pompen Skrevet 7. april 2005 Del Skrevet 7. april 2005 hei Jeg jobber i barnehage og vi har om barn i andre land, vi er kommet til sør afrika og vil gjerne lage mat til barna som de spiser der nede, er det noen her som vet om hva vi kan lage for barnehage barna våre? forslag til sider eller oppskrifter mottas med stor takk 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ikke det du spurte om Skrevet 7. april 2005 Del Skrevet 7. april 2005 De har veldig god rødvin, så hvis dere voksne skal ha en temakveld, kan jeg anbefale en rødvinskveld med sørafrikansk rødvin.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/#findComment-1212348 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ahg Skrevet 7. april 2005 Del Skrevet 7. april 2005 De har veldig god rødvin, så hvis dere voksne skal ha en temakveld, kan jeg anbefale en rødvinskveld med sørafrikansk rødvin.. Kanskje ungene skulle få en liten knert sørafrikansk rødvin før hvilestunden - så skal du se de ville sove ekstra godt ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/#findComment-1212360 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruen fra havet Skrevet 7. april 2005 Del Skrevet 7. april 2005 Tradisjonell serveres det en slags maisgrøt - laget av maismel og vann, som tilbehør til grillet kjøtt. Kan ikke anbefales - grøten er fæl! De bruker også en slags potetmos av søtspotet blandet med ferskensyltetøy - som tilbehør til grillet snoek (en saltvannsfisk). Kan heller ikke anbefales. Maten i ZA er jo en blanding av svært mange folkegruppers mat - alle stammene, "boere", engelskmenn, indere osv - så du kan få servert alt mulig. De spiser masse kjøtt, som oftest grillet. Som nordlendingene tygger fliser av tørrfisk tygger de fliser av tørket kjøtt "biltong". Men dere kan jo "lure" ungene til å spise en deilig gryte med masse grønnsaker, ris og bønner og si det er fks "springbok" gryte. Det spiste mine barn nettopp når vi var der nede. Det er antilopekjøtt (erstattes med kjøttdeig?) og ulike grønnsaker i en deilig saus. Lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/#findComment-1212772 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 7. april 2005 Del Skrevet 7. april 2005 http://www.budstikka.no/diverse/oppskrifter/index.php?cat=21&subcat=157 (ikke så mye der, men... Du finner også mange andre lands retter der) Tror ikke det var noe spes. sør-afrikansk der, men for andre lands matoppskrifter: http://www.sol.dk/madogvin/samlingen/cat75.html Ellers er jo alltids google en god venn i nøden: http://www.google.com/search?hl=en&lr=&rls=GGLD%2CGGLD%3A2005-13%2CGGLD%3Aen&q=south+african+recipes 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/#findComment-1212791 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cool Skrevet 7. april 2005 Del Skrevet 7. april 2005 Har lite peiling på SA mat. Var i Kenya på arbeidsreise og der fikk vi lite å spise! Det var i hovedsak en eller annen maisgrøt. Fikk fisk et par ganger. De slakta også høner for vår skyld (hønene løp rundt på baksiden av "huset". Alt på høna var i den gryta med en slags saus på. Smaken var god, men det var ikke mye kjøtt på de stakkars hønene. Mest skinn og bein. Var egentlig sulten hele turen. Vi var 14 stk som var på tur. Når vi stoppa på et "hotell" for å forsøke å spise noe på veien gjennom landet hadde de ikke nok mat til oss. Vi venta i 3 timer en plass på å få mat. Ble en veldig tøff tur - følelsesmessing kan du si. Følte andektighet over å være så heldig å bo i Norge. Det var vel egentlig en avsporing fra det du trengte hjelp til men... