Gjest Pricilla Skrevet 7. juli 2004 Skrevet 7. juli 2004 Vi har fått raklett i gave, og den står og støver ned. aldri brukt. Aner ikke hva som er godt å streke på den, eller hvor sterk varme den har. Vi vil bruke svin, okse og kylling, men vet ikke hvor store bitene skal være, skal de oljes inn eller..? Hva slags oster og grønnsaker bøe vi ha? Er det vanlig å ha poteter eller ris ved siden av? HJELP"!!! ; ) Er skikkelig grønn på dette.. Dere som har brukt det før, kan dere hjelpe en amatør til å fikse i stand et godt og hyggelig måltid til å kveld? Takk! ; ) 0 Siter
Gjest tips Skrevet 7. juli 2004 Skrevet 7. juli 2004 "Hovedideen" bak raclette, er kokte poteter, som man smelter Raclett-ost (i skuffene) og heller over de kokte potetene (og sylteagurker). Raclette-ost får man kjøpt i ostebutikken/store ostedisker, men mange andre ostatyper kan brukes: http://www.aperitif.no/index.db2?id=18294&PHPSESSID=ca59f1b083440cfc4c16251629e0046e Stekingen av kjøttet avhenger av om du har teflon-raclette eller har steinplate / jernplate. http://www.tine.no/oppskrift/3991/ http://google.startsiden.no/index_no.html?q=raclette&lr=lang_no 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 7. juli 2004 Skrevet 7. juli 2004 Du kan steke alt du vanligvis steker eller griller andre steder... Jeg pleier å ha et variert utvalg av kjøtt i passe biter, omtrent grillspyd-størrelse, og forskjellige grønsaker. Paprika, frisk champignon, minimais, løk, tomater, hva du finner... Vi bruker sjelden annet enn brød og evnt. ris ved siden av, for det tar lang tid å spise seg mett når man spiser sånn, og da er det gjerne bedre å småspise enn å vente til man får laget seg én ordentlig porsjon. Osten du smelter under kan også variere. Jeg synes ikke raclette-ost er godt, så jeg bruker gjerne en helt vanlig ost som norvegia eller greve, eller en som er litt sterkere, alt ettersom hva du liker. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser! Du kan grille ALT du liker =) 0 Siter
laban Skrevet 7. juli 2004 Skrevet 7. juli 2004 Vi pleier ikke ha ris eller poteter, bare godt brød. Vi steker følgende på platen: Kjøtt skåret i biter - det viktigste er at de ikke blir for tykke, "minikarbonader" av kjøtt- eller karbonadedeig og coctailpølser (til ungene) Kjøttet trenger ikke behandles på forhånd. I stekeskuffene bruker vi en hvilken som helst gulost som egner seg til smelting. I tillegg til brødet, bruker vi "kalde" grønnsaker til - hva som helst som dere liker og får tak i. Sørg for god ventilasjon, det oser litt når stekingen foregår. 0 Siter
flisa Skrevet 7. juli 2004 Skrevet 7. juli 2004 Sier som "tips" under her; Ja, kokte poteter, men det må være mandelpoteter med skallet på og ekte Raclette-ost. Masse syltede småløk etc. Og rødvin Slik fikk jeg det hos en franskmann, så han vet det nok! 0 Siter
villee Skrevet 7. juli 2004 Skrevet 7. juli 2004 Noe som er skikkelig godt er bacon på raclette, kan jo bruke alt som kan stekes Og ikke glem å lage kjøttkaker av ren kjøttdeig (ikke medister eller tilsett noe) med små løkbiter i, KJEMPEGODT!! 0 Siter
Hello Kitty Skrevet 7. juli 2004 Skrevet 7. juli 2004 Sjampinjonger, kokte poteter, løkringer, paprika, tomater (men de bør ikke skives opp, bare deles i to), squash og auberginer kan anbefales. Som smelteost foretrekker jeg å bruke ridderost, eller andre oster med høy fettprosent...de tåler å stå en stund uten at de fordufter helt. Men det er bare å prøve seg fram. De skuffene underst kan du steke sopp eller andre "småting" i også, dersom det blir fullt oppå! Tar noe tid, men det er det som er kosen med raclett; det er perfekt mat til en god og lang samtale...alle lager seg det de har lyst til å spise..Og kokken blir ikke isolert alene på kjøkkenet! Sosial mat m.a.o! Og rødvin "attåt" er selvsagt et must! Buon apetito:) 0 Siter
Gjest litchi Skrevet 7. juli 2004 Skrevet 7. juli 2004 Kokte poteter og Raclette-ost er et absolutt "must". Ellers bruker vi spekeskinke og fenalår, sølvløk, små "suragurker", blandet salat og vanlig løk til. I tillegg steker vi ofte cherrytomater og sjampinjong på stekeplaten. Ble vant til å spise det sånn (unntatt fenalåret) da jeg var au pair i en fransk/sveitsisk familie, så det er rimelig "autentisk", i alle fall. Potetene skal serveres med skall, og det skal drikkes hvitvin til.... Kjempegodt ! 0 Siter
laban Skrevet 8. juli 2004 Skrevet 8. juli 2004 Hva ER raklett??? *blond* Dings med grillplate for kjøtt etc. øverst og stekeskuffer til smelting av ost nederst. Kan brukes av mange (6 eller 8 skuffer) samtidig, maten lages da ferdig ved bordet - som ved fondue, men ingen koking og man slipper å holde i noe. Her er et bilde: http://www.tine.no/oppskrift/3057/ 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.