Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Forrett: Kamskjell med granateple

Hovedrett: Surf & turf -Entrecote med marinerte scampi og bakt potet

Beregn 3-4 kamskjell, 4-5 scampi, en stor potet og ca 200 g kjøtt pr person.

Slik gjør du:

Bland sammen en dæsj GOD olivenolje (extra virgin), 4 fedd presset hvitløk, en bit finhakket frisk ingefær, saften fra 1/2 lime og 3 finhakkede piri piri (små røde chili, disse kan droppes om du ikke liker litt sterk mat)

Legg scampiene oppi og la dem ligge minst 2 timer. Pass på at marinaden dekker dem.

Når du er ferdig med dette setter du potetene (pakket i aluminiumsfolie) inn i ovnen på øverste rille og setter ovnen på 200 grader.

Imens kan du rense granateplet.

Etter 1 1/2-2 timer deler du 3 hvitløsfedd i 2 og freser dem i litt god olivenolje. Legg kamskjellene i pannen og stek dem 3 minutter på hver side.

Mens kamskjellene stekes svir du biffene i en glovarm stekepanne med smør. For de uinnvidde: Fres dem på alle sidene slik at porene lukkes for å få kjøttet saftig.

Legg biffene i en ildfast form og hell over scampiene og marinaden. Sett risten med potetene ned til nest nederste rille (finnes egentlig den midterste???) og sett den ildfaste formen også der. Etter ca 12 minutter vil en normal biff være medium stekt.

Du bør jobbe kjapt og passe på så ikke kamskjellene svir seg.

Når de er ferdige kverner du over litt havsalt, litt pepper ig litt limesaft. Så danderer du dem pent på en tallerken og legger på granateplebiter. Hvis du ønsker det kan du helle over stekesky og/eller smeltet smør.

Server forretten, nå går resten av seg selv :-)

Dvs; ta ut potetene og biffene, la biffene hvile i minst 10 minutter før du skjærer i dem.

Dander på tallerken med scampi oppå biffen og øs litt marinade over. Den bakte poteten serveres med standard tilbehør, altå smør, mais og rømme. Du kan selvsagt ha tilbehør som sopp o.l sammen med biffen.

Bon appetit og god helg!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/88941-forslag-til-l%C3%B8rdagskos/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...