Gjest malun Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 Jeg trenger en god (og gjerne litt imponerende) forrett til et middagsselskap. Alle mine spesialiteter er brukt opp tidligere... Hovedretten er en sterk, kraftig fiskesuppe med mye curry. Forretten må ikke inneholde kjøtt, da det kommer vegetarianere. 0 Siter
serendipity Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 Sprøristet toast m/ lodderogen og russisk kaviar, rømmeklatt og ringer av rødløk, og 1/2 egg Du deler en loffskive (firkantat) på skrå. Legger på en god klatt med lodderogn, legger litt russisk kaviar oppå. Så legger du litt russik kvaiar ved siden av skiven (ikke mye) en rømmeklatt og løkringer også ved skiden av skiven.Kok egg og del i 2, legge 1/2 egg på hver tallerken. Dette er kjempedeilig! 0 Siter
punkyB Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 Du kan jo lage masse 'smågreier' - feks. små brødbiter(blinis?) / kjeks med lodderogn og crem fraishe på - laks og c.f. i lefse , skjært opp i biter - pate . o.l. Kamskjell er snadder hvis du skal ha noe varmt. Chevre er godt - enten på ristet brød eller i butterdeig. 0 Siter
Tornerose Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 2 store auberginer skjæres i tynne skiver (på langs). Pensle dem med litt olge og stek dem i panne (fint hvis du har en grillpanne, det gjør ikke noe for smaken, men rillene gir et fint utseende) ca 2 min på hver side. De skal være gylne og myke. Bryt 250 gram fetaost til smuler i en bolle og bland sammen med 1 finhakket rød chili, en bunt frisk mynte (finhakket), saften av 1 sitron og litt nykvernet sort pepper. Legg fyll på hver skive aubergine og rull sammen. Enkelt og godt. 0 Siter
Gjest malun Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 Sprøristet toast m/ lodderogen og russisk kaviar, rømmeklatt og ringer av rødløk, og 1/2 egg Du deler en loffskive (firkantat) på skrå. Legger på en god klatt med lodderogn, legger litt russisk kaviar oppå. Så legger du litt russik kvaiar ved siden av skiven (ikke mye) en rømmeklatt og løkringer også ved skiden av skiven.Kok egg og del i 2, legge 1/2 egg på hver tallerken. Dette er kjempedeilig! Hehe, det er nesten akkurat som en av de forrettene jeg pleier å lage - så jeg vet at det er godt, ja! 0 Siter
Gjest malun Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 Du kan jo lage masse 'smågreier' - feks. små brødbiter(blinis?) / kjeks med lodderogn og crem fraishe på - laks og c.f. i lefse , skjært opp i biter - pate . o.l. Kamskjell er snadder hvis du skal ha noe varmt. Chevre er godt - enten på ristet brød eller i butterdeig. Chevre er en god idé, så får jeg en variasjon til fisk i forretten, også. Takk for tips! 0 Siter
Gjest malun Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 2 store auberginer skjæres i tynne skiver (på langs). Pensle dem med litt olge og stek dem i panne (fint hvis du har en grillpanne, det gjør ikke noe for smaken, men rillene gir et fint utseende) ca 2 min på hver side. De skal være gylne og myke. Bryt 250 gram fetaost til smuler i en bolle og bland sammen med 1 finhakket rød chili, en bunt frisk mynte (finhakket), saften av 1 sitron og litt nykvernet sort pepper. Legg fyll på hver skive aubergine og rull sammen. Enkelt og godt. Nammenam! Så aubergin-skivene rulles sammen som små rullader, omtrent? Holdes de sammen av noe? Og serverer du det varmt eller kaldt? 0 Siter
Tornerose Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 Nammenam! Så aubergin-skivene rulles sammen som små rullader, omtrent? Holdes de sammen av noe? Og serverer du det varmt eller kaldt? Ja, du lager "rullader" av dem. Auberginene er jo varme, men fyllet er kaldt. Aubergine-skivene er så myke at du trenger ikke noe til å holde dem sammen, men skulle du mot formodning få problemer kan du bruke tannpirkere (uten smak!)eller cocktailpinner. Fyllet bør vel ikke varmes, så du kan vel kalle det en lunken rett. Du kan godt endre litt på fyllet som du ønsker, ha i litt hakket hvitløk f.eks. 0 Siter
Gjest klamydia Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 En halv avocado med god dæsj hjemmelaget rømmedressing oppi, 4-5 nyrensede reker og en dæsj rogn. Over legger jeg noen strå gressløk. Ikke så imponerende kanskje, men veldig godt! I rømmedressingen pleier jeg å tilsette salt, pepper, noen dråper sitron og noen korn sukker, hvitløk og gressløk. 0 Siter
Gyda Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 Sprøristet toast m/ lodderogen og russisk kaviar, rømmeklatt og ringer av rødløk, og 1/2 egg Du deler en loffskive (firkantat) på skrå. Legger på en god klatt med lodderogn, legger litt russisk kaviar oppå. Så legger du litt russik kvaiar ved siden av skiven (ikke mye) en rømmeklatt og løkringer også ved skiden av skiven.Kok egg og del i 2, legge 1/2 egg på hver tallerken. Dette er kjempedeilig! Mmmmmmmm. Den var ny for meg. Den er notert og lagra i "oppskriftsheftet" mitt. Takk! 0 Siter
amber sun Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 Dampede asparges med saus til, det er kjempegodt! Kjøp sånne fine, friske asparges, gjerne på Keiser (du bor jo her i området, gjør du ikke?). De er mye bedre enn de fra de vanlige dagligvareforretningene , og det er jo viktig når det er et fint middagsselskap. Dampkok dem i aspargeskjele, og server dem med hollandaisesaus med litt saft av en sitron. mmmm, det er bare såå godt! 0 Siter
Kengu Skrevet 13. januar 2003 Skrevet 13. januar 2003 Dampede asparges med saus til, det er kjempegodt! Kjøp sånne fine, friske asparges, gjerne på Keiser (du bor jo her i området, gjør du ikke?). De er mye bedre enn de fra de vanlige dagligvareforretningene , og det er jo viktig når det er et fint middagsselskap. Dampkok dem i aspargeskjele, og server dem med hollandaisesaus med litt saft av en sitron. mmmm, det er bare såå godt! Det er faktisk veldig godt med røkelaks til dette. Bare legg røkelaksen oppå aspargesen før du heller litt saus på. Smaskens (spiste det til forrett i går jeg :-) 0 Siter
Gjest malun Skrevet 14. januar 2003 Skrevet 14. januar 2003 Dampede asparges med saus til, det er kjempegodt! Kjøp sånne fine, friske asparges, gjerne på Keiser (du bor jo her i området, gjør du ikke?). De er mye bedre enn de fra de vanlige dagligvareforretningene , og det er jo viktig når det er et fint middagsselskap. Dampkok dem i aspargeskjele, og server dem med hollandaisesaus med litt saft av en sitron. mmmm, det er bare såå godt! Ja, det er helt nyydelig - men dessverre en av forrettene som er "brukt opp" på den samme gjengen tidligere... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.