Gjest ikke undertegnet Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Jeg har et spørsmål, her i byen står det til salgs hos mange bakere som "slankebrød".... Hvorfor det? Virker det slankende i forhold til vanlig brød? Er dette brødet bedre å spise om man er redd for å legge på seg enn vanlig brød?? Takk til deg som vet ,å svarer meg. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
vin Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Lindberg brødet mener du ?? Dr. Lindberg har utviklet 2 vel- smakende brødtyper, sammen med Norgesmøllene, som inne- holder dobbelt så mye protein og kun halvparten karbohydrat enn noen andre brød tilgjengelig. En brødskive (40 g) gir deg kun 9 g karbohydrat og hele 6 g protein, like lite som et knekkebrød! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest malun Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Det virker visstnok slankende, og grunnen til dette er vel rett og slett at det inneholder mye fiber og næring og lite kalorier - ikke noe hokuspokus, med andre ord. Men man kan jo ikke stappe i seg godteri, leve slapt og regne med å gå ned bare man spiser Ingers brød på toppen... ;o) Her er i hvert fall oppskriften, dersom du vil prøve å lage det: Ingers Rugbrød 3 brød i 2 liters former 1,3 kg Sammalt hvete fin 0,2 kg Hvete helkorn 0,2 kg Sammalt rug fin 0,9 l kli (hvetekli/kruskakli) 1 pk gjær 2 ts salt 1 dl linfrø 1 dl solsikkefrø ca. 2 l vann litt hvetemel Bland alt sammen i mikseren. Heves i 30 min. Slåes ned. Heves i 20 min. Haes i formene, deigen er veldig klissete. Gjerne heves i formene også. Steking: 220ºC i 50-60 min 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest malun Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Lindberg brødet mener du ?? Dr. Lindberg har utviklet 2 vel- smakende brødtyper, sammen med Norgesmøllene, som inne- holder dobbelt så mye protein og kun halvparten karbohydrat enn noen andre brød tilgjengelig. En brødskive (40 g) gir deg kun 9 g karbohydrat og hele 6 g protein, like lite som et knekkebrød! Nei, et er ikke Lindberg sitt - det er ei dame i Vstforld ved navn Inger som har utviklet et såkalt "slankebrød". Det er imidlertid ganske Fedon-vennlig, for det innholder nesten ikke hvete, menst rug og tilsvarende korntyper som Fedon synes er greit. Oppskriften finner du i svaret mitt over. Jeg har ikke prøvd det, men mange skryter av det. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ikke undertegnet Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Det virker visstnok slankende, og grunnen til dette er vel rett og slett at det inneholder mye fiber og næring og lite kalorier - ikke noe hokuspokus, med andre ord. Men man kan jo ikke stappe i seg godteri, leve slapt og regne med å gå ned bare man spiser Ingers brød på toppen... ;o) Her er i hvert fall oppskriften, dersom du vil prøve å lage det: Ingers Rugbrød 3 brød i 2 liters former 1,3 kg Sammalt hvete fin 0,2 kg Hvete helkorn 0,2 kg Sammalt rug fin 0,9 l kli (hvetekli/kruskakli) 1 pk gjær 2 ts salt 1 dl linfrø 1 dl solsikkefrø ca. 2 l vann litt hvetemel Bland alt sammen i mikseren. Heves i 30 min. Slåes ned. Heves i 20 min. Haes i formene, deigen er veldig klissete. Gjerne heves i formene også. Steking: 220ºC i 50-60 min Hei. Tusen hjertelig takk for svaret OG oppskriften:-) Ha en fin dag. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ikke undertegnet Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Lindberg brødet mener du ?? Dr. Lindberg har utviklet 2 vel- smakende brødtyper, sammen med Norgesmøllene, som inne- holder dobbelt så mye protein og kun halvparten karbohydrat enn noen andre brød tilgjengelig. En brødskive (40 g) gir deg kun 9 g karbohydrat og hele 6 g protein, like lite som et knekkebrød! Nei, der er noe som heter "Ingers Brød" som bekeren her annonserer som slankebrød. Det andre du refererer har jeg ikke prøvd enda. Takk for svaret. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ikke undertegnet Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Nei, et er ikke Lindberg sitt - det er ei dame i Vstforld ved navn Inger som har utviklet et såkalt "slankebrød". Det er imidlertid ganske Fedon-vennlig, for det innholder nesten ikke hvete, menst rug og tilsvarende korntyper som Fedon synes er greit. Oppskriften finner du i svaret mitt over. Jeg har ikke prøvd det, men mange skryter av det. Hei igjen. Ser at dette innlegget ikke er til meg, men må svare likevel. Ingers Brød er aldeles deilig:-) Anbefales. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
