Gå til innhold

Kalkun


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Sausen er kjempegod, håper du og gjestene syns det samme.

hvis du mot formodning skulle lage sausen selv, så husk å sil sjyen.

Lekende lett.

Lykke til.

Det er noe sexy med menn som lager mat :)

"Det er noe sexy med menn som lager mat :)"

Da skulle du prøvd min biff med spesiallagede gratinerte poteter og ferske, deilig stekte champignoner :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/page/2/#findComment-474157
Del på andre sider

Sausen er kjempegod, håper du og gjestene syns det samme.

hvis du mot formodning skulle lage sausen selv, så husk å sil sjyen.

Lekende lett.

Lykke til.

Det er noe sexy med menn som lager mat :)

Du... de hadde forresten ikke steinsoppsausen.

Butikksjefen lo og sa at jeg var lurt :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/page/2/#findComment-474160
Del på andre sider

Stapp hele kalkunen full med halve appelsiner, så er du et stykke på vei til en saftig og smakfull pippip.

Så kjøper du en stor sprøyte på apoteket og sprøyter fett (og/eller stekekraft som renner av) inn under huden på fuglen underveis i stekingen. Det har jeg lært av naboen som er kokk, og vi gjorde det med stor suksess på julaften i fjor.

Som tilbehør er det skikkelig godt med appelsinsalat: Skrell appelsiner, skjær båtene i terninger. Hell over en god klunk olivenolje og bland inn hakket eller knust fersk hvitløk. La stå i minst en halvtime før servering. Det høres kanskje litt sært ut, men det er nyyydelig til fugl!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/page/2/#findComment-474180
Del på andre sider

Stapp hele kalkunen full med halve appelsiner, så er du et stykke på vei til en saftig og smakfull pippip.

Så kjøper du en stor sprøyte på apoteket og sprøyter fett (og/eller stekekraft som renner av) inn under huden på fuglen underveis i stekingen. Det har jeg lært av naboen som er kokk, og vi gjorde det med stor suksess på julaften i fjor.

Som tilbehør er det skikkelig godt med appelsinsalat: Skrell appelsiner, skjær båtene i terninger. Hell over en god klunk olivenolje og bland inn hakket eller knust fersk hvitløk. La stå i minst en halvtime før servering. Det høres kanskje litt sært ut, men det er nyyydelig til fugl!

Jeg får nå så mange forslag at jeg snart ikke vet hva jeg skal velge :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/page/2/#findComment-474189
Del på andre sider

Annonse

1. Pass på å kjøpe en pip-pip fra prior. De har nemlig steketermometer ferdig montert. Følg instruksjonene på esken og vent til den røde lille greia på siden hopper ut. Da får du garantert saftig gobbell uten at det er vanskelig i det hele tatt.

2. Saus er det mange måter å lage på, men de som er skikkelig gode er også litt kompliserte. Nå må du besteme deg da!*L*

Gi meg en oppskrift på en god saus. Komplisert eller ikke komplisert.

Jeg er en jævel på kjøkkenet.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/page/2/#findComment-474202
Del på andre sider

Hmmm jeg vurderer det nå...

Kan du komme med noen sausforslag?

Denne er veldig god og relativt nøytral, slik at den passser til det meste av tilbehør:

Sauce Suprême

Forberedelser: 5 minutter

Total koketid: 15 minutter

40 g usaltet smør

40 g hvetemel

4,5 dl varm hønsebuljong

4 dl kremfløte

1. Smelt smøret i en dyp, tykkbunnet kjele over svak til middels varme. Dryss melet over smøret og la det frese i 1-2 minutter uten å ta farge, under stadig omrøring med en treskje. Blandingen skal bli hvit og skummende.

Ta kjelen av platen. Rør inn litt varm buljong og bland godt. Bruk treskje eller visp. Tilsett gradvis resten av buljongen.

2. Sett kjelen på platen igjen og visp for å unngå klumper mens sausen langsomt bringes opp tl kokepunktet. Skru ned varmen og la sausen trekke sakte i 3-4 minutter mens du hele tiden rører eller visper.

Rør inn fløten og la sausen trekke videre i 2-3 minutter. Hvis sausen har fått klumper, send den gjennom en sikt og varm den opp igjen i ny kjele.

Krydre med salt og hvit pepper. Noen terninger smør somn vispes inn til slutt gjør sausen ekstra blank.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/page/2/#findComment-474204
Del på andre sider

Gjest christina24

Du... de hadde forresten ikke steinsoppsausen.

Butikksjefen lo og sa at jeg var lurt :)

Jøss, fantes den ikke mente han?

Jeg vet at den finnes, men det virker som du går for å lage den selv.

Sausen er ikke stusselig, hvertfall bedre enn en saus som man ikke helt har fått til, som smaker litt svidd og litt mel.

Kjøp en god kalkunsaus til å ha i bakhånd, tilfelle du bommer, men det gjør du nok ikke.

Hva med å ringe mor? Eller eksperimente litt på forhånd? Du har kvelden på deg:)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/page/2/#findComment-474210
Del på andre sider

Jøss, fantes den ikke mente han?

Jeg vet at den finnes, men det virker som du går for å lage den selv.

Sausen er ikke stusselig, hvertfall bedre enn en saus som man ikke helt har fått til, som smaker litt svidd og litt mel.

Kjøp en god kalkunsaus til å ha i bakhånd, tilfelle du bommer, men det gjør du nok ikke.

Hva med å ringe mor? Eller eksperimente litt på forhånd? Du har kvelden på deg:)

Jeg fikk tak i sausen likevel :)

De hadde den på den lokale shappa!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/page/2/#findComment-474214
Del på andre sider

Første og andre avsnitt under punkt 1 er noe selvmotsigende, herr SDD.

Først VAR det du som hadde lagd den i fjor....og da det så kommer frem at den var noe tørr og mislykka i fjor, så var det plutselig ikke du likevel...!? :-)

GOD JUL!

Neinei, jeg sa ikke at jeg sto for steikinga i fjor, bare at vi hadde kalkun også i fjor. Jeg har trossalt aldri stekt kalkun før, så dette kan bli artig! :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/86886-kalkun/page/2/#findComment-474364
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...