Gå til innhold

Er det for tidlig?


acm

Anbefalte innlegg

Har ei tulle på straks 4 år. (Februar) Hun har vært tørr om natten i snart et år, men er ikke det minste interessert i å slutte med bleie om dagen Hun har ei søster på 8.5 mnd og jeg vet at dette kan være et tegn på sjalusi. Vi har derfor innført ett klistremerkesystem. Dette vil si at vi har en kalender på do der hun får ett lite klistremerke når hun tisser og et stort ett med ansikt når det kommer andre veien. Allikevel gjemmer hun seg under stuebordet for å gjøre fra seg. Hun synes det er veldig stas de gangene hun har gjort fra seg i potta, men hvorfor kan hun ikke slutte med bleier om dagen også. Må få legge til at dette er en sta unge,- så sta at jeg er sikker på at hun kan fortsette med bleie bare fordi ingen av vennene hennes gjør det... Er det jeg som er for kravstor?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Tobarnsmamma

Hei der acm!

Det er ikkje lett når ein får eit nytt fam.medlem.

Dersom ho er stor nok til å forstå verbalt det dokke snakka om, så "sleng" ut at et er såååå godt å ha ei tulle som er stor, kor godt det er å ha den store tulla til å leike med den lille osv... uten nødvendigvis å henvend dokke til henne direkte, samtidig som dokke passar på at ho høyrer det.

Har sjølv ein som vart storebror som 4-åring.

Han fekk vere med på alt fra amming til bleieskift...

Sjalusi... nei. Inkluder henne i situasjonen, i alt.... ho går som regel lei etter 10 sek., men det betyr så mykje at ho har fåt prøvd...

Sjalui... ja... det kan vere det, men dersom du seier ofte nok at det er så godt å ha ei stor jente i hus, som kan hjelpe deg osv.... kanskje det går over, kven veit...

Ps! Pass samtidig på at ho får vere lita. Dette er en vanskeleg balansegang, men vel verdt å fokusere på.

Vi prøver å legge den minste først, for så å berre vere der for storebror ei stund. Dette går med på å les, spele, prate etc.

Håper det ordner seg

Klem fra

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri Harket, uroterapeut

Til acm.Datteren din er bare 4 år, og har i tillegg konkurranse i en lillesøster. Dersom dere ikke har startet med å sette henne på toalettet kan det være lurt å gjøre det. Bruk gjerne et barnesete og en skammel under føttene slik at hun har en god sittestilling og klarer å slappe av. Det kan også forsøkes med litt faste dotider uten at dette blir fokusert for mye på. La henne f.eks sitte på toalettet litt etter middag.

Selvom hun er sta vil hun nok snart bestemme seg for å ikke bruke bleie lenger.Den tid kommer nok om ikke så lenge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...