Gå til innhold

Moussaka


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Helene Harepus

Moussaka

4 porsjoner

3 auberginer

2 dl revet ost

Kjøttsaus:

400 g malt lammekjøtt

2 ss olje

2 løk

2 båter hvitløk

1 bunt persille

1 boks grovhakkede tomater

2 dl buljong

1/2 ts timian

1/2 ts rosmarin

1/2-1 ts kanel

Hvit saus:

2 ss smør/margarin

3 ss hvetemel

4 dl melk

1/2 ts salt

1/4 ts hvit pepper

2 egg

Slik gjør du:

Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver. Legg dem på fat og strø over ca. 2 ts salt og la dem stå i ca. 1/2 time. Skyll saltet av, og tørk dem med kjøkkenpapir.

Varm olje i stekepannen og brun auberginene godt på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir.

Til kjøttsausen finhakkes løk, hvitløk og persille. La det frese i olje i pannen noen minutter, Ha så i lammedeigen og la den bli pent brun. Hell på buljong, grovhakkede tomater med lake, urter og krydder. La kjøttsausen trekke på svak varme i 35-40 minutter. Spe med mer væske hvis det er nødvendig.

Lag hvit saus og rør inn to egg.

Legg auberginer, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form. Strø på ost. Stek på 225 °C i

ca. 30 minutter.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/95024-moussaka/#findComment-531175
Del på andre sider

Moussaka

4 porsjoner

3 auberginer

2 dl revet ost

Kjøttsaus:

400 g malt lammekjøtt

2 ss olje

2 løk

2 båter hvitløk

1 bunt persille

1 boks grovhakkede tomater

2 dl buljong

1/2 ts timian

1/2 ts rosmarin

1/2-1 ts kanel

Hvit saus:

2 ss smør/margarin

3 ss hvetemel

4 dl melk

1/2 ts salt

1/4 ts hvit pepper

2 egg

Slik gjør du:

Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver. Legg dem på fat og strø over ca. 2 ts salt og la dem stå i ca. 1/2 time. Skyll saltet av, og tørk dem med kjøkkenpapir.

Varm olje i stekepannen og brun auberginene godt på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir.

Til kjøttsausen finhakkes løk, hvitløk og persille. La det frese i olje i pannen noen minutter, Ha så i lammedeigen og la den bli pent brun. Hell på buljong, grovhakkede tomater med lake, urter og krydder. La kjøttsausen trekke på svak varme i 35-40 minutter. Spe med mer væske hvis det er nødvendig.

Lag hvit saus og rør inn to egg.

Legg auberginer, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form. Strø på ost. Stek på 225 °C i

ca. 30 minutter.

Vent 20 minutter før man begynner å skjære i den slik eggene har stivnet og det er lettere å få fine stykker

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/95024-moussaka/#findComment-531243
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...