loppa1365380119 Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 Har lyst til å lage en eplekake med fyll inni. Det er en kake med en butterdeiglignende deig som skal trykkes ut i formen, og oppi kan du fylle med epler og vaniljekrem og sånn. Er det noen som har oppskrift på en sånn kake?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest christina24 Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 Eplekake med Vaniljesaus Mørdeig: 200 g hvetemel 100 g sukker 100 g meierismør 1 egg Eplekompott: 1 kg epler 2 skiver sitron 120 g sukker litt revet muskatnøtt 1/2 ts kanel 2 ss hvetemel 2 ss appelsinsaft egg til pensling Rund kakeform, 24 cm i diameter I stekeovnen: 200 grader C, 40 - 45 minutter Lag mørdeigen i en foodprocessor og pass på at deigen bare såvidt samler seg. Kjøres maskinen for lenge, blir deigen overarbeidet. La deigen hvile ca. 30 minutter i kjøleskap. Skrell eplene og del dem i båter eller terninger. Kok eplebiter, sitronskiver, sukker, krydder, mel og appelsinsaft under stadig røring, til en gylden kompott. Avkjøl den. Kjevle ut deigen og kle formen med den. Hell eplekompotten i den deigkledde formen. Skjær strimler av deigen, 1 cm brede, og legg dem over eplene som et gitter. Pensle med sammenvispet egg. Kjevle resten av deigen til en tynn leiv, skjær ut en sirkel i midten, 15 cm i diameter og legg denne rundingen over kaken. Fjern deig som stikker utenfor kanten. Lag gjerne figurer av deig og pynt kaken med dem. Pensle resten av deigen med egg og stek kaken. Server den lunken med ferdig vaniljesaus til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511734 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 Eplekake med Vaniljesaus Mørdeig: 200 g hvetemel 100 g sukker 100 g meierismør 1 egg Eplekompott: 1 kg epler 2 skiver sitron 120 g sukker litt revet muskatnøtt 1/2 ts kanel 2 ss hvetemel 2 ss appelsinsaft egg til pensling Rund kakeform, 24 cm i diameter I stekeovnen: 200 grader C, 40 - 45 minutter Lag mørdeigen i en foodprocessor og pass på at deigen bare såvidt samler seg. Kjøres maskinen for lenge, blir deigen overarbeidet. La deigen hvile ca. 30 minutter i kjøleskap. Skrell eplene og del dem i båter eller terninger. Kok eplebiter, sitronskiver, sukker, krydder, mel og appelsinsaft under stadig røring, til en gylden kompott. Avkjøl den. Kjevle ut deigen og kle formen med den. Hell eplekompotten i den deigkledde formen. Skjær strimler av deigen, 1 cm brede, og legg dem over eplene som et gitter. Pensle med sammenvispet egg. Kjevle resten av deigen til en tynn leiv, skjær ut en sirkel i midten, 15 cm i diameter og legg denne rundingen over kaken. Fjern deig som stikker utenfor kanten. Lag gjerne figurer av deig og pynt kaken med dem. Pensle resten av deigen med egg og stek kaken. Server den lunken med ferdig vaniljesaus til. Dette må jeg bare lage :-) Jeg leste noe sånt som "eplekake med fyll og grining" Unnskyld herping av tråden. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511784 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 Eplekake med Vaniljesaus Mørdeig: 200 g hvetemel 100 g sukker 100 g meierismør 1 egg Eplekompott: 1 kg epler 2 skiver sitron 120 g sukker litt revet muskatnøtt 1/2 ts kanel 2 ss hvetemel 2 ss appelsinsaft egg til pensling Rund kakeform, 24 cm i diameter I stekeovnen: 200 grader C, 40 - 45 minutter Lag mørdeigen i en foodprocessor og pass på at deigen bare såvidt samler seg. Kjøres maskinen for lenge, blir deigen overarbeidet. La deigen hvile ca. 30 minutter i kjøleskap. Skrell eplene og del dem i båter eller terninger. Kok eplebiter, sitronskiver, sukker, krydder, mel og appelsinsaft under stadig røring, til en gylden kompott. Avkjøl den. Kjevle ut deigen og kle formen med den. Hell eplekompotten i den deigkledde formen. Skjær strimler av deigen, 1 cm brede, og legg dem over eplene som et gitter. Pensle med sammenvispet egg. Kjevle resten av deigen til en tynn leiv, skjær ut en sirkel i midten, 15 cm i diameter og legg denne rundingen over kaken. Fjern deig som stikker utenfor kanten. Lag gjerne figurer av deig og pynt kaken med dem. Pensle resten av deigen med egg og stek kaken. Server den lunken med ferdig vaniljesaus til. Hva er "smuldredeig" i denne forbindelsen ? Det står i min oppskrift her. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511791 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest christina24 Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 Hva er "smuldredeig" i denne forbindelsen ? Det står i min oppskrift her. smuldredeig er vel det samme som mørdeig i min oppskrift tenker jeg.. sånn du trykker i formen, med masse smør, kommer ikke på noen bedre forklaring jeg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511799 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 smuldredeig er vel det samme som mørdeig i min oppskrift tenker jeg.. sånn du trykker i formen, med masse smør, kommer ikke på noen bedre forklaring jeg Sikkert, den skal smuldres oppå, og blir sprøstekt akkurat som stripene dine. Det sto ikke noen oppskrift på den skjønner du. En annen variant bare. