vin Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Bestilte 2 hele lam ferdig partert ,røkt og tørket. Det ble 4 fenalår og ca 9 kilo pinnekjøtt. Dette betalte vi 2000; for . Er det en grei pris ? 0 Siter
Atene Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Et lam er mer enn pinnekjøtt og fenalår; hva skjedde med resten ? Vi kjøpte to hele ungsauer i høst, til sammen ca. 70 kilo kjøtt. Betalte 2500 kroner, det er ihvertfall billig. 0 Siter
vin Skrevet 19. desember 2002 Forfatter Skrevet 19. desember 2002 Et lam er mer enn pinnekjøtt og fenalår; hva skjedde med resten ? Vi kjøpte to hele ungsauer i høst, til sammen ca. 70 kilo kjøtt. Betalte 2500 kroner, det er ihvertfall billig. Wow! Lurte litt selv....beina forann er skåret opp som pinnekjøtt , bakbeina til fenalår og sidene til pinnekjøtt! Trodde det skulle bli mere ut av det . 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Wow! Lurte litt selv....beina forann er skåret opp som pinnekjøtt , bakbeina til fenalår og sidene til pinnekjøtt! Trodde det skulle bli mere ut av det . Beina foran skåret som pinnekjøtt? Pinnekjøtt er da sidene, altså ribbebeina. 0 Siter
Atene Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Wow! Lurte litt selv....beina forann er skåret opp som pinnekjøtt , bakbeina til fenalår og sidene til pinnekjøtt! Trodde det skulle bli mere ut av det . Beina foran til pinnekjøtt ? Mener du bogene ? Trodde ikke det gikk an. Ellers må du selvfølgelig regne med å betale mer for ferdig behandlet kjøtt. Våre sauesider har hengt på stabburet siden oktober, og vi får dem idag - namnam. Fenalårene er ikke ferdige før til sommeren. Nå stusset jeg forresten igjen, har deres fenalår blitt ferdige på to måneder ? 0 Siter
vin Skrevet 19. desember 2002 Forfatter Skrevet 19. desember 2002 Beina foran til pinnekjøtt ? Mener du bogene ? Trodde ikke det gikk an. Ellers må du selvfølgelig regne med å betale mer for ferdig behandlet kjøtt. Våre sauesider har hengt på stabburet siden oktober, og vi får dem idag - namnam. Fenalårene er ikke ferdige før til sommeren. Nå stusset jeg forresten igjen, har deres fenalår blitt ferdige på to måneder ? Ja ; bogen er ypperlig til pinnekjøtt ;o) Nei ; vi bestilte det for mange måneder siden ! 0 Siter
vin Skrevet 19. desember 2002 Forfatter Skrevet 19. desember 2002 Beina foran skåret som pinnekjøtt? Pinnekjøtt er da sidene, altså ribbebeina. Bogen er ypperlig som pinnekjøtt.Mere kjøtt... Jeg har alltid blandet bog sammen med vanlig pinnekjøtt ;o) 0 Siter
Atene Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Ja ; bogen er ypperlig til pinnekjøtt ;o) Nei ; vi bestilte det for mange måneder siden ! Du liker fenalårene halvrå ? Vi slaktet i oktober, regner ikke med at de er ferdige før i juni. 0 Siter
vin Skrevet 19. desember 2002 Forfatter Skrevet 19. desember 2002 Du liker fenalårene halvrå ? Vi slaktet i oktober, regner ikke med at de er ferdige før i juni. Det er jo mange måneder siden det ;o) 0 Siter
Atene Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Det er jo mange måneder siden det ;o) Ja, det er mange måneder siden oktober. Men ikke mange nok for fenalåret, synes jeg ihvertfall. Pinnekjøttet derimot, det er ferdig. Gleder meg. 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Du liker fenalårene halvrå ? Vi slaktet i oktober, regner ikke med at de er ferdige før i juni. Fenalår, hvordan lager man det ? I korte trekk, jeg skal ikke lage, er bare nysgjerrig. 0 Siter
Gjest mete Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Det er jo mange måneder siden det ;o) ...det varierer etter hvor god tørk det er den høsten og hvor i landet man bor (luftfuktighet) mm...om hvor lenge fenalåret må henge for at det skal bli tørt "nok". Tørt nok...det kommer jo ann på hva en ønsker det da, noen vil ha det veldig tørt, andre litt råere. Selv har jeg hengt opp fenalår i oktober mange ganger på vestlandet, hengt de i stabburet, hatt på vifte for at temperaturen skulle være noenlunde stabil og fått et meget godt resultat ved juletider. God jul! 0 Siter
vin Skrevet 19. desember 2002 Forfatter Skrevet 19. desember 2002 ...det varierer etter hvor god tørk det er den høsten og hvor i landet man bor (luftfuktighet) mm...om hvor lenge fenalåret må henge for at det skal bli tørt "nok". Tørt nok...det kommer jo ann på hva en ønsker det da, noen vil ha det veldig tørt, andre litt råere. Selv har jeg hengt opp fenalår i oktober mange ganger på vestlandet, hengt de i stabburet, hatt på vifte for at temperaturen skulle være noenlunde stabil og fått et meget godt resultat ved juletider. God jul! Tror det ble hengt opp i vår.... 0 Siter
Gjest mete Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Fenalår, hvordan lager man det ? I korte trekk, jeg skal ikke lage, er bare nysgjerrig. legger det i grovsalt noen dager, skyller av og henger det opp i stabburet... Pass på at det er stabil, kald temperatur og se til at ikke fluer og makk er i nærheten...(det er de ikke hvis det er sånn passe kaldt) Du som er Ulv i Faarikaal... har du følt deg truet i høst i slaktetida...) 0 Siter
Gjest mete Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Tror det ble hengt opp i vår.... som sagt...spørs jo hvor det henger da. Henger det ute, må det jo være med på temperatursvingningene og vil på fuktige dager stoppe prosessen...Rene vitenskapen det der.... Men, jeg er ingen ekspert, bare syns det er moro å lage sjøl... Hilsen 0 Siter
Atene Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Fenalår, hvordan lager man det ? I korte trekk, jeg skal ikke lage, er bare nysgjerrig. Man tager en butt med vann. Så tager man en potet og slår i en firtoms spiker. Legger den i vannet, og fyller på med salt til poteten flyter opp. Så tager man et sauelår og legger i saltlaken noen uker. Tas deretter opp og henges på stabburet til det er ferdig. Som man ser av tråden, strides de lærde om når det er. Selv liker jeg det godt tørket. Noen vil tydeligvis røke det også. Det vil ikke jeg. 0 Siter
Gjest mete Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Bogen er ypperlig som pinnekjøtt.Mere kjøtt... Jeg har alltid blandet bog sammen med vanlig pinnekjøtt ;o) Det er lurt det der, og kjempegodt ) nam nam...gleder meg! 0 Siter
Sofline Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 Ja, det er mange måneder siden oktober. Men ikke mange nok for fenalåret, synes jeg ihvertfall. Pinnekjøttet derimot, det er ferdig. Gleder meg. Familien min har bestemt seg for at i år blir det ribbe på julaften.. BLÆ! Jeg som hadde gledet meg til pinnekjøttet! 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 19. desember 2002 Skrevet 19. desember 2002 legger det i grovsalt noen dager, skyller av og henger det opp i stabburet... Pass på at det er stabil, kald temperatur og se til at ikke fluer og makk er i nærheten...(det er de ikke hvis det er sånn passe kaldt) Du som er Ulv i Faarikaal... har du følt deg truet i høst i slaktetida...) Fenalår av ulv er ikke så etterspurt :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.