Gå til innhold

veldig tynn


blubben

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Du kan jo bruker mer fett i matlaging, det øker kalorimengder enklere, men det betyr ikke at du skal gå opp i vek med en gang. Alt dette er avhengig av ditt kaloribehov daglig (hvor mye du trener).

Det blir enklere å legge på seg, når man spiser karbohydrat og fettrik mat, særlig sukker og metted fett. Men det er jo ikke bra for helse, og du legger på deg fett! Det er fordi kroppen bruker karb, fremfor fett for å bruke som energi. Fett blir lagret i stedefor.

Hvis du spiser for mye karbohydrat (flere brodskiver, pasta, ris, siktet hveteprodukter) særlig med høy GI, det er ganske enkelt å legge på seg, fordi for mye karb omdannes til fett i kroppen (magen, lårer,rumpe osv) og det frigjores mye insulin også som lagres som fett til slutt hvis det er for mye av det.

Spis mange loff skiver uten pålegg eller lett produkter... disse har høy GI du går konstant sulten og legge på deg! Det er fordi for mye carb omdanes til fett enda om det er fettfattig produkt...

fett og protein har lavere GI og gir metthet følelse og mer jevn blodsukker.

Andre unsunt måte er å spise uregelmessig (feks 2 ganger daglig) store måltider, eller sulte seg hele dagen og proper seg i mat på kvelden for du gå å legge deg, men det er bare dumt, fordi man ødelegger forbreningen og legge på seg på uønsket steder... eller spis snop, potetgul, bløtkake, brus hverdag!

Beste måte av å legge på seg er å fortsette å spise det du spiser daglig, plus øker protein mengde. Da kommer du til å bygge mer muskler, og muskler veie mer enn fett. Du kan enten spise mer kjøtt, fet fisk, egg, ost, melk (h-melk, kefir eller naturell yoghurt), nøtter (macadamia og paranøter er veldig fet) eller også prøver proteinpulver og weight gain.

Fetteren min var syltynn (195cm 55kg!) hadde ikke muskler i det hele tatt, men han greide å gå opp i vekt med weight gain. Han bare spist som før, drakk weight gain 2 gang daglig og begynte å trene, han bygget masse muskler og lagt på seg i kort tid!

Du kan prøve også å spise 7 gang om dag flere måltider som består av karbohydrat, protein og fett.

Eller bruk næringsdrikk som selges på apoteket (Afi-nutrin, Meritene eller Semper), da drikker du disse sammen med vanlig mat flere gang om dagen, det øker kalori mengde uten at du føler at du spiser for mye.

Håper at det hjalp. Søk også her i forum om emne, tror at ernæringsfysiologen har svart dette sprosmål allerede.

hilsen,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Christine Helle, Ernæringsfysiolog

Hei. Hvis du er veldig tynn, må du øke kaloriinntaket for å legge på deg. Det gjør du best ved å spise flere måltider og litt mer i hvert måltid. Spis 4 hovedmåltider og noen små mellommåltider i løpet av en dag. Prøv å spise næringsrik mat til alle måltider. Gode alternativer til frokost, lunsj og aftensmat er 1) grovt brød med margarin og variert pålegg (ost, leverpostei, fiskepålegg, kjøttpålegg) og melk 2) kornblanding med melk/yoghurt og syltetøy 3) havregrøt med melk og syltetøy/sukker. Middagsmåltidet bør inneholde følgende matvaregrupper: potet, pasta, ris eller brød; fisk, kylling eller kjøtt; grønnsaker eller salat; saus og/eller dressing. Næringsrike mellommåltider er brødmat, boller, skolebrød og yoghurt. Du må ikke være redd for å spise matvarer med fett, for noen er det nødvendig å øke fettinntaket for å øke vekten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...