Gå til innhold

når baby skal slutte å drikke melk om natten


fletteguri

Anbefalte innlegg

når baby skal slutte å drikke melk om natten, gjelder det på MIN natt (8-9 timer) eller HANS natt (gjerne 12 timer), eller mindre enn 8 timer? Nå våkner han 2-3 ganger og skal ha melk i løpet av 12 timer om "natten". (har ikke begynnt med avvenning enda)

Hvor lenge er vanlig at en 5-6 mnd baby sover gjennom en natt, og hvor mye er det vanlig at de sover om dagen (min gutt sover 3-4 timer til sammen i løpet av dagen, fra han står opp til han legges for natten, av og til mer)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Anette Huitfeldt, jordmor

Kjære fletteguri. Det er veldig individuelt når barn begynner å sove 10-12 timer om natten. Noen gjør det fra tidlig spebarnsalder av seg selv og andre ikke før de er ute i andre halvår av første leveår eller senere. De barna som ikke sover hele natten gjennom av seg selv må få hjelp til dette når tiden er inne og når dette er aktuelt blir en sak mellom deg og barnet ditt og totalsituasjonen forøvrig. Mange mødre nattammer barne sine lenge uten at de synes det blir for slitsomt, andre blir svært slitne. Søvnbehovet i løpet av dagen er svært individuelt. Det du beskriver for din situasjon virker helt normalt når det gjelder søvn og mat om natten. Hvis mor er veldig sliten og trett av mye nattamming kan det være lurt å se litt nærmerer på rutinene. Hyppigere amming på dagtid kan være en mulighet, eget rom til barnet, far kan gå inn til barnet når det våkner uten å tilby noe annet å drikke og ellers sørge for faste rutiner rundt leggetid og tidspunkt. For nærmere personlig veiledning er det lurt å ta kontakt med helsesøster på din helsestasjon. Lykke til videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...