jeg - hadde jeg vært sensor hadde du stått med glans! Dynk i kreften ja.. Den var litt drøy, er måte på hva jeg vil påføre gjestene min! : ) Hehe.. Takker for svar! Tror jeg går for kaka di hvis jeg ikke kjøper ferdig, uten knut da! : ) 0 Siter
serendipity Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 *Ler så jeg griner* Så det ikke før du retta det opp sjøl jeg - hadde jeg vært sensor hadde du stått med glans! Dynk i kreften ja.. Den var litt drøy, er måte på hva jeg vil påføre gjestene min! : ) Hehe.. Takker for svar! Tror jeg går for kaka di hvis jeg ikke kjøper ferdig, uten knut da! : ) Snill du som lar meg stå! Kombinasjon av banan og ananas er super. På toppen pleier jeg bare å ha krem( vaniljekrem og vanlig krem blandet, sånn som inni) Og på toppen av det enten bare strøssel. Eller noen friske frukter skåret opp og pent dandert. 0 Siter
Dorthe Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Kjøp ferdig kakebunn og ferdig marsipanlokk. Vaniljekrem, ferdig, i nederste lag. Smør bringebærsyltetøy på neste lag og knuste valnøtter i resten av kremen. Kjøp ferdig marsipanpynt eller glasurpynt. Blir så fint så. Det er fort gjort og mye billigere enn å kjøpe ferdig. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.