Dorthe Skrevet 2. mars 2003 Del Skrevet 2. mars 2003 Er der noe forskjell på vanlige boller og fastelavnsboller. Synes det var noen som skrev at det var mer fett i fastelavnsbollene? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95265-skal-jeg-bake-boller/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ulv I Faarikaal Skrevet 2. mars 2003 Del Skrevet 2. mars 2003 Si i fra når de er ferdige så kommer jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95265-skal-jeg-bake-boller/#findComment-532997 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 2. mars 2003 Forfatter Del Skrevet 2. mars 2003 Si i fra når de er ferdige så kommer jeg. Ja, jeg skal melde fra ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95265-skal-jeg-bake-boller/#findComment-533010 Del på andre sider Flere delingsvalg…
molli Skrevet 2. mars 2003 Del Skrevet 2. mars 2003 Fastelavens boller (Ca.14 stk) Ingredienser: 100 g meierismør 500-600 g hvetemel 100 g sukker 1/2 ts kardemomme 1/2 ts bakepulver 3 1/2 dl melk 50 g gjær egg til pensling Fremgangsmåte: Ha vann og smør i en gryte og kok dette opp, hell blandingen oppi en bolle sammen med melka, sjekk at temperaturen er riktig, det vil si fingervarmt. Ha så i sukker, kardemomme og gjær og rør dette sammen, tilsett så mel og rør til det blir en smidig bolledeig. La bolledeigen heve i minst 25 min, og rull ut bollene og legg dem på smurt brett. Etterheves i minimum 15 min og stekes ved 200 °C i ca 12 minutter, til bollene er gyllne. Serveres med pisket krem, overdrysset med melis. http://www.lysesider.no/matogdrikke/fastelavensboller.htm Jeg tror det hovedsaklig er fyllet som er "fastelavensbollen". Da jeg bodde i Sverige (svensker er jo GALE etter "semlor") var det mandelfyllkrem i bollene. Uten det var det ikke ekte:-) http://www.matnyttig.no/oppskrifter/boller2.html 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/95265-skal-jeg-bake-boller/#findComment-533043 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.