Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fastelavens boller (Ca.14 stk)

Ingredienser:

100 g meierismør

500-600 g hvetemel

100 g sukker

1/2 ts kardemomme

1/2 ts bakepulver

3 1/2 dl melk

50 g gjær

egg til pensling

Fremgangsmåte:

Ha vann og smør i en gryte og kok dette opp, hell blandingen oppi en bolle sammen med melka, sjekk at temperaturen er riktig, det vil si fingervarmt.

Ha så i sukker, kardemomme og gjær og rør dette sammen, tilsett så mel og rør til det blir en smidig bolledeig.

La bolledeigen heve i minst 25 min, og rull ut bollene og legg dem på smurt brett. Etterheves i minimum 15 min og stekes ved 200 °C i ca 12 minutter, til bollene er gyllne.

Serveres med pisket krem, overdrysset med melis.

http://www.lysesider.no/matogdrikke/fastelavensboller.htm

Jeg tror det hovedsaklig er fyllet som er "fastelavensbollen". Da jeg bodde i Sverige (svensker er jo GALE etter "semlor") var det mandelfyllkrem i bollene. Uten det var det ikke ekte:-)

http://www.matnyttig.no/oppskrifter/boller2.html

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/95265-skal-jeg-bake-boller/#findComment-533043
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...