Gå til innhold

julemiddag!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Julaften har vi ingen spesiell middag, vi har grøt til lunsj og spiser koldtbord til kvelds etter gaveåpningen. Mamma er fransk, og de fleste land feirer ikke julaften slik vi gjør. 1. juledag spiser vi kalkun til middag, restene av det 2. juledag. Utover romjulen har vi ingen spesielle mattradisjoner, det kan like gjerne bli pizza som noe mer "julete". 1. nyttårsdag spiser vi ribbe.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776241
Del på andre sider

Annonse

Det er standardpakka det : Ribbe, rødkål, medisterpølse, medisterkake, godt stekte kotteletter, Pinnekjøtt, rosenkål, tyttebær, poteter, suragurk, m.m.m.m. avsluter middagen med pyntet hestesko is.

2. dag familiekoldtbord med alt fra pinnekjøtt til laks. Da bugner det og huset er fullt....... uff, den jula.... Skulle gjerne hatt den i et basseng i syden....

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776352
Del på andre sider

Kizza1365380506

Det er standardpakka det : Ribbe, rødkål, medisterpølse, medisterkake, godt stekte kotteletter, Pinnekjøtt, rosenkål, tyttebær, poteter, suragurk, m.m.m.m. avsluter middagen med pyntet hestesko is.

2. dag familiekoldtbord med alt fra pinnekjøtt til laks. Da bugner det og huset er fullt....... uff, den jula.... Skulle gjerne hatt den i et basseng i syden....

Nei det er kjempekoselig. Hele familien samlet, kos og gøy.

Nei julen er en herlig tid. Ville ikke latt være å fylle jul for alle pengene i verden.

Mvh

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776361
Del på andre sider

På julaften er det reinsdyrstek når vi feirer hos oss. Jeg elsker det og de andre hater det ikke akkurat de heller. :o)

Første juledag er det julefrokost med masse deilig pålegg og brød. Nyttårsaften har vi ikke hatt noen tradisjoner på, men det har som regel blitt reinsdyrstek-rester flere ganger i romjula.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776380
Del på andre sider

På julaften er det reinsdyrstek når vi feirer hos oss. Jeg elsker det og de andre hater det ikke akkurat de heller. :o)

Første juledag er det julefrokost med masse deilig pålegg og brød. Nyttårsaften har vi ikke hatt noen tradisjoner på, men det har som regel blitt reinsdyrstek-rester flere ganger i romjula.

Jeg hatet alle de fastlåste tradisjonene i familien min som mora vi var mester for - og nå, med voksne unger med samboere og kjærester, merker jeg at jeg sitter fast på akkurat samme måte sjøl.

Min egen skyld er det, også.

So here goes: Lille julaften spiser vi lutefisk med øl og dram før vi pynter treet, og så smaker vi på sylte og sild og slik (bare litt!) mens vi ser på Grevinnen og hovmesteren.

Julaften er det ribbe (bønnekaker til vegetarianerdattera) og rødkål og multer til dessert. Første juledag er vi hos søsteren min til koldtbord og oppvarmet ribbe og medisterkaker fra dagen før. Annen dag lager jeg terteskjell med hvit saus, reker, russiske erter, fløtefiskepudding og asparges. Det gjorde alltid mor, og det skal liksom være lett og fint etter to tunge kjøttdager. Men det er dødsmektig!

Tredje dag er mannen min og jeg så drita lei mat at vi som regel spiser tunfisksalat!

Nyttårsaften er vi alltid (etter eget ønske) aleine, da drikker vi champagne og såiser små ostedingser, og setter opp en liten Familiepakke med raketter (delvis i fylla).

Så drar vi til Gran Canaria, hvor vi låner et hus i fjorten dager hvert år, medbringende jobb.

Jeg gruer meg kraftig til alt julemaset - men syns det er godt også, med avbrekket i mørketida, lysene og blomstene.

