Gå til innhold

Nattepupp og tenner


Lillemus

Anbefalte innlegg

Tiril som straks blir 4 mnd fikk i dag sin første tann og i den forbindelse lurer jeg på hva man egentlig kom fram til når det gjelder nattamming (ikke flaske, men morsmelk altså) og tenner? Hun får som regel ett nattemåltid enda og sover 4 - 5 timer i strekk før og etter dette. Synes det er litt tidlig å tvangsavvenne henne med nattmaten også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Elisabeth Tufte, helsesøster

Kjäre Lillemus.

Det er absolutt ingen grunn til at du skal måtte slutte med nattamming pga fare for tannråte.Det finnes ikke noe belegg for at vanlig nattamming er skadelig for tennene. En rapport fra 1994 viste at småbarn uten hull i tennene sugde vel 2 t. per døgn, de med tannråte hadde sugd over 8 t. i døgnet på bryst eller flaske. Det å ligge med bryst eller flaske i munnen i 8 t. er heller ikke et normalt ammemønster for de fleste som er blitt så gamle at de har fått tenner. Hos de fleste barna med hull i tennene er det også funnet spesielle streptokokker i munnhulen.Tannlegenes eget tidsskrift Caries research, konkluderte i 1998 med at langvarig amming ikke fører til høyere forekomst av hull i tennene. Utifra dette kan vi trygt si at det ikke er skadelig for barn med tenner å bli ammet noen ganger om natten, men vi bør derimot passe på at de ikke går rundt med tåteflaske med melk eller juice eller sovner med den i munnen om natten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...