Gå til innhold

"Ingers Brød"???


Gjest ikke undertegnet

Anbefalte innlegg

Gjest ikke undertegnet

Jeg har et spørsmål, her i byen står det til salgs hos mange bakere som "slankebrød"....

Hvorfor det?

Virker det slankende i forhold til vanlig brød?

Er dette brødet bedre å spise om man er redd for å legge på seg enn vanlig brød??

Takk til deg som vet ,å svarer meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lindberg brødet mener du ??

Dr. Lindberg har utviklet 2 vel-

smakende brødtyper, sammen

med Norgesmøllene, som inne-

holder dobbelt så mye protein

og kun halvparten karbohydrat

enn noen andre brød tilgjengelig.

En brødskive (40 g) gir deg kun 9 g

karbohydrat og hele 6 g protein,

like lite som et knekkebrød!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det virker visstnok slankende, og grunnen til dette er vel rett og slett at det inneholder mye fiber og næring og lite kalorier - ikke noe hokuspokus, med andre ord.

Men man kan jo ikke stappe i seg godteri, leve slapt og regne med å gå ned bare man spiser Ingers brød på toppen... ;o)

Her er i hvert fall oppskriften, dersom du vil prøve å lage det:

Ingers Rugbrød

3 brød i 2 liters former

1,3 kg Sammalt hvete fin

0,2 kg Hvete helkorn

0,2 kg Sammalt rug fin

0,9 l kli (hvetekli/kruskakli)

1 pk gjær

2 ts salt

1 dl linfrø

1 dl solsikkefrø

ca. 2 l vann

litt hvetemel

Bland alt sammen i mikseren. Heves i 30 min.

Slåes ned. Heves i 20 min.

Haes i formene, deigen er veldig klissete.

Gjerne heves i formene også.

Steking: 220ºC i 50-60 min

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lindberg brødet mener du ??

Dr. Lindberg har utviklet 2 vel-

smakende brødtyper, sammen

med Norgesmøllene, som inne-

holder dobbelt så mye protein

og kun halvparten karbohydrat

enn noen andre brød tilgjengelig.

En brødskive (40 g) gir deg kun 9 g

karbohydrat og hele 6 g protein,

like lite som et knekkebrød!

Nei, et er ikke Lindberg sitt - det er ei dame i Vstforld ved navn Inger som har utviklet et såkalt "slankebrød".

Det er imidlertid ganske Fedon-vennlig, for det innholder nesten ikke hvete, menst rug og tilsvarende korntyper som Fedon synes er greit.

Oppskriften finner du i svaret mitt over. Jeg har ikke prøvd det, men mange skryter av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ikke undertegnet

Det virker visstnok slankende, og grunnen til dette er vel rett og slett at det inneholder mye fiber og næring og lite kalorier - ikke noe hokuspokus, med andre ord.

Men man kan jo ikke stappe i seg godteri, leve slapt og regne med å gå ned bare man spiser Ingers brød på toppen... ;o)

Her er i hvert fall oppskriften, dersom du vil prøve å lage det:

Ingers Rugbrød

3 brød i 2 liters former

1,3 kg Sammalt hvete fin

0,2 kg Hvete helkorn

0,2 kg Sammalt rug fin

0,9 l kli (hvetekli/kruskakli)

1 pk gjær

2 ts salt

1 dl linfrø

1 dl solsikkefrø

ca. 2 l vann

litt hvetemel

Bland alt sammen i mikseren. Heves i 30 min.

Slåes ned. Heves i 20 min.

Haes i formene, deigen er veldig klissete.

Gjerne heves i formene også.

Steking: 220ºC i 50-60 min

Hei.

Tusen hjertelig takk for svaret OG oppskriften:-)

Ha en fin dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ikke undertegnet

Lindberg brødet mener du ??

Dr. Lindberg har utviklet 2 vel-

smakende brødtyper, sammen

med Norgesmøllene, som inne-

holder dobbelt så mye protein

og kun halvparten karbohydrat

enn noen andre brød tilgjengelig.

En brødskive (40 g) gir deg kun 9 g

karbohydrat og hele 6 g protein,

like lite som et knekkebrød!

