nick Skrevet 23. desember 2002 Skrevet 23. desember 2002 Selvsagt spiser man stuffingen. Det er veldig godt ved siden av kjøttet - som egentlig bare er tørt og ikke smaker så mye. Takk! Da skal jeg bare søke på hva giblet og parsnips er for noe, så er jeg i boks. Pluss et par last minute gaver. Sånn skal det være. 0 Siter
SierDuDet Skrevet 23. desember 2002 Forfatter Skrevet 23. desember 2002 Sausen er kjempegod, håper du og gjestene syns det samme. hvis du mot formodning skulle lage sausen selv, så husk å sil sjyen. Lekende lett. Lykke til. Det er noe sexy med menn som lager mat "Det er noe sexy med menn som lager mat :)" Da skulle du prøvd min biff med spesiallagede gratinerte poteter og ferske, deilig stekte champignoner 0 Siter
SierDuDet Skrevet 23. desember 2002 Forfatter Skrevet 23. desember 2002 Sausen er kjempegod, håper du og gjestene syns det samme. hvis du mot formodning skulle lage sausen selv, så husk å sil sjyen. Lekende lett. Lykke til. Det er noe sexy med menn som lager mat Du... de hadde forresten ikke steinsoppsausen. Butikksjefen lo og sa at jeg var lurt 0 Siter
Gjest malun Skrevet 23. desember 2002 Skrevet 23. desember 2002 Stapp hele kalkunen full med halve appelsiner, så er du et stykke på vei til en saftig og smakfull pippip. Så kjøper du en stor sprøyte på apoteket og sprøyter fett (og/eller stekekraft som renner av) inn under huden på fuglen underveis i stekingen. Det har jeg lært av naboen som er kokk, og vi gjorde det med stor suksess på julaften i fjor. Som tilbehør er det skikkelig godt med appelsinsalat: Skrell appelsiner, skjær båtene i terninger. Hell over en god klunk olivenolje og bland inn hakket eller knust fersk hvitløk. La stå i minst en halvtime før servering. Det høres kanskje litt sært ut, men det er nyyydelig til fugl! 0 Siter
SierDuDet Skrevet 23. desember 2002 Forfatter Skrevet 23. desember 2002 Stapp hele kalkunen full med halve appelsiner, så er du et stykke på vei til en saftig og smakfull pippip. Så kjøper du en stor sprøyte på apoteket og sprøyter fett (og/eller stekekraft som renner av) inn under huden på fuglen underveis i stekingen. Det har jeg lært av naboen som er kokk, og vi gjorde det med stor suksess på julaften i fjor. Som tilbehør er det skikkelig godt med appelsinsalat: Skrell appelsiner, skjær båtene i terninger. Hell over en god klunk olivenolje og bland inn hakket eller knust fersk hvitløk. La stå i minst en halvtime før servering. Det høres kanskje litt sært ut, men det er nyyydelig til fugl! Jeg får nå så mange forslag at jeg snart ikke vet hva jeg skal velge 0 Siter
Gjest malun Skrevet 23. desember 2002 Skrevet 23. desember 2002 Jeg får nå så mange forslag at jeg snart ikke vet hva jeg skal velge Det ser ut som en del av forslagene fint kan kombineres, da. Men ikke gå for Toro-saus...det er litt i stusseligste laget. 0 Siter
SierDuDet Skrevet 23. desember 2002 Forfatter Skrevet 23. desember 2002 Det ser ut som en del av forslagene fint kan kombineres, da. Men ikke gå for Toro-saus...det er litt i stusseligste laget. Hmmm jeg vurderer det nå... Kan du komme med noen sausforslag? 0 Siter
SierDuDet Skrevet 23. desember 2002 Forfatter Skrevet 23. desember 2002 1. Pass på å kjøpe en pip-pip fra prior. De har nemlig steketermometer ferdig montert. Følg instruksjonene på esken og vent til den røde lille greia på siden hopper ut. Da får du garantert saftig gobbell uten at det er vanskelig i det hele tatt. 2. Saus er det mange måter å lage på, men de som er skikkelig gode er også litt kompliserte. Nå må du besteme deg da!*L* Gi meg en oppskrift på en god saus. Komplisert eller ikke komplisert. Jeg er en jævel på kjøkkenet. 0 Siter
