Gå til innhold

Biter ikke, men....


jupiter

Anbefalte innlegg

Min datter på snart 6 1/2 mnd. fikk tenner (de to nede) like før fylte 5 mnd, men det har gått greit å amme henne. I løpet av de siste par dagene har brystvortene imidlertid blitt så såre. Tror hun "gnisser" tennene borti, uten direkte å bite. Det er liksom ingen skarp smerte, det blir bare sårt og småvondt over tid. Hvordan få henne til å slutte med dette? Når man blir bitt kan man jo reagere på en slik måte at barnet skjønner, men hvordan få henne til å skjønne dette? Vil jo nødig slutte å amme på en stund enda...

Tips?

Takk..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Anna-Pia Haggkvist, intensivsykepleier

Kjære jupiter,

Jeg er litt usikker på om det virkelig er tennene som årsaker sårheten og at det er litt vondt. Hvis det er sårt og vondt selv når du ikke ammer kan det være tegn på en f.eks. en soppinfeksjon. Brystknoppen blir da gjerne litt rødere enn vanlig, smertene blir beskrevet som stikkende og glødende.

Ellers må du være nøye med at barnet har et godt sugetak. Det blir ofte et dårligere tak på slutten av ammemåltidet og det kan være en hjelp å avslutte litt før barnet vil, hvis du opplever at hun gnager litt når melken begynner å renne sakte. Dette er kun i den perioden du er sår og er plaget. Noen har også glede av å smøre med lanolincreme på brystknoppene i en slik situasjon, hvis grunnen er litt gnagsår. Det er foreslått brystskjold, noen ganger gjør det vondt verre da brystknoppen kan bli liggende å gnisse inne i skjoldet. Det er også viktig å finne ut hvorfor det er vondt før man tar i bruk et skjold.

Hør av deg igjen hvis du ikke blir bedre eller kjenner deg igjen på de første symptomene.

Lykke til!

Venlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...