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511811 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest christina24 Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 Sikkert, den skal smuldres oppå, og blir sprøstekt akkurat som stripene dine. Det sto ikke noen oppskrift på den skjønner du. En annen variant bare. Her er en oppskrift kopiert fra mat.no Eplekake med smuldrelokk Eplekake med krem 2 kaker Bunn: 180 g hvetemel 150 g meierismør 90 g sukker 1 eggeplomme Fyll: 2 kg syrlige epler sukker Topplag: 300 g sukker 240 g hvetemel 200 g meierismør Tilbehør: 3 dl kremfløte, eller 3 dl ferdig vaniljesaus 2 runde former, 22 cm i diameter I stekeovnen: 225 grader C, ca. 40 minutter Den ene kaken er fin å fryse ned. Bland mel ,smør og sukker i en food-prosessor. Tilsett eggeplommen og trykk deigen ut i smurte kakeformer. Lag eplekompott av syrlige epler. Smak til med lite sukker. Legg kompotten oppå deigen, lag en smuldredeig av sukker, mel og smør og fordel den oppå eplene. Stek kaken. Server den lunken med vispet kremfløte eller vaniljesaus. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511816 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atene Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 Jeg pleier å lage den av mørdeig, det har du jo allerede fått oppskrift på. Så lager jeg vaniljekrem av vaniljesaus på pose, bare tar litt mindre melk. Blander eplebiter i vaniljekremen. Så kler jeg formen med mørdeig og fyller i eple/vaniljekrem blandingen. Du kan gjerne spare litt mørdeig og lage gitter på toppen. I motsetning til de fleste eplekaker, blir denne bare bedre av å stå en dag i kjøleskapet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511820 Del på andre sider Flere delingsvalg…
loppa1365380119 Skrevet 7. februar 2003 Forfatter Del Skrevet 7. februar 2003 Jeg pleier å lage den av mørdeig, det har du jo allerede fått oppskrift på. Så lager jeg vaniljekrem av vaniljesaus på pose, bare tar litt mindre melk. Blander eplebiter i vaniljekremen. Så kler jeg formen med mørdeig og fyller i eple/vaniljekrem blandingen. Du kan gjerne spare litt mørdeig og lage gitter på toppen. I motsetning til de fleste eplekaker, blir denne bare bedre av å stå en dag i kjøleskapet. åhh, tusen takk, det var akkurat den jeg var ute etter. Jeg har tenkt til å bruke epler skåret opp i skiver, lønner det seg å legge disse nederst og vaniljekren over? Har også hørt at man kan bruke eplemos med biter (syltetøyglass) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511824 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atene Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 åhh, tusen takk, det var akkurat den jeg var ute etter. Jeg har tenkt til å bruke epler skåret opp i skiver, lønner det seg å legge disse nederst og vaniljekren over? Har også hørt at man kan bruke eplemos med biter (syltetøyglass) Jeg pleier å blande alt sammen (vaniljekrem og epler) i en bolle, før jeg fyller det i kaken. Men det går sikkert greit med epler først og vaniljekrem oppå også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511829 Del på andre sider Flere delingsvalg…
loppa1365380119 Skrevet 7. februar 2003 Forfatter Del Skrevet 7. februar 2003 Jeg pleier å blande alt sammen (vaniljekrem og epler) i en bolle, før jeg fyller det i kaken. Men det går sikkert greit med epler først og vaniljekrem oppå også. takk! Jeg er helt ubrukelig på kjøkkenet, så jeg må spørre deg om en ting til. Steker du den på nederste rille? Uff, jeg må se å bli litt bedre på dette. Du har iallefall redda fredagen for meg! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511833 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 Her er en oppskrift kopiert fra mat.no Eplekake med smuldrelokk Eplekake med krem 2 kaker Bunn: 180 g hvetemel 150 g meierismør 90 g sukker 1 eggeplomme Fyll: 2 kg syrlige epler sukker Topplag: 300 g sukker 240 g hvetemel 200 g meierismør Tilbehør: 3 dl kremfløte, eller 3 dl ferdig vaniljesaus 2 runde former, 22 cm i diameter I stekeovnen: 225 grader C, ca. 40 minutter Den ene kaken er fin å fryse ned. Bland mel ,smør og sukker i en food-prosessor. Tilsett eggeplommen og trykk deigen ut i smurte kakeformer. Lag eplekompott av syrlige epler. Smak til med lite sukker. Legg kompotten oppå deigen, lag en smuldredeig av sukker, mel og smør og fordel den oppå eplene. Stek kaken. Server den lunken med vispet kremfløte eller vaniljesaus. Takk, vanskelig å søke når man ikke har terminologien, smuldrelokk var det ja. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511835 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atene Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 takk! Jeg er helt ubrukelig på kjøkkenet, så jeg må spørre deg om en ting til. Steker du den på nederste rille? Uff, jeg må se å bli litt bedre på dette. Du har iallefall redda fredagen for meg! Takk ! Ja, nederste rille. Enkel regel: Ting i form (kaker, brød og sånt) stekes nederst. Ting på plate (pizza, småkaker) stekes i midten, eller nest nederst hvis du har fire riller. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511840 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 Hva er "smuldredeig" i denne forbindelsen ? Det står i min oppskrift her. Smuldredeig er når det tørre blandes sammen, så har du smør/margarin i og "gnir" det mellom fingrene slik at det danner smuler. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511843 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 7. februar 2003 Del Skrevet 7. februar 2003 Smuldredeig er når det tørre blandes sammen, så har du smør/margarin i og "gnir" det mellom fingrene slik at det danner smuler. Jess, kjempegodt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/92444-eplekake-med-fyll-inni/#findComment-511847 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.