SierDuDet Skrevet 22. desember 2002 Skrevet 22. desember 2002 1. Jeg skal stå for kokkeleringen på juleaften, og i år som i fjor og som årene før, så blir det kalkun. Noen gode tips i forhold til hvordan den skal bli perfekt? I fjor ble den nemlig noe tørr. Da var det for øvrig ikke jeg som lagde den. 2. Noen tips til saus? Helst ikke noe jævla komplisert, men det bør være godt. 0 Siter
Gjest Christina24 Skrevet 22. desember 2002 Skrevet 22. desember 2002 Du trenger ikke stuffe kalkunen for at den ikke skal bli tørr. Det holder med å kjøpe en stekepose på rema. de er geniale, da all kraften blir liggende igjen i posen, og du kan bruke den til sausen etterpå. pensle kalkunen med smør, og ta på salt og pepper. lag fløtesaus av kraft, jevning (mel og vann aom du rister) og fløte. Nydelig. server med mandelpoteter, og rosenkål. evt bakte poteter og waldorfsalat. 0 Siter
SierDuDet Skrevet 22. desember 2002 Forfatter Skrevet 22. desember 2002 Du trenger ikke stuffe kalkunen for at den ikke skal bli tørr. Det holder med å kjøpe en stekepose på rema. de er geniale, da all kraften blir liggende igjen i posen, og du kan bruke den til sausen etterpå. pensle kalkunen med smør, og ta på salt og pepper. lag fløtesaus av kraft, jevning (mel og vann aom du rister) og fløte. Nydelig. server med mandelpoteter, og rosenkål. evt bakte poteter og waldorfsalat. Takk, sånn pose skal jeg kjøpe! Det blir poteter og waldorfsalat. Den salaten er jo bare vannvittig fin 0 Siter
Gjest sine Skrevet 22. desember 2002 Skrevet 22. desember 2002 1. Smør den inn med masse smør, gjerne iblandet godsaker som urter, krydder o.l. 2. Legg kalkunen i langpanne med litt vann (pass på at den ikke går tørr) Smelt halv pakke smør/margarin i en kjele, spe med mel til passe konsistens. Tilsett deretter litt (1-2 dl.) kraft (det som er i langpannen) og resten vann til du får saus-konsistens. Smak til med krydder etter smak. Smakelig måltid ) 0 Siter
SierDuDet Skrevet 22. desember 2002 Forfatter Skrevet 22. desember 2002 Skal du fylle den med noe? Nei, sånt griseri er jeg ikke for, og de andre er nok heller ikke så lyste på den slags griseri 0 Siter
SierDuDet Skrevet 22. desember 2002 Forfatter Skrevet 22. desember 2002 1. Smør den inn med masse smør, gjerne iblandet godsaker som urter, krydder o.l. 2. Legg kalkunen i langpanne med litt vann (pass på at den ikke går tørr) Smelt halv pakke smør/margarin i en kjele, spe med mel til passe konsistens. Tilsett deretter litt (1-2 dl.) kraft (det som er i langpannen) og resten vann til du får saus-konsistens. Smak til med krydder etter smak. Smakelig måltid ) Fikk nesten vann i munnen 0 Siter
Gjest Christina24 Skrevet 22. desember 2002 Skrevet 22. desember 2002 Hvis du ikke vil eksperimentere for mye med sausen, så er steinsoppsausen til Toro driitgod til kalkun God jul 0 Siter
SierDuDet Skrevet 22. desember 2002 Forfatter Skrevet 22. desember 2002 Hvis du ikke vil eksperimentere for mye med sausen, så er steinsoppsausen til Toro driitgod til kalkun God jul Den sausen er nå skrevet opp! Hva er en steinsopp? 0 Siter
Gjest Aina E Skrevet 22. desember 2002 Skrevet 22. desember 2002 Den sausen er nå skrevet opp! Hva er en steinsopp? Steinsopp Boletus edulis Ein spiselig sopp med nøtteaktig smak. Stilken er lubben og med eit svakt nettmønster. Hatten er i nyansar av brunt. Skjer du soppen over vil den forbli kvit. 0 Siter
Gjest Christina24 Skrevet 22. desember 2002 Skrevet 22. desember 2002 Den sausen er nå skrevet opp! Hva er en steinsopp? smaker et snev av gråstein;))) 0 Siter
SierDuDet Skrevet 22. desember 2002 Forfatter Skrevet 22. desember 2002 smaker et snev av gråstein;))) Det viktigste er at den er god, og da tar jeg ditt ord på at den er det. Forvent kraftig utskjelling 1. juledag dersom sausen smaker helvete God jul! 0 Siter
Amiga Skrevet 22. desember 2002 Skrevet 22. desember 2002 Nei, sånt griseri er jeg ikke for, og de andre er nok heller ikke så lyste på den slags griseri Den blir sikkert god hvis du følger de rådene du har fått! Nå har jeg masse norsk mat i både kjøleskap og fryser! *jippi* :-D 0 Siter
