Gå til innhold

Slankemetode, tror du på dette?


Gjest Sjåførstuen Majorskole

Anbefalte innlegg

Gjest Sjåførstuen Majorskole

En utmerket diett, basert på avansert matematikk, som fungerer!

Som vi vel alle kjenner til er en kalori den energi som trengs for å varme opp ett gram vann til 1 grad Celsius. Oversatt til et mer folkelig språk betyr dette at dersom du spiser en kald dessert (hvilket ofte består av mye vann), vil denne naturlige prosessen nærmest suge kaloriene ut av kroppen din; med andre ord, ditt eget kroppsfett.

Eksempel: En dessert servert og oppspist ved ca 0 grader vil etter kort tid ha blitt varmet opp til 37 grader, hvilket er normal kroppstemperatur. Hver enkelt gram av desserten har da forbrukt ca. 37 kalorier. Dersom desserten veien 170 gram vil man - i følge termodynamikken - forbruke 6290 kalorier (1 kalori/gram/grader x 37 grader x 170 gram) fra kroppsfettet for at den oppspiste desserten skal få samme temperatur som kroppen.

Dersom desserten inneholder 1300 latente kalorier er altså den totale kaloriforbrenningen ca 5000 kalorier, eller i overkant av et halvt kilo forbrent fett. Jo kaldere desserten er, desto hurtigere går du ned i vekt dersom det er ditt mål.

Frosne desserter, for eksempel iskrem, er enda mer effektive siden de krever 83 kalorier pr. gram for å smelte (med andre ord komme opp i 0 grader) og ytterligere 37 kalorier pr. gram for å nå kroppstemperaturen. Her begynner vi å snakke om virkelig interessante resultater.

Denne prosessen fungerer også utmerket ved inntak av iskaldt øl i frosne glass. En centiliter øl inneholder ca 0,6 latente kalorier, men forbruker 27 kalorier ved oppvarming (dersom serveringstemperaturen er 10 grader.) Dette gir et kaloriforbruk på 38,5 kalorier pr. cl. Man behøver ikke være professor i matematikk for å regne ut at hver 33 cl flaske med øl forbrenner ca 1270 kalorier (33 cl x 38,5 kalorier pr. cl.)

Dessverre, for de som spiser pizza som en unnskyldning for å drikke øl, gir pizzaen (ladet med latente kalorier og dessuten servert varm) motsatt effekt. Men takk og lov - som den oppmerksomme leser sikkert har forstått kan dette løses ved å drikke litervis av øl til pizzaen og etterpå avslutte det hele med masse iskrem.

Vel bekomme!

(Opphav ukjent)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Snoopy83

Hahaha... =)

Problemet er bare det at de energinivåene der er basert på hva kroppen kan utnytte seg av.

Maten har mer enn nok energi til å varme seg selv opp, og energien kroppen får av maten reduseres ikke noe særlig selv om maten er aldri så kald.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...