punkyB Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Hei igjen. Ser at dette innlegget ikke er til meg, men må svare likevel. Ingers Brød er aldeles deilig:-) Anbefales. Akkurat ferdig med frokosten min jeg nå - 2 skiver med hjemmebakt Ingers brød. Og det er godt - selv om de blir noen flate padder hos meg. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
vin Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Det virker visstnok slankende, og grunnen til dette er vel rett og slett at det inneholder mye fiber og næring og lite kalorier - ikke noe hokuspokus, med andre ord. Men man kan jo ikke stappe i seg godteri, leve slapt og regne med å gå ned bare man spiser Ingers brød på toppen... ;o) Her er i hvert fall oppskriften, dersom du vil prøve å lage det: Ingers Rugbrød 3 brød i 2 liters former 1,3 kg Sammalt hvete fin 0,2 kg Hvete helkorn 0,2 kg Sammalt rug fin 0,9 l kli (hvetekli/kruskakli) 1 pk gjær 2 ts salt 1 dl linfrø 1 dl solsikkefrø ca. 2 l vann litt hvetemel Bland alt sammen i mikseren. Heves i 30 min. Slåes ned. Heves i 20 min. Haes i formene, deigen er veldig klissete. Gjerne heves i formene også. Steking: 220ºC i 50-60 min Takk ...Der ser en ; en kan ikke få med seg alt ;o) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Brød?Jadaneida Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Hei igjen. Ser at dette innlegget ikke er til meg, men må svare likevel. Ingers Brød er aldeles deilig:-) Anbefales. Fåes Ingers brød på bakerier? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
magnolia Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Fåes Ingers brød på bakerier? Baker Hansen i Oslo selger brødet. Anbefales! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ikke undertegnet Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Fåes Ingers brød på bakerier? Dette var ikke spørsmål til meg, men ja, de finnes på Bakerier, men er VELDIG dyre, synts jeg da. 30 kr.for et ganske lite brød. Men får man det oppskjært hos bakeren blir skivene så tynne at de varer lengre på en måte. Men liker du GROVE brød, er dette tingen. Deilig med brunost på. Nå vet ikke jeg hvordan det er på småsteder, men i byene har de iallefall brødet "Ingers rugbrød" endel plasser. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ikke undertegnet Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Akkurat ferdig med frokosten min jeg nå - 2 skiver med hjemmebakt Ingers brød. Og det er godt - selv om de blir noen flate padder hos meg. Så du har laget det selv altså med ikke så veldig vellykket resultat etter som jeg forstår. Da lurer jeg på...hvorfor blir de flate, har det noe med hevingen å gjøre, eller blir de "hjemmelagede Ingers Brød" slik uansett tro(?) For på Bakeren er de høye, men ganske små! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Så du har laget det selv altså med ikke så veldig vellykket resultat etter som jeg forstår. Da lurer jeg på...hvorfor blir de flate, har det noe med hevingen å gjøre, eller blir de "hjemmelagede Ingers Brød" slik uansett tro(?) For på Bakeren er de høye, men ganske små! Det er vanskeligere å få brød uten fint/vanlig hvetemel til å heve godt. Bakerne har nok heve-triks vi kan lære - om de vil dele med oss? :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
