tiliti Skrevet 26. november 2003 Skrevet 26. november 2003 Ønsker jeg meg Trenger litt fornyelse. 0 Siter
nynne Skrevet 26. november 2003 Skrevet 26. november 2003 Er det mange måter å gjøre det på da? Jeg koker kålrabi og noen gulrøtter. Og når det har kokt ferdig og helt av vannet, moser jeg det med smør, fløte, salt og pepper. Blir kremete og god. Aldri fått noen negative kommentarer på det. 0 Siter
tiliti Skrevet 26. november 2003 Forfatter Skrevet 26. november 2003 Er det mange måter å gjøre det på da? Jeg koker kålrabi og noen gulrøtter. Og når det har kokt ferdig og helt av vannet, moser jeg det med smør, fløte, salt og pepper. Blir kremete og god. Aldri fått noen negative kommentarer på det. fløte. aha. 0 Siter
Gjest tips Skrevet 26. november 2003 Skrevet 26. november 2003 Er det mange måter å gjøre det på da? Jeg koker kålrabi og noen gulrøtter. Og når det har kokt ferdig og helt av vannet, moser jeg det med smør, fløte, salt og pepper. Blir kremete og god. Aldri fått noen negative kommentarer på det. En gang kokte jeg grønnsakene (kålrabi, gulrot, potet) i krydderbuljong (med hvitløk, provencekrydder etc), det ble en litt mer spennende variant. Tilsatte mer krydder etterpå også. Kanskje ikke det man gjør til julaftenmiddagen som skal være tradisjonsbunden, men til en spekemat-middag en annen dag. Ellers gjør jeg som nynne, bortsett fra at jeg har litt potet også. 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 26. november 2003 Skrevet 26. november 2003 Åsså raust med malt muskatnøtt. Mal den direkte i stappa. 0 Siter
nanna Skrevet 26. november 2003 Skrevet 26. november 2003 Kålrabi og en potet eller to. Masse pepper. Mmmmmmeierismør. 0 Siter
BettyBlue Skrevet 27. november 2003 Skrevet 27. november 2003 BettyBlue's potetstappe (digg) 6 Poteter 3 ss smør en god dæsj fløte dæsj melk red hot chili pepper (finmalt rødpepper/spansk pepper) litt salt nykvernet muskat Syns selv stappa er aller best om du stapper dem med stappejern slik at den blir litt grov, og ikke bruker stavmixer osv. (2 posjoner) 0 Siter
BettyBlue Skrevet 27. november 2003 Skrevet 27. november 2003 BettyBlue's potetstappe (digg) (2 posjoner) 6 Poteter 3 ss smør en god dæsj fløte en dæsj melk 1/4 ts red hot chili pepper (finmalt spansk pepper) litt salt nykvernet muskat Syns selv stappa er aller best om du stapper dem med stappejern slik at den blir litt grov, og ikke bruker stavmixer osv. 0 Siter
Gjest posjoner = porsjoner Skrevet 27. november 2003 Skrevet 27. november 2003 BettyBlue's potetstappe (digg) (2 posjoner) 6 Poteter 3 ss smør en god dæsj fløte en dæsj melk 1/4 ts red hot chili pepper (finmalt spansk pepper) litt salt nykvernet muskat Syns selv stappa er aller best om du stapper dem med stappejern slik at den blir litt grov, og ikke bruker stavmixer osv. . 0 Siter
