Gjest matmons Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Hva spiser dere på julaften og romjula, nyttårsaften? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest elisabeth Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 reinstyrsteik på juleaften!! mmm! det er bare så godt!! ribbe dagen etter, også pinnekjøtt. 3.juledag er det koldtbord med absolutt alt jeg kan ønske meg! ellers blir det vel kalkun en dag Får vann i munnen! gleder meg til å reise hjem til mamma!!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776237 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Julaften har vi ingen spesiell middag, vi har grøt til lunsj og spiser koldtbord til kvelds etter gaveåpningen. Mamma er fransk, og de fleste land feirer ikke julaften slik vi gjør. 1. juledag spiser vi kalkun til middag, restene av det 2. juledag. Utover romjulen har vi ingen spesielle mattradisjoner, det kan like gjerne bli pizza som noe mer "julete". 1. nyttårsdag spiser vi ribbe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776241 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rubia Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Jul må det være ribbe Har også and i fryseren samt ei rådyrskinke og kanin så det blir en snerten middag i romjula og en på nyttårsaften iallefall. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776248 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsemor Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Pleier å spise ribbe på julaften, kalkun 1 eller 2 juledag, og ikke noe spesielt på nyttårsaften. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776262 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kizza1365380506 Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Røkt pinnekjøtt på julaften. Koldtbord på 1. dag (hele familien 22 stk). Ribbe på 2. dag. Pinnekjøtt igjen på nyttårsaften, kalkun på 1. januar. Mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776293 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spenning Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Det er standardpakka det : Ribbe, rødkål, medisterpølse, medisterkake, godt stekte kotteletter, Pinnekjøtt, rosenkål, tyttebær, poteter, suragurk, m.m.m.m. avsluter middagen med pyntet hestesko is. 2. dag familiekoldtbord med alt fra pinnekjøtt til laks. Da bugner det og huset er fullt....... uff, den jula.... Skulle gjerne hatt den i et basseng i syden.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776352 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kizza1365380506 Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Det er standardpakka det : Ribbe, rødkål, medisterpølse, medisterkake, godt stekte kotteletter, Pinnekjøtt, rosenkål, tyttebær, poteter, suragurk, m.m.m.m. avsluter middagen med pyntet hestesko is. 2. dag familiekoldtbord med alt fra pinnekjøtt til laks. Da bugner det og huset er fullt....... uff, den jula.... Skulle gjerne hatt den i et basseng i syden.... Nei det er kjempekoselig. Hele familien samlet, kos og gøy. Nei julen er en herlig tid. Ville ikke latt være å fylle jul for alle pengene i verden. Mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776361 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vincent Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 nææ... I fjor blei det grandiosa.. lurer på om jeg skla skeie ut med en hjemmelagd i år... med solbærsaft. kjøpetypen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776370 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AnyMouse Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Juleaften har vi ribbe, medisterpølser og medisterkaker m/surkål. Riskrem til desssert. De andre dagene i julen pleier vi å ha kokt skinke en dag og pinnekjøtt en dag. Nyttårsaften blir det ofte kalkun men det hender vi har biff. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776377 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 På julaften er det reinsdyrstek når vi feirer hos oss. Jeg elsker det og de andre hater det ikke akkurat de heller. ) Første juledag er det julefrokost med masse deilig pålegg og brød. Nyttårsaften har vi ikke hatt noen tradisjoner på, men det har som regel blitt reinsdyrstek-rester flere ganger i romjula. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776380 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest selje Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 På julaften er det reinsdyrstek når vi feirer hos oss. Jeg elsker det og de andre hater det ikke akkurat de heller. ) Første juledag er det julefrokost med masse deilig pålegg og brød. Nyttårsaften har vi ikke hatt noen tradisjoner på, men det har som regel blitt reinsdyrstek-rester flere ganger i romjula. Jeg hatet alle de fastlåste tradisjonene i familien min som mora vi var mester for - og nå, med voksne unger med samboere og kjærester, merker jeg at jeg sitter fast på akkurat samme måte sjøl. Min egen skyld er det, også. So here goes: Lille julaften spiser vi lutefisk med øl og dram før vi pynter treet, og så smaker vi på sylte og sild og slik (bare litt!) mens vi ser på Grevinnen og hovmesteren. Julaften er det ribbe (bønnekaker til vegetarianerdattera) og rødkål og multer til dessert. Første juledag er vi hos søsteren min til koldtbord og oppvarmet ribbe og medisterkaker fra dagen før. Annen dag lager jeg terteskjell med hvit saus, reker, russiske erter, fløtefiskepudding