Men det er lenge igjen! Jeg har masse ANNET jeg skal gjøre før jeg begynner å tulle med jul. Har dere så god tid, dere? Forresten. når jeg tenker meg om: da jeg var småbarnsmor, likte jeg bedre å holde på med sånt. Enda jeg var i full jobb...

Men dere kan godt løye'n litt, da!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776409
Del på andre sider

På julaften er det pinnekjøtt og alle mulige pølser.... og kålrabistappe ala svigermor...(ho duger til noe..)

1. juledag er det nepespa, en loksl rett fra der jeg kommer fra.

2. juledag er det oppigjevarmet pinnekjøtt.

4. juledag feirer vi bursdagen min med svineribbe og alle mulige slags pølser, svisker og alle kål typene... det er bare snadder...

og jeg gleder meg masse.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776412
Del på andre sider

Annonse

På julaften er det pinnekjøtt og alle mulige pølser.... og kålrabistappe ala svigermor...(ho duger til noe..)

1. juledag er det nepespa, en loksl rett fra der jeg kommer fra.

2. juledag er det oppigjevarmet pinnekjøtt.

4. juledag feirer vi bursdagen min med svineribbe og alle mulige slags pølser, svisker og alle kål typene... det er bare snadder...

og jeg gleder meg masse.

Nå MÅ du forklare hva nepespa er! Noe med neper i??

Si det, da!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776417
Del på andre sider

Nå MÅ du forklare hva nepespa er! Noe med neper i??

Si det, da!

Ante meg at spørsmålet ville komme ja;

vel, det er ei suppe som er kokt på nepe og (fjell)ørret. Men fløte og egg nedi. den spises med skikkelig "bestemorbakte" lefser der fisk og kokt nepe er rullet inni og duppes i suppa... Å det er så deilig og bare fantastisk godt....

...og uten; blir det ikke skikkelig jul for meg.(",)..

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776420
Del på andre sider

Ribbe og svinesteik med sossiser medisterkaker, svisker, surkål, brunsaus, poteter, pinnekjøtt med poteter, smør og kålrotstappe, kalkun (gjerne fylt med appelsin og hvitløk) + waldorfsalat, saus.

riskrem, trollkrem, multekrem, pana cota, sjokolademousse ..

og RESTEMIDDAGER!

*sikle*

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776427
Del på andre sider

Julaften er det pinnekjøtt og riskrem. 1. juledag som regel bayonneskinke og moltekrem (er familiens minste til stede, er der gjerne flere desserter som de liker). Senere i jula er det det gjerne lett blanding av rester. Nyttårsaften er det ofte pinnekjøtt, er jeg hos andre har de gjerne hjemmelaget karamellpudding.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776429
Del på andre sider

Gjest uten signatur

Julaften er det risgrøt med mandel på formiddagen. Marsipangris som premie. På selve kvelden er det ribbe som gjelder. Med alt tilbehør. Is og kransekake OG multekrem til dessert.

Har jeg gjester i romjula blir det bayonneskinke. Enkelt og greit, og ikke så tungt. Spiser vi bare oss så blir det rester fra julaften.

Ellers i romjula er vi gjerne matleie. Får lyst på meksikansk mat eller ost og kjeks. Eller en frossenpizza.

Nyttårsaften er det kalkun. Og iskake.

Gud for et styr! Skulle ønske jeg ble bedt bort oftere i romjula, men det er lite familie igjen, både å be og bli bedt bort til!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776451
Del på andre sider

Gjest Tutleguri

Julaften er det risgrøt med mandel i til "lunsj" og pinnekjøtt med poteter og masse, masse kålrabistappe attåt. Riskrem til dessert.

I romjulen blir det gjerne ribbe, lammestek, ovnsstekt hel ørret/laks.

Nyttårsaften er det enten koldtbord, pinnekjøtt igjen eller brutterns ertesuppe kokt på fenalårknoken.

Og så fryder vi oss når vi endelig kan få oss ei beta pizza på nyåret.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776475
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...