BettyBlue Skrevet 27. november 2003 Skrevet 27. november 2003 BettyBlue's potetstappe (digg) (2 posjoner) 6 Poteter 3 ss smør en god dæsj fløte en dæsj melk 1/4 ts red hot chili pepper (finmalt spansk pepper) litt salt nykvernet muskat Syns selv stappa er aller best om du stapper dem med stappejern slik at den blir litt grov, og ikke bruker stavmixer osv. EEhhh. He he! Sorry - på tide å legge seg! Men nå fikk du da iallefall en digg oppskrift på potetstappe også - som en liten bonus! Helt uoppfordret, så klart.... Ser du har fått gode kålrabioppskrifter her også! Men jeg kan ikke dy meg: BettyBlues kålrabistabbe! 1 kålrabi 1-2 poteter 1 gulrot en dæsj H-melk en dæsj fløte 3 ss smør! muskat salt malt, rød chilipepper Her syns jeg også det er mye bedre med grovere type, altså ikke finmost. Åhh. Gleder meg til Pinnekjøtt og kålrabistappe! Håper de har det på IKEA i morra!!! *zzz* 0 Siter
BettyBlue Skrevet 27. november 2003 Skrevet 27. november 2003 . *argh* Pirking midt på natta provoserer meg særlig! 0 Siter
tiliti Skrevet 27. november 2003 Forfatter Skrevet 27. november 2003 BettyBlue's potetstappe (digg) 6 Poteter 3 ss smør en god dæsj fløte dæsj melk red hot chili pepper (finmalt rødpepper/spansk pepper) litt salt nykvernet muskat Syns selv stappa er aller best om du stapper dem med stappejern slik at den blir litt grov, og ikke bruker stavmixer osv. (2 posjoner) Huff, ja stappe med stavmikser blir som lim. Har stapper 0 Siter
favn Skrevet 27. november 2003 Skrevet 27. november 2003 Best uten melk / fløte. Jeg bruker bare kålrabi, kokevannet, salt, pepper og smør. 0 Siter
serendipity Skrevet 27. november 2003 Skrevet 27. november 2003 Kålrot + ca. 1 gulrot og 1.potet pr. kålrot. (middels stor) Moses med en "stapper". Spes med litt av kokekraften, litt matfløte, smakes til med salt, reven muskatnøtt og nykvernet pepper. Ikke for mye salt om den skal være til Pinnekjøtt. 0 Siter
Gjest no butter Skrevet 27. november 2003 Skrevet 27. november 2003 Best uten melk / fløte. Jeg bruker bare kålrabi, kokevannet, salt, pepper og smør. Identisk med min, men man trenger ikke smør i. På julaften har jeg i litt kraft fra pinnekjøttet, namnamnam!! 0 Siter
tiliti Skrevet 27. november 2003 Forfatter Skrevet 27. november 2003 Kålrot + ca. 1 gulrot og 1.potet pr. kålrot. (middels stor) Moses med en "stapper". Spes med litt av kokekraften, litt matfløte, smakes til med salt, reven muskatnøtt og nykvernet pepper. Ikke for mye salt om den skal være til Pinnekjøtt. Se der ja, nå kan jeg forbinde deg med kålrabistappe også 0 Siter
tiliti Skrevet 27. november 2003 Forfatter Skrevet 27. november 2003 Best uten melk / fløte. Jeg bruker bare kålrabi, kokevannet, salt, pepper og smør. Mistenker at det blir litt for "lett" for meg, men den som har lever får se 0 Siter
serendipity Skrevet 27. november 2003 Skrevet 27. november 2003 Se der ja, nå kan jeg forbinde deg med kålrabistappe også *S* Fint! Jeg er nemlig ikke det spor lik Salma Hayek som spiller Serendipity som "Dogma". 0 Siter
favn Skrevet 27. november 2003 Skrevet 27. november 2003 Mistenker at det blir litt for "lett" for meg, men den som har lever får se Nei tvert imot, denne gir en røff stappe. Fløte er for kjerringer! :-) 0 Siter
favn Skrevet 27. november 2003 Skrevet 27. november 2003 Identisk med min, men man trenger ikke smør i. På julaften har jeg i litt kraft fra pinnekjøttet, namnamnam!! Sier du det? Ja, sånn gjør mora mi også. Men jeg tror pinnekjøtt'vannet' er blott og bar infarkttrigger - det verste fettet for helsa vår er jo sauefettet. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.