Gjest Hayley Skrevet 28. februar 2003 Del Skrevet 28. februar 2003 Noen som har en god oppskrift på moussaka? Har så lyst på denne retten i kveld. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95024-moussaka/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Helene Harepus Skrevet 28. februar 2003 Del Skrevet 28. februar 2003 Moussaka 4 porsjoner 3 auberginer 2 dl revet ost Kjøttsaus: 400 g malt lammekjøtt 2 ss olje 2 løk 2 båter hvitløk 1 bunt persille 1 boks grovhakkede tomater 2 dl buljong 1/2 ts timian 1/2 ts rosmarin 1/2-1 ts kanel Hvit saus: 2 ss smør/margarin 3 ss hvetemel 4 dl melk 1/2 ts salt 1/4 ts hvit pepper 2 egg Slik gjør du: Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver. Legg dem på fat og strø over ca. 2 ts salt og la dem stå i ca. 1/2 time. Skyll saltet av, og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm olje i stekepannen og brun auberginene godt på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir. Til kjøttsausen finhakkes løk, hvitløk og persille. La det frese i olje i pannen noen minutter, Ha så i lammedeigen og la den bli pent brun. Hell på buljong, grovhakkede tomater med lake, urter og krydder. La kjøttsausen trekke på svak varme i 35-40 minutter. Spe med mer væske hvis det er nødvendig. Lag hvit saus og rør inn to egg. Legg auberginer, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form. Strø på ost. Stek på 225 °C i ca. 30 minutter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95024-moussaka/#findComment-531175 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 28. februar 2003 Del Skrevet 28. februar 2003 Moussaka 4 porsjoner 3 auberginer 2 dl revet ost Kjøttsaus: 400 g malt lammekjøtt 2 ss olje 2 løk 2 båter hvitløk 1 bunt persille 1 boks grovhakkede tomater 2 dl buljong 1/2 ts timian 1/2 ts rosmarin 1/2-1 ts kanel Hvit saus: 2 ss smør/margarin 3 ss hvetemel 4 dl melk 1/2 ts salt 1/4 ts hvit pepper 2 egg Slik gjør du: Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver. Legg dem på fat og strø over ca. 2 ts salt og la dem stå i ca. 1/2 time. Skyll saltet av, og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm olje i stekepannen og brun auberginene godt på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir. Til kjøttsausen finhakkes løk, hvitløk og persille. La det frese i olje i pannen noen minutter, Ha så i lammedeigen og la den bli pent brun. Hell på buljong, grovhakkede tomater med lake, urter og krydder. La kjøttsausen trekke på svak varme i 35-40 minutter. Spe med mer væske hvis det er nødvendig. Lag hvit saus og rør inn to egg. Legg auberginer, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form. Strø på ost. Stek på 225 °C i ca. 30 minutter. Vent 20 minutter før man begynner å skjære i den slik eggene har stivnet og det er lettere å få fine stykker 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95024-moussaka/#findComment-531243 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.