Gå til innhold

Mat i utlandet


Anbefalte innlegg

Skrevet

Mat i utlandet

Jeg har problemer med å reise til utlandet syden/asia/afrika etc, da jeg flere ganger har blitt matforgiftet/syk av maten og havnet på sykehus eller fått lege til hotellet med sprøyter/tabletter. Jeg drikker kun kjøpe vann. Spiser ikke salater. Har gjerne med meg knekkebrød etc.fra Norge. Nå planlegger vi bryllupsreise og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for ikke å bli syk. Kunne kanskje tenke oss Egypt. Hva kan jeg gjøre for ikke å bli utsatt for bakteriene som min mage reagerer så sterkt på?

Niels Erik Landmark, Lege
Skrevet

100% klarer man aldri å beskytte seg,men det finnes noen generelle retningslinjer.En er cook it peel it or leave it.Dvs at man bare spiser godt gjennomstekt eller kokt mat.Spis ting som enten må skrelles eller som kan "beskjæres".Drikk kun vann etc fra flaske osv noe du jo allerede sier du gjør.Ikke glem isbitene.Du kan jo og prøve drikke vaksinen Dukoral som har en viss effekt på tursitdiare som jo er det desidert mest vanlige.Det finnes et eget kapittel om dette på DOL.Når det gjelder mat og drikke.Vær spesiellt oppmerksom på oppvarmet mat og mat som blir stående.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Hvor i Egypt har dere tenkt å reise til? Vil ikke anbefale Hurghada.. :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...