Gå til innhold

hvordan var det med morsmelk og koking ?


Anbefalte innlegg

Jeg husker ikke lenger hvordan det går med vitaminer og annet i morsmelken når den kokes ?

Jeg vet at antistoffene dør ved 40 grader...

Når "dør" hormoner og annet rart ?

Disse enzymene som gjør grøten tynn - går ikke vekk før grøten har nådd kokepunktet (ikke sant)?

Det ser ut som om poden min ikke tåler melk.... jeg er litt usikker på om han tåler NanHA1 - for han bare bare fått 1/4 pakke til nå i livet... men jeg har begynt å lage grøt med denne. Er denne bedre enn morsmelk når den er kokt i næringsverdi?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/12188-hvordan-var-det-med-morsmelk-og-koking/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Anette Huitfeldt, jordmor

Kjære annemax. Hoveddelen av vitaminer og enzymer er relativt stabile ved 56 grader i 30 min. men tar knekken på bakterier som stafylokokker og E-coli. Noen enzymer er veldig sensitive for varme og vil bli ødelagt. En generell regel er at jo høyere temp. melken er utsatt for desto mere tap av nyttige komponenter. De fleste immunstoffene som f.eks. IgA vil være intakt til tross for varmebehandling. Når det gjelder det siste spørsmålet ditt foreslår jeg at du spør ernæringsfysiologen.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...