Gå til innhold

Kalkun


Anbefalte innlegg

1. Jeg skal stå for kokkeleringen på juleaften, og i år som i fjor og som årene før, så blir det kalkun.

Noen gode tips i forhold til hvordan den skal bli perfekt? I fjor ble den nemlig noe tørr. Da var det for øvrig ikke jeg som lagde den.

2. Noen tips til saus?

Helst ikke noe jævla komplisert, men det bør være godt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Christina24

Du trenger ikke stuffe kalkunen for at den ikke skal bli tørr. Det holder med å kjøpe en stekepose på rema. de er geniale, da all kraften blir liggende igjen i posen, og du kan bruke den til sausen etterpå.

pensle kalkunen med smør, og ta på salt og pepper.

lag fløtesaus av kraft, jevning (mel og vann aom du rister) og fløte. Nydelig.

server med mandelpoteter, og rosenkål.

evt bakte poteter og waldorfsalat.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/#findComment-473906
Del på andre sider

Du trenger ikke stuffe kalkunen for at den ikke skal bli tørr. Det holder med å kjøpe en stekepose på rema. de er geniale, da all kraften blir liggende igjen i posen, og du kan bruke den til sausen etterpå.

pensle kalkunen med smør, og ta på salt og pepper.

lag fløtesaus av kraft, jevning (mel og vann aom du rister) og fløte. Nydelig.

server med mandelpoteter, og rosenkål.

evt bakte poteter og waldorfsalat.

Takk, sånn pose skal jeg kjøpe!

Det blir poteter og waldorfsalat. Den salaten er jo bare vannvittig fin :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/#findComment-473909
Del på andre sider

1. Smør den inn med masse smør, gjerne iblandet godsaker som urter, krydder o.l.

2. Legg kalkunen i langpanne med litt vann (pass på at den ikke går tørr)

Smelt halv pakke smør/margarin i en kjele, spe med mel til passe konsistens. Tilsett deretter litt (1-2 dl.) kraft (det som er i langpannen) og resten vann til du får saus-konsistens. Smak til med krydder etter smak.

Smakelig måltid :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/#findComment-473910
Del på andre sider

Annonse

1. Smør den inn med masse smør, gjerne iblandet godsaker som urter, krydder o.l.

2. Legg kalkunen i langpanne med litt vann (pass på at den ikke går tørr)

Smelt halv pakke smør/margarin i en kjele, spe med mel til passe konsistens. Tilsett deretter litt (1-2 dl.) kraft (det som er i langpannen) og resten vann til du får saus-konsistens. Smak til med krydder etter smak.

Smakelig måltid :o)

Fikk nesten vann i munnen :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/#findComment-473913
Del på andre sider

Annonse

Den blir sikkert god hvis du følger de rådene du har fått! Nå har jeg masse norsk mat i både kjøleskap og fryser! *jippi* :-D

Da får du kose deg stort i jula! Det skal jeg, selv om det blir helt uten alkohol i år... :)

Nå håpper jeg til køys med Unni Lindell. Sov godt :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/#findComment-473930
Del på andre sider

1. Pass på å kjøpe en pip-pip fra prior. De har nemlig steketermometer ferdig montert. Følg instruksjonene på esken og vent til den røde lille greia på siden hopper ut. Da får du garantert saftig gobbell uten at det er vanskelig i det hele tatt.

2. Saus er det mange måter å lage på, men de som er skikkelig gode er også litt kompliserte. Nå må du besteme deg da!*L*

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/#findComment-473933
Del på andre sider

Gjest Christina24

Det viktigste er at den er god, og da tar jeg ditt ord på at den er det.

Forvent kraftig utskjelling 1. juledag dersom sausen smaker helvete :)

God jul! :)

Sausen er kjempegod, håper du og gjestene syns det samme.

hvis du mot formodning skulle lage sausen selv, så husk å sil sjyen.

Lekende lett.

Lykke til.

Det er noe sexy med menn som lager mat :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/#findComment-473937
Del på andre sider

Skal du fylle den med noe?

Spiser man stuffingen? Hadde i utgangspunktet tenkt å mase masse med matlaging, men siden nærmeste internasjonale hotell tilbyr takeaway Christmas Turkey med Chestnut stuffing, Giblet sauce, Cranberry sauce, Roasted potatoes, Brussel sprouts, Glazed carrots, Broccoli and Glazed parsnips for 8-10 personer, alt for den latterlige sum av 550 kr (totalt), er spørsmålet ikke hvordan man lager saus, men hva sausene består av. Giblet?

Så maiden har shinet leiligheten, i går satt vi opp plastjuletre (det er nesten som ekte, drysser til og med), julegaven til Sheila er i boks, ølet har jeg båret selv, så alt jeg trenger er å plukket opp maten kl 1845 i morgen. Og kjøpe julegave til meg selv, fra Sheila.

Men, spiser man stuffingen?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/#findComment-473971
Del på andre sider

Spiser man stuffingen? Hadde i utgangspunktet tenkt å mase masse med matlaging, men siden nærmeste internasjonale hotell tilbyr takeaway Christmas Turkey med Chestnut stuffing, Giblet sauce, Cranberry sauce, Roasted potatoes, Brussel sprouts, Glazed carrots, Broccoli and Glazed parsnips for 8-10 personer, alt for den latterlige sum av 550 kr (totalt), er spørsmålet ikke hvordan man lager saus, men hva sausene består av. Giblet?

Så maiden har shinet leiligheten, i går satt vi opp plastjuletre (det er nesten som ekte, drysser til og med), julegaven til Sheila er i boks, ølet har jeg båret selv, så alt jeg trenger er å plukket opp maten kl 1845 i morgen. Og kjøpe julegave til meg selv, fra Sheila.

Men, spiser man stuffingen?

Selvsagt spiser man stuffingen. Det er veldig godt ved siden av kjøttet - som egentlig bare er tørt og ikke smaker så mye.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/#findComment-473975
Del på andre sider

Spiser man stuffingen? Hadde i utgangspunktet tenkt å mase masse med matlaging, men siden nærmeste internasjonale hotell tilbyr takeaway Christmas Turkey med Chestnut stuffing, Giblet sauce, Cranberry sauce, Roasted potatoes, Brussel sprouts, Glazed carrots, Broccoli and Glazed parsnips for 8-10 personer, alt for den latterlige sum av 550 kr (totalt), er spørsmålet ikke hvordan man lager saus, men hva sausene består av. Giblet?

Så maiden har shinet leiligheten, i går satt vi opp plastjuletre (det er nesten som ekte, drysser til og med), julegaven til Sheila er i boks, ølet har jeg båret selv, så alt jeg trenger er å plukket opp maten kl 1845 i morgen. Og kjøpe julegave til meg selv, fra Sheila.

Men, spiser man stuffingen?

Jeg spiste den i fjor.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/#findComment-473977
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...