Lillemus Skrevet 5. desember 2002 Del Skrevet 5. desember 2002 Har en oppskrift på eplegløgg hvor det bl.a. skal være tørket appelsinskall. Jeg hadde tenkt å lage masse krydderblanding og gi bort til jul og har fått tak i alt det andre, men ikke tørket appelsinskall. Jeg gidder ikke tørke selv for da må jeg nok spise flere kilo appelsiner! ) Kan jeg erstatte det med litt appelsinjuice tro? Eller noe annet? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vincent Skrevet 5. desember 2002 Del Skrevet 5. desember 2002 tja... du kan jo bruke apsikat, men det er kanskje det du ikke får fatt i? bruk frist skall i stedet. ta av alt det hvite og finhakk skallet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459628 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. desember 2002 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2002 tja... du kan jo bruke apsikat, men det er kanskje det du ikke får fatt i? bruk frist skall i stedet. ta av alt det hvite og finhakk skallet. Sitter du og forteller meg at apsikat er tørket appelsinskall???? At jeg kan få tak i det på en vanlig dagligvareforretning???? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459635 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vincent Skrevet 5. desember 2002 Del Skrevet 5. desember 2002 Sitter du og forteller meg at apsikat er tørket appelsinskall???? At jeg kan få tak i det på en vanlig dagligvareforretning???? apsikat? tørket og tørket - det er iallefall appelsinskall. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459641 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. desember 2002 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2002 apsikat? tørket og tørket - det er iallefall appelsinskall. Har søkt litt rundt og det er syltet sitrusskall, må vel gjøre susen det? Dersom det er tørt og i biter så. Må vel uansett blande og smake på dette selv før jeg gir det bort. ) Takk for tippetipset! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459647 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vincent Skrevet 5. desember 2002 Del Skrevet 5. desember 2002 Har søkt litt rundt og det er syltet sitrusskall, må vel gjøre susen det? Dersom det er tørt og i biter så. Må vel uansett blande og smake på dette selv før jeg gir det bort. ) Takk for tippetipset! Ikke bruk for mye trur jeg. Sukat og apsikat er dritsøtt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459649 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 5. desember 2002 Del Skrevet 5. desember 2002 Jeg ville ikke brukt apsikat/sukat, det er mye søtere enn vanlig appelsinskall som er ganske bittert. Hvis du ikke bruker tørket skall kan du jo bruke vanlig skall, bare i mindre mengder siden det vil smaksette gløggen mer enn den tørkede gjør. Så du slipper å skrelle hundre appelsiner. :-) Og jeg ville prøvd å skrelle appelsinene slik at du bare får det ytterste skallet, ikke det hvite, for det er altfor bittert. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459656 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. desember 2002 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2002 Jeg ville ikke brukt apsikat/sukat, det er mye søtere enn vanlig appelsinskall som er ganske bittert. Hvis du ikke bruker tørket skall kan du jo bruke vanlig skall, bare i mindre mengder siden det vil smaksette gløggen mer enn den tørkede gjør. Så du slipper å skrelle hundre appelsiner. :-) Og jeg ville prøvd å skrelle appelsinene slik at du bare får det ytterste skallet, ikke det hvite, for det er altfor bittert. Nå skal dette pakkes i en boks og gis bort til jul - vil ikke ferskt appelsinskall råtne da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459659 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 5. desember 2002 Del Skrevet 5. desember 2002 Nå skal dette pakkes i en boks og gis bort til jul - vil ikke ferskt appelsinskall råtne da? Jeg kan ikke tenke meg at det råtner hvis du oppbevarer gløggen i kjøleskap. Den er jo "kokt" når den har vært i den varme gløggen og er vel da preservert på en måte? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459662 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 5. desember 2002 Del Skrevet 5. desember 2002 Nå skal dette pakkes i en boks og gis bort til jul - vil ikke ferskt appelsinskall råtne da? Eller du kan vel ta ut appelsinskallet før du heller gløggen i flasker? Greit at det ser pent ut, men det er vel bedre å ha appelsinsmak uten skall enn å ikke ha noen av delene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459663 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. desember 2002 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2002 Eller du kan vel ta ut appelsinskallet før du heller gløggen i flasker? Greit at det ser pent ut, men det er vel bedre å ha appelsinsmak uten skall enn å ikke ha noen av delene. Nei nei! Jeg skal gi bort krydderblandingen, så skal de koke gløggen selv! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459721 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 5. desember 2002 Del Skrevet 5. desember 2002 Nei nei! Jeg skal gi bort krydderblandingen, så skal de koke gløggen selv! Men da er det jo ikke noe problem! Bare bruk ferske skall du. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459724 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. desember 2002 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2002 Men da er det jo ikke noe problem! Bare bruk ferske skall du. :-) De råtner ikke da? Men hva skal jeg gjøre med flere kilo skrellete appelsiner??? *Stønner* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459729 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 5. desember 2002 Del Skrevet 5. desember 2002 De råtner ikke da? Men hva skal jeg gjøre med flere kilo skrellete appelsiner??? *Stønner* Nei, de vil ikke det. Hvis du ikke trenger å pakke dem med en gang kan du jo tørke dem til de skal pakkes. Når det gjelder selve appelsinene: Press appelsinsaft av dem. Frys dem i biter og bruk som isbiter i vann eller brus som passer. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459732 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. desember 2002 Forfatter Del Skrevet 5. desember 2002 Nei, de vil ikke det. Hvis du ikke trenger å pakke dem med en gang kan du jo tørke dem til de skal pakkes. Når det gjelder selve appelsinene: Press appelsinsaft av dem. Frys dem i biter og bruk som isbiter i vann eller brus som passer. Hørtes veldig godt ut med egenpresset juice.. Men når har jeg prøvelagd en porsjon og brukt litt appelsinjuice istedetfor skall og det ble knallgodt! ) Men aldri har jeg strevd sånn med en gave så nå bør den jaggu falle i smak! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-459813 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 6. desember 2002 Del Skrevet 6. desember 2002 Hørtes veldig godt ut med egenpresset juice.. Men når har jeg prøvelagd en porsjon og brukt litt appelsinjuice istedetfor skall og det ble knallgodt! ) Men aldri har jeg strevd sånn med en gave så nå bør den jaggu falle i smak! Ja, neste år får du kanskje begynne i god tid. Hver gang du spiser appelsin sparer du på skallet og henger det til tørk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-460042 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 6. desember 2002 Forfatter Del Skrevet 6. desember 2002 Ja, neste år får du kanskje begynne i god tid. Hver gang du spiser appelsin sparer du på skallet og henger det til tørk. *Fnis* Ser for meg snorer med innskrumpet appelsinskall over hele huset... ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/84806-erstatte-t%C3%B8rket-appelsinskall/#findComment-460243 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.