Gjest malun Skrevet 23. desember 2002 Skrevet 23. desember 2002 Hmmm jeg vurderer det nå... Kan du komme med noen sausforslag? Denne er veldig god og relativt nøytral, slik at den passser til det meste av tilbehør: Sauce Suprême Forberedelser: 5 minutter Total koketid: 15 minutter 40 g usaltet smør 40 g hvetemel 4,5 dl varm hønsebuljong 4 dl kremfløte 1. Smelt smøret i en dyp, tykkbunnet kjele over svak til middels varme. Dryss melet over smøret og la det frese i 1-2 minutter uten å ta farge, under stadig omrøring med en treskje. Blandingen skal bli hvit og skummende. Ta kjelen av platen. Rør inn litt varm buljong og bland godt. Bruk treskje eller visp. Tilsett gradvis resten av buljongen. 2. Sett kjelen på platen igjen og visp for å unngå klumper mens sausen langsomt bringes opp tl kokepunktet. Skru ned varmen og la sausen trekke sakte i 3-4 minutter mens du hele tiden rører eller visper. Rør inn fløten og la sausen trekke videre i 2-3 minutter. Hvis sausen har fått klumper, send den gjennom en sikt og varm den opp igjen i ny kjele. Krydre med salt og hvit pepper. Noen terninger smør somn vispes inn til slutt gjør sausen ekstra blank. 0 Siter
Gjest christina24 Skrevet 23. desember 2002 Skrevet 23. desember 2002 Du... de hadde forresten ikke steinsoppsausen. Butikksjefen lo og sa at jeg var lurt Jøss, fantes den ikke mente han? Jeg vet at den finnes, men det virker som du går for å lage den selv. Sausen er ikke stusselig, hvertfall bedre enn en saus som man ikke helt har fått til, som smaker litt svidd og litt mel. Kjøp en god kalkunsaus til å ha i bakhånd, tilfelle du bommer, men det gjør du nok ikke. Hva med å ringe mor? Eller eksperimente litt på forhånd? Du har kvelden på deg:) 0 Siter
SierDuDet Skrevet 23. desember 2002 Forfatter Skrevet 23. desember 2002 Jøss, fantes den ikke mente han? Jeg vet at den finnes, men det virker som du går for å lage den selv. Sausen er ikke stusselig, hvertfall bedre enn en saus som man ikke helt har fått til, som smaker litt svidd og litt mel. Kjøp en god kalkunsaus til å ha i bakhånd, tilfelle du bommer, men det gjør du nok ikke. Hva med å ringe mor? Eller eksperimente litt på forhånd? Du har kvelden på deg:) Jeg fikk tak i sausen likevel De hadde den på den lokale shappa! 0 Siter
molli Skrevet 23. desember 2002 Skrevet 23. desember 2002 Første og andre avsnitt under punkt 1 er noe selvmotsigende, herr SDD. Først VAR det du som hadde lagd den i fjor....og da det så kommer frem at den var noe tørr og mislykka i fjor, så var det plutselig ikke du likevel...!? :-) GOD JUL! 0 Siter
SierDuDet Skrevet 23. desember 2002 Forfatter Skrevet 23. desember 2002 Første og andre avsnitt under punkt 1 er noe selvmotsigende, herr SDD. Først VAR det du som hadde lagd den i fjor....og da det så kommer frem at den var noe tørr og mislykka i fjor, så var det plutselig ikke du likevel...!? :-) GOD JUL! Neinei, jeg sa ikke at jeg sto for steikinga i fjor, bare at vi hadde kalkun også i fjor. Jeg har trossalt aldri stekt kalkun før, så dette kan bli artig! 0 Siter
Sofline Skrevet 25. desember 2002 Skrevet 25. desember 2002 Har aldri sett på deg som kokk, SDD... mer på typen som sitter ved bordet og dunker knyttnevene i bordet mens du roper "MAT; MAT; MAT"! Ikke ta deg nær av det. 0 Siter
SierDuDet Skrevet 25. desember 2002 Forfatter Skrevet 25. desember 2002 Har aldri sett på deg som kokk, SDD... mer på typen som sitter ved bordet og dunker knyttnevene i bordet mens du roper "MAT; MAT; MAT"! Ikke ta deg nær av det. Jeg tar meg ikke nær av det, og jeg er faktisk en god kokk! 0 Siter
Sofline Skrevet 26. desember 2002 Skrevet 26. desember 2002 Jeg tar meg ikke nær av det, og jeg er faktisk en god kokk! NÅ skjønner jeg hvorfor damene er så gale etter deg! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.