punkyB Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Så du har laget det selv altså med ikke så veldig vellykket resultat etter som jeg forstår. Da lurer jeg på...hvorfor blir de flate, har det noe med hevingen å gjøre, eller blir de "hjemmelagede Ingers Brød" slik uansett tro(?) For på Bakeren er de høye, men ganske små! De er jo litt spesielle - for man elter de ikke og triller de ut som vanlig. Bare 'måker' deigen opp i formene. Det gjør jo at det er veldig enkelt å lage. Deigen skal være ganske seig/bløt - men jeg har vel kanskje fått den litt for bløt. Har bare laget de et par ganger - så trenger vel litt mer praksis for å få det til helt. De er kanskje litt mislykket i formen - men smaken er absolutt bra !! :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ikke undertegnet Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 De er jo litt spesielle - for man elter de ikke og triller de ut som vanlig. Bare 'måker' deigen opp i formene. Det gjør jo at det er veldig enkelt å lage. Deigen skal være ganske seig/bløt - men jeg har vel kanskje fått den litt for bløt. Har bare laget de et par ganger - så trenger vel litt mer praksis for å få det til helt. De er kanskje litt mislykket i formen - men smaken er absolutt bra !! :-) Hei igjen. Takk for denne informasjonen, jeg hadde nok begynt å lurt om jeg ikke visste at deigen var SÅ bløt. Prøve dem skal jeg, men må man legge helkornene i bløt eller hiver man dem bare oppi deigen? Den oppskriften som stod her forstår jeg er til 2 brød i form, vet du om de kan fryses? Tusen takk. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
punkyB Skrevet 20. februar 2003 Del Skrevet 20. februar 2003 Hei igjen. Takk for denne informasjonen, jeg hadde nok begynt å lurt om jeg ikke visste at deigen var SÅ bløt. Prøve dem skal jeg, men må man legge helkornene i bløt eller hiver man dem bare oppi deigen? Den oppskriften som stod her forstår jeg er til 2 brød i form, vet du om de kan fryses? Tusen takk. Jeg bare slenger helkornene rett oppi. Den står jo og hever ganske lenge - mulig man kan/bør heve den enda lenger enn hva som står også. Jeg synes linfrø og solsikkekjerner er godt og hiver i ekstra av det. Jeg bruker 3 former på 2 liter til denne oppskriften jeg da ..... kanskje der er forklaringen på paddene !!?? De kan fryses - bør fryses - i følge dame kan de fort mugle siden de er så bløte. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ikke undertegnet Skrevet 21. februar 2003 Del Skrevet 21. februar 2003 Jeg bare slenger helkornene rett oppi. Den står jo og hever ganske lenge - mulig man kan/bør heve den enda lenger enn hva som står også. Jeg synes linfrø og solsikkekjerner er godt og hiver i ekstra av det. Jeg bruker 3 former på 2 liter til denne oppskriften jeg da ..... kanskje der er forklaringen på paddene !!?? De kan fryses - bør fryses - i følge dame kan de fort mugle siden de er så bløte. Hei. DER har du nok grunnen til at dine blir litt flate at du bruker 3 former....Kanskje???!!!! Men den oppskriften høres jo lettvindt ut, antar at man hever før og etterpå. Solsikkefrø er aldeles herlig ,linfrø likeså i brød:-) God helg til deg. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
punkyB Skrevet 21. februar 2003 Del Skrevet 21. februar 2003 Hei. DER har du nok grunnen til at dine blir litt flate at du bruker 3 former....Kanskje???!!!! Men den oppskriften høres jo lettvindt ut, antar at man hever før og etterpå. Solsikkefrø er aldeles herlig ,linfrø likeså i brød:-) God helg til deg. Den er kjempeenkel å lage - så lenge man er hjemme er det jo bare å sitte og vente, så lenge man har kjøkkenmaskin . Du får si fra hvis du prøver deg en gang da - og god helg til deg også :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
manne Skrevet 21. februar 2003 Del Skrevet 21. februar 2003 Akkurat ferdig med frokosten min jeg nå - 2 skiver med hjemmebakt Ingers brød. Og det er godt - selv om de blir noen flate padder hos meg. Jeg lager de også i 3 tolitersformer. De blir fine og store. Jeg bruker 1 ½ pose med tørrgjær. Vannet er litt varmere enn lunket. Jeg bløtlegger ingenting...bare slenger alt oppi og lar det heve. Det jeg derimot gjør er å røre/elte det en hel masse. _før_ jeg lar det stå til 1 times heving. Elter det også endel den andre gangen...før det får stå til ½times heving. Lykke til med videre brødbaking. (Selv har jeg nå laget det 6 ganger. *namnam*) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.