annemax Skrevet 9. desember 2000 Del Skrevet 9. desember 2000 Jeg husker ikke lenger hvordan det går med vitaminer og annet i morsmelken når den kokes ? Jeg vet at antistoffene dør ved 40 grader... Når "dør" hormoner og annet rart ? Disse enzymene som gjør grøten tynn - går ikke vekk før grøten har nådd kokepunktet (ikke sant)? Det ser ut som om poden min ikke tåler melk.... jeg er litt usikker på om han tåler NanHA1 - for han bare bare fått 1/4 pakke til nå i livet... men jeg har begynt å lage grøt med denne. Er denne bedre enn morsmelk når den er kokt i næringsverdi? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/12188-hvordan-var-det-med-morsmelk-og-koking/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anette Huitfeldt, jordmor Skrevet 11. desember 2000 Del Skrevet 11. desember 2000 Kjære annemax. Hoveddelen av vitaminer og enzymer er relativt stabile ved 56 grader i 30 min. men tar knekken på bakterier som stafylokokker og E-coli. Noen enzymer er veldig sensitive for varme og vil bli ødelagt. En generell regel er at jo høyere temp. melken er utsatt for desto mere tap av nyttige komponenter. De fleste immunstoffene som f.eks. IgA vil være intakt til tross for varmebehandling. Når det gjelder det siste spørsmålet ditt foreslår jeg at du spør ernæringsfysiologen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/12188-hvordan-var-det-med-morsmelk-og-koking/#findComment-61188 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.