punkyB Skrevet 21. februar 2003 Del Skrevet 21. februar 2003 Jeg lager de også i 3 tolitersformer. De blir fine og store. Jeg bruker 1 ½ pose med tørrgjær. Vannet er litt varmere enn lunket. Jeg bløtlegger ingenting...bare slenger alt oppi og lar det heve. Det jeg derimot gjør er å røre/elte det en hel masse. _før_ jeg lar det stå til 1 times heving. Elter det også endel den andre gangen...før det får stå til ½times heving. Lykke til med videre brødbaking. (Selv har jeg nå laget det 6 ganger. *namnam*) Pokkern da - der forsvant teorien min .... *S* Jeg bruker 1 l skumma kultur jeg - bruker du bare vann ? Jeg slenger oppi melka rett fra kjøleskapet så kanskje den er litt for kald ? Har ikke rørt så veldig mye - så det kan jeg nok prøve. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/94008-ingers-br%C3%B8d/page/2/#findComment-524965 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gisele Skrevet 21. februar 2003 Del Skrevet 21. februar 2003 Det er vanskeligere å få brød uten fint/vanlig hvetemel til å heve godt. Bakerne har nok heve-triks vi kan lære - om de vil dele med oss? :-) noen som har oppskriften til det? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/94008-ingers-br%C3%B8d/page/2/#findComment-525369 Del på andre sider Flere delingsvalg…
manne Skrevet 21. februar 2003 Del Skrevet 21. februar 2003 Pokkern da - der forsvant teorien min .... *S* Jeg bruker 1 l skumma kultur jeg - bruker du bare vann ? Jeg slenger oppi melka rett fra kjøleskapet så kanskje den er litt for kald ? Har ikke rørt så veldig mye - så det kan jeg nok prøve. Jeg bruker bare vann. Man er da sunn, skal vite... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/94008-ingers-br%C3%B8d/page/2/#findComment-525434 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest starya Skrevet 22. februar 2003 Del Skrevet 22. februar 2003 Jeg bare slenger helkornene rett oppi. Den står jo og hever ganske lenge - mulig man kan/bør heve den enda lenger enn hva som står også. Jeg synes linfrø og solsikkekjerner er godt og hiver i ekstra av det. Jeg bruker 3 former på 2 liter til denne oppskriften jeg da ..... kanskje der er forklaringen på paddene !!?? De kan fryses - bør fryses - i følge dame kan de fort mugle siden de er så bløte. Jeg har laget brødet tre ganger til nå. Første gang ble de store og fine.(to former, + et "rundbrød", det siste måtte jeg imidlertid kna hvetemel i for å få det til å henge sammen.. ) Andre gang ble de noe flatere, men fortsatt fine og gode. Var litt uheldig nå sist, og fikk skikkelig "rårand", altså ikke den "bløtheten" de skal ha da. Jeg koker alltid opp helkornene i forkant og lar de trekke en stund. Og til deg som brukte melk rett fra kjøleskapet, det er jo viktig at væsken holder 37 grader da... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/94008-ingers-br%C3%B8d/page/2/#findComment-525650 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.