og asparges. Det gjorde alltid mor, og det skal liksom være lett og fint etter to tunge kjøttdager. Men det er dødsmektig! Tredje dag er mannen min og jeg så drita lei mat at vi som regel spiser tunfisksalat! Nyttårsaften er vi alltid (etter eget ønske) aleine, da drikker vi champagne og såiser små ostedingser, og setter opp en liten Familiepakke med raketter (delvis i fylla). Så drar vi til Gran Canaria, hvor vi låner et hus i fjorten dager hvert år, medbringende jobb. Jeg gruer meg kraftig til alt julemaset - men syns det er godt også, med avbrekket i mørketida, lysene og blomstene. Men det er lenge igjen! Jeg har masse ANNET jeg skal gjøre før jeg begynner å tulle med jul. Har dere så god tid, dere? Forresten. når jeg tenker meg om: da jeg var småbarnsmor, likte jeg bedre å holde på med sånt. Enda jeg var i full jobb... Men dere kan godt løye'n litt, da! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776409 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sigga Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 På julaften er det pinnekjøtt og alle mulige pølser.... og kålrabistappe ala svigermor...(ho duger til noe..) 1. juledag er det nepespa, en loksl rett fra der jeg kommer fra. 2. juledag er det oppigjevarmet pinnekjøtt. 4. juledag feirer vi bursdagen min med svineribbe og alle mulige slags pølser, svisker og alle kål typene... det er bare snadder... og jeg gleder meg masse. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776412 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest selje Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 På julaften er det pinnekjøtt og alle mulige pølser.... og kålrabistappe ala svigermor...(ho duger til noe..) 1. juledag er det nepespa, en loksl rett fra der jeg kommer fra. 2. juledag er det oppigjevarmet pinnekjøtt. 4. juledag feirer vi bursdagen min med svineribbe og alle mulige slags pølser, svisker og alle kål typene... det er bare snadder... og jeg gleder meg masse. Nå MÅ du forklare hva nepespa er! Noe med neper i?? Si det, da! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776417 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sigga Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Nå MÅ du forklare hva nepespa er! Noe med neper i?? Si det, da! Ante meg at spørsmålet ville komme ja; vel, det er ei suppe som er kokt på nepe og (fjell)ørret. Men fløte og egg nedi. den spises med skikkelig "bestemorbakte" lefser der fisk og kokt nepe er rullet inni og duppes i suppa... Å det er så deilig og bare fantastisk godt.... ...og uten; blir det ikke skikkelig jul for meg.(",).. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776420 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tiliti Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Ribbe og svinesteik med sossiser medisterkaker, svisker, surkål, brunsaus, poteter, pinnekjøtt med poteter, smør og kålrotstappe, kalkun (gjerne fylt med appelsin og hvitløk) + waldorfsalat, saus. riskrem, trollkrem, multekrem, pana cota, sjokolademousse .. og RESTEMIDDAGER! *sikle* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776427 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresja Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Julaften er det pinnekjøtt og riskrem. 1. juledag som regel bayonneskinke og moltekrem (er familiens minste til stede, er der gjerne flere desserter som de liker). Senere i jula er det det gjerne lett blanding av rester. Nyttårsaften er det ofte pinnekjøtt, er jeg hos andre har de gjerne hjemmelaget karamellpudding. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776429 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest uten signatur Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Julaften er det risgrøt med mandel på formiddagen. Marsipangris som premie. På selve kvelden er det ribbe som gjelder. Med alt tilbehør. Is og kransekake OG multekrem til dessert. Har jeg gjester i romjula blir det bayonneskinke. Enkelt og greit, og ikke så tungt. Spiser vi bare oss så blir det rester fra julaften. Ellers i romjula er vi gjerne matleie. Får lyst på meksikansk mat eller ost og kjeks. Eller en frossenpizza. Nyttårsaften er det kalkun. Og iskake. Gud for et styr! Skulle ønske jeg ble bedt bort oftere i romjula, men det er lite familie igjen, både å be og bli bedt bort til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776451 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tutleguri Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Julaften er det risgrøt med mandel i til "lunsj" og pinnekjøtt med poteter og masse, masse kålrabistappe attåt. Riskrem til dessert. I romjulen blir det gjerne ribbe, lammestek, ovnsstekt hel ørret/laks. Nyttårsaften er det enten koldtbord, pinnekjøtt igjen eller brutterns ertesuppe kokt på fenalårknoken. Og så fryder vi oss når vi endelig kan få oss ei beta pizza på nyåret. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776475 Del på andre sider Flere delingsvalg…
flosshatt Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 vi har kalkun julaften, kalkun eller laks på 2.juledag, 1. juledag er det smørbrød. nyttårsaften er det ofte steik av noe...eller biff...alt ettersom. også prøver vi å få en dag med sodd, men det er ikke på en fast dato. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/127600-julemiddag/#findComment-776499 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.