watashiwa Skrevet 13. februar 2001 Skrevet 13. februar 2001 Mat i utlandet Jeg har problemer med å reise til utlandet syden/asia/afrika etc, da jeg flere ganger har blitt matforgiftet/syk av maten og havnet på sykehus eller fått lege til hotellet med sprøyter/tabletter. Jeg drikker kun kjøpe vann. Spiser ikke salater. Har gjerne med meg knekkebrød etc.fra Norge. Nå planlegger vi bryllupsreise og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for ikke å bli syk. Kunne kanskje tenke oss Egypt. Hva kan jeg gjøre for ikke å bli utsatt for bakteriene som min mage reagerer så sterkt på? 0 Siter
Niels Erik Landmark, Lege Skrevet 15. februar 2001 Skrevet 15. februar 2001 100% klarer man aldri å beskytte seg,men det finnes noen generelle retningslinjer.En er cook it peel it or leave it.Dvs at man bare spiser godt gjennomstekt eller kokt mat.Spis ting som enten må skrelles eller som kan "beskjæres".Drikk kun vann etc fra flaske osv noe du jo allerede sier du gjør.Ikke glem isbitene.Du kan jo og prøve drikke vaksinen Dukoral som har en viss effekt på tursitdiare som jo er det desidert mest vanlige.Det finnes et eget kapittel om dette på DOL.Når det gjelder mat og drikke.Vær spesiellt oppmerksom på oppvarmet mat og mat som blir stående. 0 Siter
Gjest Flua Skrevet 24. februar 2001 Skrevet 24. februar 2001 Hvor i Egypt har dere tenkt å reise til? Vil ikke anbefale Hurghada.. ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.