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/#findComment-1213067 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tenyrg Skrevet 7. april 2005 Del Skrevet 7. april 2005 Her kommer en rett som jeg mener er fra Søt- Afrika: BOBATI 2 løk, olje og 1 1/2 ts Tandori Massala- krydder. Dette stekes/ brunes i en panne. Så tilsettes og blandes godt: 1 skive loff bløtet i litt melk, 1/2 ts pepper, 1/2 ss gurkemeie, 2 ts salt, 1 1/2 ts brunt sukker, 2 ss eddik el sitron, 1/4 kopp hakkede mandler og 3 ss Mango Chutney. Blandingen legges i smurt form. Litt melk og 1 egg blandes og helles over. Stekes i 20 min i 200 grader! Serveres med ris og skiver med bananer. Lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/#findComment-1213138 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fillolin Skrevet 7. april 2005 Del Skrevet 7. april 2005 Har nylig lest boka "Kvinnenes detektivbyrå nr. 1" der handlingen foregår i Botswana - i denne boka drikkes det stadig store mengder rooibos-te. Det er veldig godt! med masse melk! og passer godt for barn også. Kanskje denne teen er vanlig i Sør-Afrika også?, de er jo naboland... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/#findComment-1213170 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tromsmamma Skrevet 7. april 2005 Del Skrevet 7. april 2005 Tradisjonell serveres det en slags maisgrøt - laget av maismel og vann, som tilbehør til grillet kjøtt. Kan ikke anbefales - grøten er fæl! De bruker også en slags potetmos av søtspotet blandet med ferskensyltetøy - som tilbehør til grillet snoek (en saltvannsfisk). Kan heller ikke anbefales. Maten i ZA er jo en blanding av svært mange folkegruppers mat - alle stammene, "boere", engelskmenn, indere osv - så du kan få servert alt mulig. De spiser masse kjøtt, som oftest grillet. Som nordlendingene tygger fliser av tørrfisk tygger de fliser av tørket kjøtt "biltong". Men dere kan jo "lure" ungene til å spise en deilig gryte med masse grønnsaker, ris og bønner og si det er fks "springbok" gryte. Det spiste mine barn nettopp når vi var der nede. Det er antilopekjøtt (erstattes med kjøttdeig?) og ulike grønnsaker i en deilig saus. Lykke til! Vi var i SA for snart ett år siden og vårt inntrykk var at kylling i alle (og da mener jeg ALLE) varianter vår det mest vanlige å spise. Vi smakte self også krokodillekjøtt (faktisk meget godt!) og andre retter som var typiske for de forskjellige stammene. Men som nevnt SA er et (sivilisert)land bebodd av mange forskjellige folkegrupper så noe særegent SA-mat var det lite av. Anbefaler å se på goggels. Henger meg også på ahg ang vinen. Utrolig mye god vin som kommer fra SA !! Hilsen mamma til SA- prinsesse 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/#findComment-1213607 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pietra Skrevet 7. april 2005 Del Skrevet 7. april 2005 Her er et par linker som kanskje kan hjelpe litt på vei ;o) http://www.kokk.no/spesial/Syd-Afrika.shtml http://www.home.no/lentarb/Nasjonalretter.htm http://www.varden.no/matogdrikke/recipe.asp?recipe=5604 Lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/#findComment-1213649 Del på andre sider Flere delingsvalg…
trk1365380645 Skrevet 8. april 2005 Del Skrevet 8. april 2005 Her kommer en rett som jeg mener er fra Søt- Afrika: BOBATI 2 løk, olje og 1 1/2 ts Tandori Massala- krydder. Dette stekes/ brunes i en panne. Så tilsettes og blandes godt: 1 skive loff bløtet i litt melk, 1/2 ts pepper, 1/2 ss gurkemeie, 2 ts salt, 1 1/2 ts brunt sukker, 2 ss eddik el sitron, 1/4 kopp hakkede mandler og 3 ss Mango Chutney. Blandingen legges i smurt form. Litt melk og 1 egg blandes og helles over. Stekes i 20 min i 200 grader! Serveres med ris og skiver med bananer. Lykke til! Så veldig spennende ut! Men før jeg prøver, må jeg bare forsikre meg om at det ikke skal være kjøtt e.l. i? Klarer ikke å "se" for meg hvordan det blir, så jeg måtte spørre! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/#findComment-1214834 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tenyrg Skrevet 3. mai 2005 Del Skrevet 3. mai 2005 Så veldig spennende ut! Men før jeg prøver, må jeg bare forsikre meg om at det ikke skal være kjøtt e.l. i? Klarer ikke å "se" for meg hvordan det blir, så jeg måtte spørre! oooppssss selvfølgelig skal det være kjøttdeig i......1 kg, stekes sammen med krydder og løk.... ...og 1/4 kopp rosiner... beklager... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/180171-mat-fra-s%C3%B8r-afrika/#findComment-1244976 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.