Gå til innhold

Slatters?


kmss

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg er en jent på 31 år som etter påske har fått to små kuler øverst på tibia på begge bein. Jeg har ingen smerter. Kulene virker å¨være litt " gelatinøse". I påsken gikk jeg en del med pulk. Ellers bli det dessverre ikke så mye trening. Kan dette være Slatters? Skal jeg la vær å trene ? Bør jeg gå til lege ? Jeg har et ganglion på det ene håndleddet og trodde først at det var et ganglion som dukket opp på det ene kneeet også. Men jeg tenkte det var ulogisk med et ganglion på hvert kne som dukket opp samtidig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Thor-Øistein Endsjø, barne- og idrettslege

Slatters.

Schlatters er en skade i vekstsonen øverst i leggbeinet som volder mye besvær i barneårene. Etter at vi har sluttet å vokse, er det andre ting som kan gi oss problemer og tildels med smerter i dette området, f. eks. "jumpers knee". Det kommer særlig etter mye hopping, intens løping, styrketrening, o.l.

Det som du beskriver, skyldes sansynligvis en lett betennelsesreaksjon i en slimpose som befinner seg rett nedenfor kneet.Det kommer gjerne etter mye og uvant aktivitet, som f. eks. pulkdraingen du nevner. Slike ting går ofte over av seg selv, men begynner det å gi deg besvær, la legen din ta en titt på det. Betennelse i disse slimposene har jeg også etter at man har jobbet mye på knærne, f.eks. ved å male gulv etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...