Niobe Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Noen som har en god oppskrift på sukkerbrødbunn til 26 cm form? Brukte en oppskrift jeg fant i et blad da jeg skulle lage bløtkake til 17. mai, men da ble sukkerbrødet så hardt, liksom... 0 Siter
cecily Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Husk å sikte melet og kun bruke slikkepott etter du har laget eggedosis. Visper du videre, vil du piske ut all luften. Bruker du slikkepott og løfter melet inn, vil den bli mer luftig. Selv med slikkepott skal du ikke røre rundt, men riste melet inn i røren. (Beklager om jeg har fornærmet husmorkunnskapene dine.) 0 Siter
Niobe Skrevet 22. mai 2004 Forfatter Skrevet 22. mai 2004 Husk å sikte melet og kun bruke slikkepott etter du har laget eggedosis. Visper du videre, vil du piske ut all luften. Bruker du slikkepott og løfter melet inn, vil den bli mer luftig. Selv med slikkepott skal du ikke røre rundt, men riste melet inn i røren. (Beklager om jeg har fornærmet husmorkunnskapene dine.) Hvilke husmorkunnskaper??? Jeg er ikke gift før om tre måneder, og inntil da er jeg for novise å regne. (og i år fremover....) Jeg fikk med meg det med å sikte melet, men jeg rørte med slikkepotten... de må advare om sånt! 0 Siter
cecily Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Hvilke husmorkunnskaper??? Jeg er ikke gift før om tre måneder, og inntil da er jeg for novise å regne. (og i år fremover....) Jeg fikk med meg det med å sikte melet, men jeg rørte med slikkepotten... de må advare om sånt! Fysj da! Det er et par ting jeg har lært meg i pur ung alder. Men dessverre har repertoaret ikke utvidet seg betraktelig.... 0 Siter
Niobe Skrevet 22. mai 2004 Forfatter Skrevet 22. mai 2004 Fysj da! Det er et par ting jeg har lært meg i pur ung alder. Men dessverre har repertoaret ikke utvidet seg betraktelig.... Vel, jeg har i løpet av siste året lært meg å lage følgende (fra scratch): Brun saus Hvit saus Komle Gjærdeig (...) Sjokoladefromasj Bløtkake Kjøttkaker Julemiddag med ribbe Kålrabistappe Vårruller Fiskegrateng Jeg skulle være nokså klar for å gifte meg, mener jeg.... Jeg blir ikke bedre enn dette.... 0 Siter
Lurveline Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Vel, jeg har i løpet av siste året lært meg å lage følgende (fra scratch): Brun saus Hvit saus Komle Gjærdeig (...) Sjokoladefromasj Bløtkake Kjøttkaker Julemiddag med ribbe Kålrabistappe Vårruller Fiskegrateng Jeg skulle være nokså klar for å gifte meg, mener jeg.... Jeg blir ikke bedre enn dette.... Hva med å koke poteter da? Kan vel ikke gifte seg før man kan det vel?;o) 0 Siter
cecily Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Vel, jeg har i løpet av siste året lært meg å lage følgende (fra scratch): Brun saus Hvit saus Komle Gjærdeig (...) Sjokoladefromasj Bløtkake Kjøttkaker Julemiddag med ribbe Kålrabistappe Vårruller Fiskegrateng Jeg skulle være nokså klar for å gifte meg, mener jeg.... Jeg blir ikke bedre enn dette.... Komle?!!? Rogalending? Slettes ikke verst liste det der c",) 0 Siter
Niobe Skrevet 22. mai 2004 Forfatter Skrevet 22. mai 2004 Komle?!!? Rogalending? Slettes ikke verst liste det der c",) Rogalending ja... 0 Siter
cecily Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Rogalending ja... Skjønte det, for alle andre vestlendinger skjønner ikke bæret når jeg kaller deres raspeballer for komle. 0 Siter
