Gjest kålarot Skrevet 12. august 2005 Skrevet 12. august 2005 Bruker dere mye sausepakker som f.eks fra toro til middagen? Vi bruker det en del og jeg har litt dårlig samvittighet for det. Har hørt at de er usunne og at de ofte inneholder glutamat som ikke er så bra for hjernen til små barn. 0 Siter
amber sun Skrevet 12. august 2005 Skrevet 12. august 2005 Bruker dem hver gang jeg har saus til middagen, jeg. 0 Siter
Lillemus Skrevet 12. august 2005 Skrevet 12. august 2005 Jeg er totalt amøbe på nrunsaus og sverger til posesaus da. Hvit saus lager jeg selv, for den kjøpte er ikke noe god synes jeg. 0 Siter
Gjest ikkesomalleandre Skrevet 12. august 2005 Skrevet 12. august 2005 bruker det ganske mye, har jeg tid lager jeg selv, men har alltid posesaus liggende. hvitsausen lager jeg derimot alltid selv. 0 Siter
Gumman Skrevet 12. august 2005 Skrevet 12. august 2005 Blir mye brukt her i huset, ja. Prøver å fiffe de litt opp med å tilsette eks. hakkede friske krydderurter, litt tomatpurè, evt. litt fløte/rømme eller stekesjy fra det jeg steker. 0 Siter
ringerikskringla Skrevet 12. august 2005 Skrevet 12. august 2005 hvit saus lager jeg selv for den på pose er ikke god..og jeg må nok lagee den brune også!!min kjære ektemann snuser på mils avstand om jeg har posesaus.. men tyr til posene om det er annen saus som skal lages 0 Siter
emin Skrevet 12. august 2005 Skrevet 12. august 2005 Brun og hvit saus lager vi selv, Bearnaise, peppersaus og slikt kjøper vi på pose. 0 Siter
bb71 Skrevet 12. august 2005 Skrevet 12. august 2005 Brun og hvit saus lager vi selv, Bearnaise, peppersaus og slikt kjøper vi på pose. Sånn gjør vi også! 0 Siter
mumitrollet Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Jeg lager brun og hvit saus selv, men tviler på at den er særlig mye sunnere enn posesaus - for det går med ganske mye margarin... Jeg bare synes den er bedre. Og utrolig lett å lage. Annen saus lager jeg selv. 0 Siter
Osiris Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 jeg bruker aldri posesaus. lager alltid sausene selv for å få minst mulig tilsettingsstoffer. Men jeg bruker ikke smør eller margaring når jeg lager saus. Tar bare mel i en kald kasserolle og visper inn kald væske. Så setter jeg dette på plata og visper til det koker. Med fond, buljong, soyasaus, balsamico og krydder med mere så kan du lage alle slags sauser veldig enkelt. Av og til blanker jeg sausen med en skje smør til slutt. Sukkerkulør til brun saus, ingenting til hvit saus. Enkelte krydder bør has i samtidig som melet, som for eksempel karri eller støtt pepper til peppersaus. Det er helelr ikkeno hokuspokus å bruke vannbad for å lage en bearnaise. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.