Nei, der er noe som heter "Ingers Brød" som bekeren her annonserer som slankebrød.

Det andre du refererer har jeg ikke prøvd enda.

Takk for svaret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest ikke undertegnet

Nei, et er ikke Lindberg sitt - det er ei dame i Vstforld ved navn Inger som har utviklet et såkalt "slankebrød".

Det er imidlertid ganske Fedon-vennlig, for det innholder nesten ikke hvete, menst rug og tilsvarende korntyper som Fedon synes er greit.

Oppskriften finner du i svaret mitt over. Jeg har ikke prøvd det, men mange skryter av det.

Hei igjen.

Ser at dette innlegget ikke er til meg, men må svare likevel.

Ingers Brød er aldeles deilig:-)

Anbefales.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen.

Ser at dette innlegget ikke er til meg, men må svare likevel.

Ingers Brød er aldeles deilig:-)

Anbefales.

Akkurat ferdig med frokosten min jeg nå - 2 skiver med hjemmebakt Ingers brød.

Og det er godt - selv om de blir noen flate padder hos meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det virker visstnok slankende, og grunnen til dette er vel rett og slett at det inneholder mye fiber og næring og lite kalorier - ikke noe hokuspokus, med andre ord.

Men man kan jo ikke stappe i seg godteri, leve slapt og regne med å gå ned bare man spiser Ingers brød på toppen... ;o)

Her er i hvert fall oppskriften, dersom du vil prøve å lage det:

Ingers Rugbrød

3 brød i 2 liters former

1,3 kg Sammalt hvete fin

0,2 kg Hvete helkorn

0,2 kg Sammalt rug fin

0,9 l kli (hvetekli/kruskakli)

1 pk gjær

2 ts salt

1 dl linfrø

1 dl solsikkefrø

ca. 2 l vann

litt hvetemel

Bland alt sammen i mikseren. Heves i 30 min.

Slåes ned. Heves i 20 min.

Haes i formene, deigen er veldig klissete.

Gjerne heves i formene også.

Steking: 220ºC i 50-60 min

Takk ...Der ser en ; en kan ikke få med seg alt ;o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Brød?Jadaneida

Hei igjen.

Ser at dette innlegget ikke er til meg, men må svare likevel.

Ingers Brød er aldeles deilig:-)

Anbefales.

Fåes Ingers brød på bakerier?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ikke undertegnet

Fåes Ingers brød på bakerier?

Dette var ikke spørsmål til meg, men ja, de finnes på Bakerier, men er VELDIG dyre, synts jeg da.

30 kr.for et ganske lite brød.

Men får man det oppskjært hos bakeren blir skivene så tynne at de varer lengre på en måte.

Men liker du GROVE brød, er dette tingen.

Deilig med brunost på.

Nå vet ikke jeg hvordan det er på småsteder, men i byene har de iallefall brødet "Ingers rugbrød" endel plasser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ikke undertegnet

Akkurat ferdig med frokosten min jeg nå - 2 skiver med hjemmebakt Ingers brød.

Og det er godt - selv om de blir noen flate padder hos meg.

Så du har laget det selv altså med ikke så veldig vellykket resultat etter som jeg forstår.

Da lurer jeg på...hvorfor blir de flate, har det noe med hevingen å gjøre, eller blir de "hjemmelagede Ingers Brød" slik uansett tro(?)

For på Bakeren er de høye, men ganske små!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så du har laget det selv altså med ikke så veldig vellykket resultat etter som jeg forstår.

Da lurer jeg på...hvorfor blir de flate, har det noe med hevingen å gjøre, eller blir de "hjemmelagede Ingers Brød" slik uansett tro(?)

For på Bakeren er de høye, men ganske små!

Det er vanskeligere å få brød uten fint/vanlig hvetemel til å heve godt.

Bakerne har nok heve-triks vi kan lære - om de vil dele med oss? :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så du har laget det selv altså med ikke så veldig vellykket resultat etter som jeg forstår.

Da lurer jeg på...hvorfor blir de flate, har det noe med hevingen å gjøre, eller blir de "hjemmelagede Ingers Brød" slik uansett tro(?)

