Gå til innhold

Eplekake med fyll inni..


Anbefalte innlegg

loppa1365380119
Skrevet

Har lyst til å lage en eplekake med fyll inni. Det er en kake med en butterdeiglignende deig som skal trykkes ut i formen, og oppi kan du fylle med epler og vaniljekrem og sånn.

Er det noen som har oppskrift på en sånn kake??

Fortsetter under...

Gjest christina24
Skrevet

Eplekake med Vaniljesaus

Mørdeig:

200 g hvetemel

100 g sukker

100 g meierismør

1 egg

Eplekompott:

1 kg epler

2 skiver sitron

120 g sukker

litt revet muskatnøtt

1/2 ts kanel

2 ss hvetemel

2 ss appelsinsaft

egg til pensling

Rund kakeform, 24 cm i diameter

I stekeovnen: 200 grader C, 40 - 45 minutter

Lag mørdeigen i en foodprocessor og pass på at deigen bare

såvidt samler seg. Kjøres maskinen for lenge, blir deigen

overarbeidet. La deigen hvile ca. 30 minutter i kjøleskap.

Skrell eplene og del dem i båter eller terninger. Kok eplebiter, sitronskiver,

sukker, krydder, mel og appelsinsaft under stadig røring,

til en gylden kompott. Avkjøl den.

Kjevle ut deigen og kle formen med den. Hell eplekompotten

i den deigkledde formen. Skjær strimler av deigen, 1 cm brede,

og legg dem over eplene som et gitter. Pensle med

sammenvispet egg. Kjevle resten av deigen til en tynn leiv,

skjær ut en sirkel i midten, 15 cm i diameter og legg denne

rundingen over kaken. Fjern deig som stikker utenfor kanten.

Lag gjerne figurer av deig og pynt kaken med dem. Pensle

resten av deigen med egg og stek kaken. Server den lunken

med ferdig vaniljesaus til.

Ulv I Faarikaal
Skrevet

Eplekake med Vaniljesaus

Mørdeig:

200 g hvetemel

100 g sukker

100 g meierismør

1 egg

Eplekompott:

1 kg epler

2 skiver sitron

120 g sukker

litt revet muskatnøtt

1/2 ts kanel

2 ss hvetemel

2 ss appelsinsaft

egg til pensling

Rund kakeform, 24 cm i diameter

I stekeovnen: 200 grader C, 40 - 45 minutter

Lag mørdeigen i en foodprocessor og pass på at deigen bare

såvidt samler seg. Kjøres maskinen for lenge, blir deigen

overarbeidet. La deigen hvile ca. 30 minutter i kjøleskap.

Skrell eplene og del dem i båter eller terninger. Kok eplebiter, sitronskiver,

sukker, krydder, mel og appelsinsaft under stadig røring,

til en gylden kompott. Avkjøl den.

Kjevle ut deigen og kle formen med den. Hell eplekompotten

i den deigkledde formen. Skjær strimler av deigen, 1 cm brede,

og legg dem over eplene som et gitter. Pensle med

sammenvispet egg. Kjevle resten av deigen til en tynn leiv,

skjær ut en sirkel i midten, 15 cm i diameter og legg denne

rundingen over kaken. Fjern deig som stikker utenfor kanten.

Lag gjerne figurer av deig og pynt kaken med dem. Pensle

resten av deigen med egg og stek kaken. Server den lunken

med ferdig vaniljesaus til.

Dette må jeg bare lage :-)

Jeg leste noe sånt som "eplekake med fyll og grining"

Unnskyld herping av tråden.

Ulv I Faarikaal
Skrevet

Eplekake med Vaniljesaus

Mørdeig:

200 g hvetemel

100 g sukker

100 g meierismør

1 egg

Eplekompott:

1 kg epler

2 skiver sitron

120 g sukker

litt revet muskatnøtt

1/2 ts kanel

2 ss hvetemel

2 ss appelsinsaft

egg til pensling

Rund kakeform, 24 cm i diameter

I stekeovnen: 200 grader C, 40 - 45 minutter

Lag mørdeigen i en foodprocessor og pass på at deigen bare

såvidt samler seg. Kjøres maskinen for lenge, blir deigen

overarbeidet. La deigen hvile ca. 30 minutter i kjøleskap.

Skrell eplene og del dem i båter eller terninger. Kok eplebiter, sitronskiver,

sukker, krydder, mel og appelsinsaft under stadig røring,

til en gylden kompott. Avkjøl den.

Kjevle ut deigen og kle formen med den. Hell eplekompotten

i den deigkledde formen. Skjær strimler av deigen, 1 cm brede,

og legg dem over eplene som et gitter. Pensle med

sammenvispet egg. Kjevle resten av deigen til en tynn leiv,

skjær ut en sirkel i midten, 15 cm i diameter og legg denne

rundingen over kaken. Fjern deig som stikker utenfor kanten.

Lag gjerne figurer av deig og pynt kaken med dem. Pensle

resten av deigen med egg og stek kaken. Server den lunken

med ferdig vaniljesaus til.

Hva er "smuldredeig" i denne forbindelsen ?

Det står i min oppskrift her.

Gjest christina24
Skrevet

Hva er "smuldredeig" i denne forbindelsen ?

Det står i min oppskrift her.

smuldredeig er vel det samme som mørdeig i min oppskrift tenker jeg..

sånn du trykker i formen, med masse smør, kommer ikke på noen bedre forklaring jeg :(

Ulv I Faarikaal
Skrevet

smuldredeig er vel det samme som mørdeig i min oppskrift tenker jeg..

sånn du trykker i formen, med masse smør, kommer ikke på noen bedre forklaring jeg :(

Sikkert, den skal smuldres oppå, og blir sprøstekt akkurat som stripene dine. Det sto ikke noen oppskrift på den skjønner du. En annen variant bare.

