Gå til innhold

Kjennelse fra Trygderetten


Irene Grøneng

Anbefalte innlegg

Irene Grøneng

Tenker det er noen av dere som kan ha nytte av denne, sakset fra trygderetten.no:

Ankesak nr 99/03945 - Ftrl. § 6-3 bokstav g. Grunnstønad. Beregningsgrunnlaget for ekstrautgifter - gjenanskaffelse grunnet misting/gjenglemming.

13 år gammel gutt med diagnose hyperkinetisk forstyrrelse / ADHD. Uvøren og klossete væremåte, slet mye på klær og sko m.m., tygget i stykker og mistet/glemte. Fylkestrygdekontoret hadde stadfestet avslag på krav om grunnstønad. (Var innvilget hjelpestønad sats 1). Anså ikke utgifter ved ødeleggelse som slitasjeutgifter. Viste også til at ødeleggelse og misting dels er spørsmål om tilsyn. Retten opphevet vedtaket og hjemviste saken til ny behandling, idet det ble vist til at det etter tidligere folketrygdlov ikke ble sondret mellom utgifter til gjenanskaffelse på grunn av slitasje og på grunn av ødeleggelse, og at det ikke fremgår av forarbeidene til ny folketrygdlov at det var hensikten å innskrenke praksis på dette området. Retten fant under noe tvil at det samme var tilfellet når det gjaldt utgifter til gjenanskaffelse på grunn misting/gjenglemming av klær m.m., selv om dette ikke ligger så nær opp til ordlyden i folketrygdloven § 6-3 bokstav g.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...