Niobe Skrevet 22. mai 2004 Forfatter Skrevet 22. mai 2004 Skjønte det, for alle andre vestlendinger skjønner ikke bæret når jeg kaller deres raspeballer for komle. Så du er rogalending du også da? 0 Siter
favn Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Finn deg en oppskrift der noe av hvetemelet (50%?) er byttet ut med potetmel. Da kan det ikke gå galt. OBS: Dette er viktigst av alt. Det er strengt, strengt forbudt å foreta seg bevegelser av typen tramping i gulvet under steking. Det er også fullstendig tabu å åpne komfyren under steking. Brytes disse reglene, er du garantert å mislykkes. 0 Siter
cecily Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Så du er rogalending du også da? E nok det, ja. 0 Siter
Gjest værguden Skrevet 22. mai 2004 Skrevet 22. mai 2004 Finn deg en oppskrift der noe av hvetemelet (50%?) er byttet ut med potetmel. Da kan det ikke gå galt. OBS: Dette er viktigst av alt. Det er strengt, strengt forbudt å foreta seg bevegelser av typen tramping i gulvet under steking. Det er også fullstendig tabu å åpne komfyren under steking. Brytes disse reglene, er du garantert å mislykkes. men potetmel gjør jo hele kaka sprø og ikke myk da... bare pass på å ikke puste mens den stekes..så går det bra. 0 Siter
favn Skrevet 23. mai 2004 Skrevet 23. mai 2004 men potetmel gjør jo hele kaka sprø og ikke myk da... bare pass på å ikke puste mens den stekes..så går det bra. men potetmel gjør jo hele kaka sprø og ikke myk da... Feil. 0 Siter
Gjest værguden Skrevet 23. mai 2004 Skrevet 23. mai 2004 men potetmel gjør jo hele kaka sprø og ikke myk da... Feil. Ja, så feil kan man altså ta, men jeg trodde at ved å ta potetmel i vaffelrøren så fikk man sprø vafler? DET er da ikke feil. 0 Siter
Tornerose Skrevet 23. mai 2004 Skrevet 23. mai 2004 Finn deg en oppskrift der noe av hvetemelet (50%?) er byttet ut med potetmel. Da kan det ikke gå galt. OBS: Dette er viktigst av alt. Det er strengt, strengt forbudt å foreta seg bevegelser av typen tramping i gulvet under steking. Det er også fullstendig tabu å åpne komfyren under steking. Brytes disse reglene, er du garantert å mislykkes. Huff nei, potetmel i kaker gjør de tørre og fæle. 0 Siter
Tornerose Skrevet 23. mai 2004 Skrevet 23. mai 2004 Her er en oppskrift som du enkelt kan regulere etter størrelsen på formen. 18 cm - 2 egg 22 cm - 4 egg 24 cm - 5 egg 26 cm - 6 egg Til hvert egg brukes 25 g sukker, 25 g hvetemel og ¼ ts bakepulver. Pisk _stiv_ eggedosis av egg og sukker og vend forsiktig inn det tørre. Hell i en smurt form og stek ved 175 grader i ca 25 minutter. 0 Siter
favn Skrevet 23. mai 2004 Skrevet 23. mai 2004 Huff nei, potetmel i kaker gjør de tørre og fæle. Fælt så vanskelig dette var da... det er ikke meningen å droppe alt hvetemelet, kun bytte ut en del av det. Og sukkerbrødet blir overhodet ikke tørt. 0 Siter
Niobe Skrevet 28. mai 2004 Forfatter Skrevet 28. mai 2004 Her er en oppskrift som du enkelt kan regulere etter størrelsen på formen. 18 cm - 2 egg 22 cm - 4 egg 24 cm - 5 egg 26 cm - 6 egg Til hvert egg brukes 25 g sukker, 25 g hvetemel og ¼ ts bakepulver. Pisk _stiv_ eggedosis av egg og sukker og vend forsiktig inn det tørre. Hell i en smurt form og stek ved 175 grader i ca 25 minutter. Takk! Glimrende oppskrift! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.