Annonse

Gjest christina24
Skrevet

Sikkert, den skal smuldres oppå, og blir sprøstekt akkurat som stripene dine. Det sto ikke noen oppskrift på den skjønner du. En annen variant bare.

Her er en oppskrift kopiert fra mat.no

Eplekake med smuldrelokk

Eplekake med krem

2 kaker

Bunn:

180 g hvetemel

150 g meierismør

90 g sukker

1 eggeplomme

Fyll:

2 kg syrlige epler

sukker

Topplag:

300 g sukker

240 g hvetemel

200 g meierismør

Tilbehør:

3 dl kremfløte, eller 3 dl ferdig vaniljesaus

2 runde former, 22 cm i diameter

I stekeovnen: 225 grader C, ca. 40 minutter

Den ene kaken er fin å fryse ned.

Bland mel ,smør og sukker i en food-prosessor. Tilsett eggeplommen og trykk deigen ut i smurte kakeformer.

Lag eplekompott av syrlige epler. Smak til med lite sukker.

Legg kompotten oppå deigen, lag en smuldredeig av sukker, mel og smør og fordel den oppå eplene. Stek kaken.

Server den lunken med vispet kremfløte eller vaniljesaus.

Skrevet

Jeg pleier å lage den av mørdeig, det har du jo allerede fått oppskrift på. Så lager jeg vaniljekrem av vaniljesaus på pose, bare tar litt mindre melk. Blander eplebiter i vaniljekremen.

Så kler jeg formen med mørdeig og fyller i eple/vaniljekrem blandingen. Du kan gjerne spare litt mørdeig og lage gitter på toppen.

I motsetning til de fleste eplekaker, blir denne bare bedre av å stå en dag i kjøleskapet.

loppa1365380119
Skrevet

Jeg pleier å lage den av mørdeig, det har du jo allerede fått oppskrift på. Så lager jeg vaniljekrem av vaniljesaus på pose, bare tar litt mindre melk. Blander eplebiter i vaniljekremen.

Så kler jeg formen med mørdeig og fyller i eple/vaniljekrem blandingen. Du kan gjerne spare litt mørdeig og lage gitter på toppen.

I motsetning til de fleste eplekaker, blir denne bare bedre av å stå en dag i kjøleskapet.

åhh, tusen takk, det var akkurat den jeg var ute etter. Jeg har tenkt til å bruke epler skåret opp i skiver, lønner det seg å legge disse nederst og vaniljekren over? Har også hørt at man kan bruke eplemos med biter (syltetøyglass)

Skrevet

åhh, tusen takk, det var akkurat den jeg var ute etter. Jeg har tenkt til å bruke epler skåret opp i skiver, lønner det seg å legge disse nederst og vaniljekren over? Har også hørt at man kan bruke eplemos med biter (syltetøyglass)

Jeg pleier å blande alt sammen (vaniljekrem og epler) i en bolle, før jeg fyller det i kaken. Men det går sikkert greit med epler først og vaniljekrem oppå også.

loppa1365380119
Skrevet

Jeg pleier å blande alt sammen (vaniljekrem og epler) i en bolle, før jeg fyller det i kaken. Men det går sikkert greit med epler først og vaniljekrem oppå også.

takk! Jeg er helt ubrukelig på kjøkkenet, så jeg må spørre deg om en ting til. Steker du den på nederste rille?

Uff, jeg må se å bli litt bedre på dette.

Du har iallefall redda fredagen for meg!

Ulv I Faarikaal
Skrevet

Her er en oppskrift kopiert fra mat.no

Eplekake med smuldrelokk

Eplekake med krem

2 kaker

Bunn:

180 g hvetemel

150 g meierismør

90 g sukker

1 eggeplomme

Fyll:

2 kg syrlige epler

sukker

Topplag:

300 g sukker

240 g hvetemel

200 g meierismør

Tilbehør:

3 dl kremfløte, eller 3 dl ferdig vaniljesaus

2 runde former, 22 cm i diameter

I stekeovnen: 225 grader C, ca. 40 minutter

Den ene kaken er fin å fryse ned.

Bland mel ,smør og sukker i en food-prosessor. Tilsett eggeplommen og trykk deigen ut i smurte kakeformer.

Lag eplekompott av syrlige epler. Smak til med lite sukker.

Legg kompotten oppå deigen, lag en smuldredeig av sukker, mel og smør og fordel den oppå eplene. Stek kaken.

Server den lunken med vispet kremfløte eller vaniljesaus.

Takk, vanskelig å søke når man ikke har terminologien, smuldrelokk var det ja.

Skrevet

takk! Jeg er helt ubrukelig på kjøkkenet, så jeg må spørre deg om en ting til. Steker du den på nederste rille?

Uff, jeg må se å bli litt bedre på dette.

Du har iallefall redda fredagen for meg!

Takk ! Ja, nederste rille. Enkel regel: Ting i form (kaker, brød og sånt) stekes nederst. Ting på plate (pizza, småkaker) stekes i midten, eller nest nederst hvis du har fire riller.

Annonse

Skrevet

Hva er "smuldredeig" i denne forbindelsen ?

Det står i min oppskrift her.

Smuldredeig er når det tørre blandes sammen, så har du smør/margarin i og "gnir" det mellom fingrene slik at det danner smuler.

Ulv I Faarikaal
Skrevet

Smuldredeig er når det tørre blandes sammen, så har du smør/margarin i og "gnir" det mellom fingrene slik at det danner smuler.

Jess, kjempegodt.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...