org Skrevet 23. august 2005 Skrevet 23. august 2005 Ja, jeg elsker skikkelig grove brød. Men mann og barn ville vel helst spist loff, hvis de fikk lov. Har noen ei skikkelig grov brødoppskrift til meg - med plenti av frø og korn? De jeg lager, blir gode, de, men jeg ville helst hatt dem enda grovere. Hvordan får man brødet mørkere, forresten? 0 Siter
Hønemoren Skrevet 24. august 2005 Skrevet 24. august 2005 Det samme er jeg interessert i. Liker skikkelig grovt brød. Hva med å skrive innlegget ditt inn på Åpent Forum også? Der får man respons på det meste. 0 Siter
Gjest sol etter regn Skrevet 24. august 2005 Skrevet 24. august 2005 Denne fikk jeg av en veninne, skal være "Ingers grovbrød". ____ 1.3 kg fin sammalt hvete 200 gr fin sammalt rug 200 gr helkorn hvete 75 gr gjær 2 strøkne ts salt 9 dl hvetekli/kruskakli 1.8 dl lunkent vann 1 dl linfrø 1 dl solsikkekjerner ______ -Blande sammen alt -Heve ca 1 t i bakebollen -Slå luften ut av deigen -Heve 1/2 t til -Slå luften ut av deigen -Tøm deigen i smurte former -Evt. lage boller/"klatter" -Stekes i ovn: Boller: -Varmluft 200 gr, 20 min -Vanklig ovn 220 gr, 20 min Brød: Stekes i 1 time. ____ Har ikke prøvd denne selv , men har smakt resultatet - veldig godt brød! 0 Siter
org Skrevet 24. august 2005 Forfatter Skrevet 24. august 2005 Det samme er jeg interessert i. Liker skikkelig grovt brød. Hva med å skrive innlegget ditt inn på Åpent Forum også? Der får man respons på det meste. Ja, det gjør jeg! Takk. 0 Siter
org Skrevet 24. august 2005 Forfatter Skrevet 24. august 2005 Denne fikk jeg av en veninne, skal være "Ingers grovbrød". ____ 1.3 kg fin sammalt hvete 200 gr fin sammalt rug 200 gr helkorn hvete 75 gr gjær 2 strøkne ts salt 9 dl hvetekli/kruskakli 1.8 dl lunkent vann 1 dl linfrø 1 dl solsikkekjerner ______ -Blande sammen alt -Heve ca 1 t i bakebollen -Slå luften ut av deigen -Heve 1/2 t til -Slå luften ut av deigen -Tøm deigen i smurte former -Evt. lage boller/"klatter" -Stekes i ovn: Boller: -Varmluft 200 gr, 20 min -Vanklig ovn 220 gr, 20 min Brød: Stekes i 1 time. ____ Har ikke prøvd denne selv , men har smakt resultatet - veldig godt brød! Tusen takk, den er herved lagret! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.