Gå til innhold

Har du tips om en god kyllingoppskrift?


Anbefalte innlegg

...skal ha folk på mat til lørdag - 6 stykker. Har 7 stk (store) kyllingfileter i fryseren. Har noen forslag til en noe spennende jeg kan lage av disse?

Og dere, jeg er totalt analfabet når det gjelder matlaging, så vær så snill og oppgi mengder...å slumpe når jeg aldri har laget noe før ender som regel i katastrofe:)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/89195-har-du-tips-om-en-god-kyllingoppskrift/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Denne gryten pleier å slå an i heimen:

4 kyllingfileter

1 stor løk

2-3 fedd hvitløk (etter smak)

6-7 ferske champinon (deles i tynne skiver)

1 liten boks tomatpuré

1 matfløte

salt og pepper

Du må kanskje doble oppskriften i og med du skal ha 7 fileter.

Denne gryten pleier å slå an i heimen:

4 kyllingfileter

1 stor løk

2-3 fedd hvitløk (etter smak)

6-7 ferske champinon (deles i tynne skiver)

1 liten boks tomatpuré

1 matfløte

salt og pepper

Du må kanskje doble oppskriften i og med du skal ha 7 fileter.

Glemte å skrive at jeg serverer ris, salat og loff ved siden av denne gryta!

Lykke til!

til to kyllingfileter:

en halv purreløk

sjampinjong etter smak

en paprika

en strimlet gulrot (kan utelukkes)

en pose black pepper wok saus (selges på rimi/bunnpris tror den heter amoy. Posen er rød eller gul

alt stekes sausen helles over og så har du over ca 1 1/2 dl vann..'

serveres med ris til

Indisk kyllinggryte -vanvittig god!!!

1 stekt/grillet kylling (eller 2-3 kyllingfileer)

1 stor purre

2 syrlige epler

1 liten paprika

olje til steking

3 dl matfløte

1 1/2 ss karripulver (gjerne av den indiske typen)

2 ss curry paste

1 ss mango chutney

1 glass indisk currysaus (Uncle Ben's, Pataks eller lignende)

Skjær purren i tynne ringer, eplene i terninger og paprikaen i strimler. Varm oljen og fres karripulveret litt. Tilsett purre, parika og epler og fres det mykt og blankt.

Bland inn fløte, mango chutney, curry paste og curry saus. La alt putre i ca 10 minutter.

Rens kyllingen for skinn og bein og del kjøttet i biter (evt.strimle kyllingfiletene og stek dem raskt).

Bland med sausen og la putre i ytterligere 15 minutter.

Serveres med ris eller pasta og evt en grønn salat/nan-brød.

----

Denne er egentlig til ca 4 personer, men min erfaring er at den holder til flere. Jeg har doblet den og servert til 10 personer, og da ble det mat igjen. Den er ganske mektig - men skikkelig nammenam!

Annonse

Noen av kyllinggrytene under her høres veldig godt ut, men disse kvinnfolka har åpenbart ikke hørt om bruk av krydder.

Krydder er vannvittig relevant for å få middagen fullkommen!

....før du klager så får du hoste opp noen oppskrifter selv.....;)

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...