Geoje Skrevet 8. april 2004 Skrevet 8. april 2004 Noen som er enig med meg at det må gå an å lage risengrynsgrøt med å bruke vanlig klebrig kortkornet ris (ikke langkornet middagsris, men sånn med små gryn) og koke opp med melk? Noen som har noen ideer om blandingsforhold? Som om jeg skulle kokt med vann, kanskje? Er i utlandet og har en sønn som maser etter grøt... 0 Siter
Kizza1365380506 Skrevet 8. april 2004 Skrevet 8. april 2004 Vel, du kan jo prøve. Risengrøt lages jo av annen type ris da men. Bruk iallefall melk da, eller en blanding. Mvh 0 Siter
Atene Skrevet 8. april 2004 Skrevet 8. april 2004 Jeg koker alltid risgrøt kun med melk. 2 liter melk, 3 dl gryn. Kok opp om morgenen, sett i kald ovn. Kok opp igjen etter noen timer, tilbake i ovnen. Kok opp igjen til middagstid, la det koke noen minutter - ferdig ! Eller du kan stå og passe en gryte med kokende melk og røre hele tiden, hvis du gidder. Hvis du ikke har tilgang til grøtris, kanskje risottoris kunne passe ? 0 Siter
Geoje Skrevet 8. april 2004 Forfatter Skrevet 8. april 2004 Jeg koker alltid risgrøt kun med melk. 2 liter melk, 3 dl gryn. Kok opp om morgenen, sett i kald ovn. Kok opp igjen etter noen timer, tilbake i ovnen. Kok opp igjen til middagstid, la det koke noen minutter - ferdig ! Eller du kan stå og passe en gryte med kokende melk og røre hele tiden, hvis du gidder. Hvis du ikke har tilgang til grøtris, kanskje risottoris kunne passe ? Jeg har vel ikke tid til å røre i gryta midt på dagen! Da er jeg på jobb! Men ellers er det sikkert en fin måte. Men kald ovn? Helt kald ovn, hele tiden? Kan man ikke da like gjerne la den stå på ovnen med lokk på? Risottoris... Hmm. Tror ikke de har det her i Korea, men jeg fikk faktisk tips om at de har grøtris av en eller annen type. Får spørre. Porridge? Spørs om de forstår hva jeg mener, da. 0 Siter
frosken Skrevet 9. april 2004 Skrevet 9. april 2004 Jeg koker alltid risgrøt kun med melk. 2 liter melk, 3 dl gryn. Kok opp om morgenen, sett i kald ovn. Kok opp igjen etter noen timer, tilbake i ovnen. Kok opp igjen til middagstid, la det koke noen minutter - ferdig ! Eller du kan stå og passe en gryte med kokende melk og røre hele tiden, hvis du gidder. Hvis du ikke har tilgang til grøtris, kanskje risottoris kunne passe ? Hvorfor setter du inn i ovnen hvis den er helt kald? Kan godt tenke meg å prøve denne latmannsmetoden :-) 0 Siter
Atene Skrevet 10. april 2004 Skrevet 10. april 2004 Hvorfor setter du inn i ovnen hvis den er helt kald? Kan godt tenke meg å prøve denne latmannsmetoden :-) Fordi den er isolert, og holder på varmen. Det er ikke nødvendig å koke opp midt på dagen, hvis man dropper det, må man bare koke litt lengre rett før middag. Jeg pleier å lage sånn grøt på lørdager. Nesten ikke noe jobb. 0 Siter
astridny Skrevet 10. april 2004 Skrevet 10. april 2004 Jeg koker alltid risgrøt kun med melk. 2 liter melk, 3 dl gryn. Kok opp om morgenen, sett i kald ovn. Kok opp igjen etter noen timer, tilbake i ovnen. Kok opp igjen til middagstid, la det koke noen minutter - ferdig ! Eller du kan stå og passe en gryte med kokende melk og røre hele tiden, hvis du gidder. Hvis du ikke har tilgang til grøtris, kanskje risottoris kunne passe ? Samme metode kan du bruke til fårikål. Kok opp om morran,sett den i ovnen og så er det bare å koke opp like før middag. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.