Gå til innhold

Syk for første gang


Sassy

Anbefalte innlegg

Lillegutt er 4 måneder og har blitt syk for første gang. Har hatt oppi 40 i feber. Iflg legen skyldes det ett eller annet virus.

Jeg fullammer han, og levde i den villfarelse at barn som ble fullammet sjelden eller aldri ble syke uten at et var noe "galt". Er det bare et gammelt jungelord?

Er det noe galt med meg/melken min som gjør at han har blitt syk? Han har hatt litt liten vektoppgang de siste ukene, men nå ha vi endelig fått dreis på produksjonen igjen. Kan han ha blitt syk fordi han har fått for lite mat? Som dere hører har mamma litt dårlig samvittighet, med eller uten grunn :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Som du sier er det nok litt oppskrytt! Morsmelkbarn er nok litt mer beskyttet mot sykdom enn barn som ikke får noe morsmelk, men har inntrykk av at det helst gjelder sykdom av typen omgangssyke / influensa da de blir beskyttet av morens antistoffer. Løveungen har nå vært forkjølet to runder så langt (4 1/2 mnd gammel) og har fått morsmelk hele tiden (dog ikke fullammet).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elisabeth Tufte, helsesøster

Kjære Sassy. Morsmelken beskytter mot sykdom i mer eller mindre grad. Det å bli ammet betyr ikke at man aldri blir syk. Diebarn er gennerelt mindre syke og om de blir syke blir de kanskje lettere angrepet. Alle de sykdommer og infeksjoner du har hatt lager du antistoffer mot. Disse overføres til melken og deretter til ditt barn. Det er derfor ingenting galt med din melk. Du behøver ikke å ha skyldfølelse for at han er syk. Det skal ekstremt dårlig vektøkning til for at barn skal bli utsatt for flere infeksjoner i vårt land.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...