spirito Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 For en gangs skyld prøvde jeg meg fram på egenhånd isteden for å søke råd her på dol. Det resulterte i en kjele med svidd popcorn der bare halvparten poppa... Hvordan skal man gjøre det? Det står jo ingenting på posen... Jeg hadde høy temperatur og litt smør i bunnen av kjelen, skal man ikke det? Det er jo smør i popcorn? Altså, jeg trenger å vite ca. temperatur, skal maisen varmes opp sammen med kjelen eller puttes oppi når kjelen er varm, skal man ha smør oppi eller ikke? Usj, det lukter svidd her...*host* 0 Siter
SierDuDet Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Jeg skal ikke hjelpe deg, Spirito,men bare konstantere at den mannen som er så heldig at han få deg, han bør helst være kokk og svært huslig 0 Siter
spirito Skrevet 4. desember 2002 Forfatter Skrevet 4. desember 2002 Jeg skal ikke hjelpe deg, Spirito,men bare konstantere at den mannen som er så heldig at han få deg, han bør helst være kokk og svært huslig Pøh, jeg er en god kokk, jeg har bare ikke poppet popcorn før! På fredag får jeg middagsgjester, og da skal det serveres biff og slottspoteter med peppersaus. Da kan du sitte der med granisen din og le av mine kokkekunnskaper ;-) 0 Siter
SierDuDet Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Pøh, jeg er en god kokk, jeg har bare ikke poppet popcorn før! På fredag får jeg middagsgjester, og da skal det serveres biff og slottspoteter med peppersaus. Da kan du sitte der med granisen din og le av mine kokkekunnskaper ;-) Jeg tror det er fint lite som slår mine gratinerte poteter, men jeg skal selvsagt ikke mobbe deg for noe jeg ikke vet stort om 0 Siter
Kvinna Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Rista du på kjelen da? Er maaange år siden jeg har laget sånn, men da hadde jeg i en klædd smør, lot den smelte til den freste, oppi med korna, og "skubbe" og riste på kjelen nesten hele tiden, også etter at det begynner å "poppe"...(lokk på hele tida,da) 0 Siter
spirito Skrevet 4. desember 2002 Forfatter Skrevet 4. desember 2002 Jeg tror det er fint lite som slår mine gratinerte poteter, men jeg skal selvsagt ikke mobbe deg for noe jeg ikke vet stort om Eksakt :-) 0 Siter
spirito Skrevet 4. desember 2002 Forfatter Skrevet 4. desember 2002 Rista du på kjelen da? Er maaange år siden jeg har laget sånn, men da hadde jeg i en klædd smør, lot den smelte til den freste, oppi med korna, og "skubbe" og riste på kjelen nesten hele tiden, også etter at det begynner å "poppe"...(lokk på hele tida,da) Takk! Jeg rista ikke på kjelen nei, sikker det som er problemet :-) 0 Siter
Tornerose Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Ha i relativt godt med olje, men ikke pop så fryktelig mye popcorn på en gang for da vil noen bli svidd før andre får poppet. Rist godt på gryta underveis, og ikke vent til absolutt alt er poppet, men ta gryta av når det er et par sekunder mellom poppene. Dryss over salt og kanskje smeltet smør om du liker det og rist godt så det får blandet seg. 0 Siter
Gjest sevenup Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Litt smør ? Du må ha mye skjønner du, og riste på kjelen innimellom :-) 0 Siter
Kvinna Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Takk! Jeg rista ikke på kjelen nei, sikker det som er problemet :-) ...da får du prøve å riste'n ;-) 0 Siter
snooker Skrevet 4. desember 2002 Skrevet 4. desember 2002 Du har først smør i en stor gryte, og varmer opp til det har sluttet å "bruse" og er blitt nøttebrunt. Det må være nok smør til at det dekker maiskornene minst halvveis. Hell i popkornet, og sett på lokket. Rist kjelen litt noen ganger slik at du før "flyttet rundt" på popkornet og får det jevnt varmet opp. Slutt å riste når du hører det begynner å poppe. Skru av platen når det har begynt å poppe. Da unngår man lettere svidd popkorn. Når det begynner å poppe skjeldent, tas kjelen av platen. Ikke ta av lokket mens det fremdeles popper :-) Ha over litt salt, og rist godt for å fordele saltet. Kjelen må være stor nok for allt popkornet, ellers får man en utover-gulvet-opplevelse. Det er lettere å fordele saltet hvis den ikke er helt full når det er ferdigpoppet. 0 Siter
KaVa Skrevet 5. desember 2002 Skrevet 5. desember 2002 Hei! Ta godt med olje/margarin/smør. Ha i et par upoppa popkorn. la smøret/oljen/margarinen bli så varm at disse to-tre kornene popper. Så har du i resten. Rist på kjelen hele tiden! (viktig). Når det så begynner å poppe, kan du slå ned eller av plata. Rist. når det begynner å gå noen sekunder mellom hvert pop, tar du kasserollen av plata. Så strør du salt over og koooooooooooser deg! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.