Gjest Aina E Skrevet 22. desember 2002 Skrevet 22. desember 2002 smaker et snev av gråstein;))) Åh, nei du... Skjær noen 1 cm. tykke skiver av soppen, krydre med salt og pepper. Stek i meierismør på høy varme og spis den gjerne som en "biff". Yummi. 0 Siter
SierDuDet Skrevet 22. desember 2002 Forfatter Skrevet 22. desember 2002 Den blir sikkert god hvis du følger de rådene du har fått! Nå har jeg masse norsk mat i både kjøleskap og fryser! *jippi* :-D Da får du kose deg stort i jula! Det skal jeg, selv om det blir helt uten alkohol i år... Nå håpper jeg til køys med Unni Lindell. Sov godt 0 Siter
Pappa Bjørn Skrevet 23. desember 2002 Skrevet 23. desember 2002 1. Pass på å kjøpe en pip-pip fra prior. De har nemlig steketermometer ferdig montert. Følg instruksjonene på esken og vent til den røde lille greia på siden hopper ut. Da får du garantert saftig gobbell uten at det er vanskelig i det hele tatt. 2. Saus er det mange måter å lage på, men de som er skikkelig gode er også litt kompliserte. Nå må du besteme deg da!*L* 0 Siter
Gjest Christina24 Skrevet 23. desember 2002 Skrevet 23. desember 2002 Det viktigste er at den er god, og da tar jeg ditt ord på at den er det. Forvent kraftig utskjelling 1. juledag dersom sausen smaker helvete God jul! Sausen er kjempegod, håper du og gjestene syns det samme. hvis du mot formodning skulle lage sausen selv, så husk å sil sjyen. Lekende lett. Lykke til. Det er noe sexy med menn som lager mat 0 Siter
nick Skrevet 23. desember 2002 Skrevet 23. desember 2002 Skal du fylle den med noe? Spiser man stuffingen? Hadde i utgangspunktet tenkt å mase masse med matlaging, men siden nærmeste internasjonale hotell tilbyr takeaway Christmas Turkey med Chestnut stuffing, Giblet sauce, Cranberry sauce, Roasted potatoes, Brussel sprouts, Glazed carrots, Broccoli and Glazed parsnips for 8-10 personer, alt for den latterlige sum av 550 kr (totalt), er spørsmålet ikke hvordan man lager saus, men hva sausene består av. Giblet? Så maiden har shinet leiligheten, i går satt vi opp plastjuletre (det er nesten som ekte, drysser til og med), julegaven til Sheila er i boks, ølet har jeg båret selv, så alt jeg trenger er å plukket opp maten kl 1845 i morgen. Og kjøpe julegave til meg selv, fra Sheila. Men, spiser man stuffingen? 0 Siter
punkyB Skrevet 23. desember 2002 Skrevet 23. desember 2002 Spiser man stuffingen? Hadde i utgangspunktet tenkt å mase masse med matlaging, men siden nærmeste internasjonale hotell tilbyr takeaway Christmas Turkey med Chestnut stuffing, Giblet sauce, Cranberry sauce, Roasted potatoes, Brussel sprouts, Glazed carrots, Broccoli and Glazed parsnips for 8-10 personer, alt for den latterlige sum av 550 kr (totalt), er spørsmålet ikke hvordan man lager saus, men hva sausene består av. Giblet? Så maiden har shinet leiligheten, i går satt vi opp plastjuletre (det er nesten som ekte, drysser til og med), julegaven til Sheila er i boks, ølet har jeg båret selv, så alt jeg trenger er å plukket opp maten kl 1845 i morgen. Og kjøpe julegave til meg selv, fra Sheila. Men, spiser man stuffingen? Selvsagt spiser man stuffingen. Det er veldig godt ved siden av kjøttet - som egentlig bare er tørt og ikke smaker så mye. 0 Siter
Amiga Skrevet 23. desember 2002 Skrevet 23. desember 2002 Spiser man stuffingen? Hadde i utgangspunktet tenkt å mase masse med matlaging, men siden nærmeste internasjonale hotell tilbyr takeaway Christmas Turkey med Chestnut stuffing, Giblet sauce, Cranberry sauce, Roasted potatoes, Brussel sprouts, Glazed carrots, Broccoli and Glazed parsnips for 8-10 personer, alt for den latterlige sum av 550 kr (totalt), er spørsmålet ikke hvordan man lager saus, men hva sausene består av. Giblet? Så maiden har shinet leiligheten, i går satt vi opp plastjuletre (det er nesten som ekte, drysser til og med), julegaven til Sheila er i boks, ølet har jeg båret selv, så alt jeg trenger er å plukket opp maten kl 1845 i morgen. Og kjøpe julegave til meg selv, fra Sheila. Men, spiser man stuffingen? Jeg spiste den i fjor. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.