For på Bakeren er de høye, men ganske små!

De er jo litt spesielle - for man elter de ikke og triller de ut som vanlig. Bare 'måker' deigen opp i formene. Det gjør jo at det er veldig enkelt å lage. Deigen skal være ganske seig/bløt - men jeg har vel kanskje fått den litt for bløt. Har bare laget de et par ganger - så trenger vel litt mer praksis for å få det til helt.

De er kanskje litt mislykket i formen - men smaken er absolutt bra !! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ikke undertegnet

De er jo litt spesielle - for man elter de ikke og triller de ut som vanlig. Bare 'måker' deigen opp i formene. Det gjør jo at det er veldig enkelt å lage. Deigen skal være ganske seig/bløt - men jeg har vel kanskje fått den litt for bløt. Har bare laget de et par ganger - så trenger vel litt mer praksis for å få det til helt.

De er kanskje litt mislykket i formen - men smaken er absolutt bra !! :-)

Hei igjen.

Takk for denne informasjonen, jeg hadde nok begynt å lurt om jeg ikke visste at deigen var SÅ bløt.

Prøve dem skal jeg, men må man legge helkornene i bløt eller hiver man dem bare oppi deigen?

Den oppskriften som stod her forstår jeg er til 2 brød i form, vet du om de kan fryses?

Tusen takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen.

Takk for denne informasjonen, jeg hadde nok begynt å lurt om jeg ikke visste at deigen var SÅ bløt.

Prøve dem skal jeg, men må man legge helkornene i bløt eller hiver man dem bare oppi deigen?

Den oppskriften som stod her forstår jeg er til 2 brød i form, vet du om de kan fryses?

Tusen takk.

Jeg bare slenger helkornene rett oppi. Den står jo og hever ganske lenge - mulig man kan/bør heve den enda lenger enn hva som står også.

Jeg synes linfrø og solsikkekjerner er godt og hiver i ekstra av det.

Jeg bruker 3 former på 2 liter til denne oppskriften jeg da ..... kanskje der er

forklaringen på paddene !!??

De kan fryses - bør fryses - i følge dame kan de fort mugle siden de er så bløte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ikke undertegnet

Jeg bare slenger helkornene rett oppi. Den står jo og hever ganske lenge - mulig man kan/bør heve den enda lenger enn hva som står også.

Jeg synes linfrø og solsikkekjerner er godt og hiver i ekstra av det.

Jeg bruker 3 former på 2 liter til denne oppskriften jeg da ..... kanskje der er

forklaringen på paddene !!??

De kan fryses - bør fryses - i følge dame kan de fort mugle siden de er så bløte.

Hei.

DER har du nok grunnen til at dine blir litt flate at du bruker 3 former....Kanskje???!!!!

Men den oppskriften høres jo lettvindt ut, antar at man hever før og etterpå.

Solsikkefrø er aldeles herlig ,linfrø likeså i brød:-)

God helg til deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

DER har du nok grunnen til at dine blir litt flate at du bruker 3 former....Kanskje???!!!!

Men den oppskriften høres jo lettvindt ut, antar at man hever før og etterpå.

Solsikkefrø er aldeles herlig ,linfrø likeså i brød:-)

God helg til deg.

Den er kjempeenkel å lage - så lenge man er hjemme er det jo bare å sitte og vente, så lenge man har kjøkkenmaskin .

Du får si fra hvis du prøver deg en gang da - og god helg til deg også :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat ferdig med frokosten min jeg nå - 2 skiver med hjemmebakt Ingers brød.

Og det er godt - selv om de blir noen flate padder hos meg.

Jeg lager de også i 3 tolitersformer. De blir fine og store.

Jeg bruker 1 ½ pose med tørrgjær. Vannet er litt varmere enn lunket.

Jeg bløtlegger ingenting...bare slenger alt oppi og lar det heve.

Det jeg derimot gjør er å røre/elte det en hel masse. _før_ jeg lar det stå til 1 times heving. Elter det også endel den andre gangen...før det får stå til ½times heving.

Lykke til med videre brødbaking. (Selv har jeg nå laget det 6 ganger. *namnam*)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...