Gå til innhold

JORDBÆRMELK i melkeordningen!!???


Anbefalte innlegg

Litago er altså fortsatt på topp 10 lista hva sukker angår, bare med et litt mindre forsprang.

Jeg fatter ikke hvorfor de hyler i så mye sukker i noen yougert. Smaker ikke godt en gang.

mvh

Men denne dinosaur-youghurten (husker ikke merket) er ikke tilsatt sukker, bare frukt, og den smaker mye mindre søtt også. Kjempegod! Vesla elsker den.

Fortsetter under...

Tenk så fint for de som ikke tåler "vanlig" melk da dere. Jeg har to barn som har melkeintoleranse. Dette er ett bra alternativ. Melken er naturlig søt.

Hva er så ille med jordbærmelk da?

(Jeg synes også den er vond, men barna drikker den!)

Velg det bort da i såfall

Kan ikke være noe problem.

Vår skole har ikke noe tilbud om jordbærmelk, så jeg hadde faktisk aldri hørt om denne varianten.

Derfor var jeg svært forundret over at jordbærmelk ble tilbudt på skolen. De sukkerbombene man får i butikken kunne jeg bare ikke skjønne hvorfor barna skulle tilbys daglig. Tilbud skaper kjøpepress vet du. Nå har jeg altså funnet ut at det gjør de heller ikke.

Jeg lurer da på hvorfor skolejordbærmelken ikke tilbys i butikken om den skal være så fantastisk.

mvh

Hos hos er det KUN jordbærmelk på fredager - kan ikke velges for andre dager, og fredager kan man IKKE velge vanlig melk... Hmmm Storesøster skal ikke være med i melkeordninga fordi hun trenger å drikke masse juice pga UVI og får jo melk på SFO, men tenkte liksom at "alle" får jo jordbærmelk på fredager og det skulle visstnok være veldig poplulært, slik at jeg meldte henne på kun på fredager, men så viser det seg at hun ikke liker melka - så da er det jo ikke no problem overhodet! Da blir det appelsinjuice hver dag...

Har hun med seg appelsinjuice selv ? I hvilken form. Har nemlig samme problemstilling og er rett juicen skal bli ødelagt/sur. mulig jeg engster meg unødig ?? Tips??

Men denne dinosaur-youghurten (husker ikke merket) er ikke tilsatt sukker, bare frukt, og den smaker mye mindre søtt også. Kjempegod! Vesla elsker den.

Den er altså ikke bare en av variantene der de bruker fruktsukker i stedet for vanlig sukker og kaller det for mindre sukker.

mvh

Den er altså ikke bare en av variantene der de bruker fruktsukker i stedet for vanlig sukker og kaller det for mindre sukker.

mvh

Det er helt sikkert en god del fruktsukker i fruktmosen, men den smaker mye mindre søtt. Frisk og god, og i mindre pakker som i størrelse passer bedre til barn.

Slipper å kaste så mye, og det er absolutt mindre sukker i den i følge min smak.

Klarer ikke finne noen hjemmeside til den, danomino eller hva den heter? Og har ikke i hus akkurat nå så jeg kan ikke sammenligne.

Men har ikke tilsatt sukker og smaker mindre søtt. Og er myntet på barn.

Det er helt sikkert en god del fruktsukker i fruktmosen, men den smaker mye mindre søtt. Frisk og god, og i mindre pakker som i størrelse passer bedre til barn.

Slipper å kaste så mye, og det er absolutt mindre sukker i den i følge min smak.

Klarer ikke finne noen hjemmeside til den, danomino eller hva den heter? Og har ikke i hus akkurat nå så jeg kan ikke sammenligne.

Men har ikke tilsatt sukker og smaker mindre søtt. Og er myntet på barn.

Skal prøves. Takk for tipset.

Barn er utrolig opphengt i forpakning, i hvert fall til de har smakt.

Sikkert dyre de der.

mvh

Annonse

Skal prøves. Takk for tipset.

Barn er utrolig opphengt i forpakning, i hvert fall til de har smakt.

Sikkert dyre de der.

mvh

Jepp. Jeg shopper dem i sverige, det fungerer bedre for lommeboken.

Nå for tiden blir det lite svinesundfarting grunnet mangel på bil så da punger jeg heller ut på Meny.

Menmen, utgiften per måned til youghurt er jo uansett ikke astronomisk.

Har hun med seg appelsinjuice selv ? I hvilken form. Har nemlig samme problemstilling og er rett juicen skal bli ødelagt/sur. mulig jeg engster meg unødig ?? Tips??

Har med selv. Enten i små kartonger man får kjøpt på butikken med skrukork, men sjelden hun drikker så mye på èn gang - ELLER så har vi en kartong stående i kjøleskapet på SFO/skolen, ELLER så har vi en flaske vi heller over juicen på hver dag med drikkekork - det er den måten som gjør at hun drikker mest, og som også gjør at vi har full kontroll med hvor mye hun drikker. Tror ikke den blir dårlig av noen timer i skolesekken(?). Har forøvrig Tine sin juice - synes den smaker mest juice.

Gjest jordbærmelk er bra alternativ

Vår skole har ikke noe tilbud om jordbærmelk, så jeg hadde faktisk aldri hørt om denne varianten.

Derfor var jeg svært forundret over at jordbærmelk ble tilbudt på skolen. De sukkerbombene man får i butikken kunne jeg bare ikke skjønne hvorfor barna skulle tilbys daglig. Tilbud skaper kjøpepress vet du. Nå har jeg altså funnet ut at det gjør de heller ikke.

Jeg lurer da på hvorfor skolejordbærmelken ikke tilbys i butikken om den skal være så fantastisk.

mvh

Det kan jeg ikke svare på, men det er den samme som finnes med kaffesmak, bringebærsmak og sjokoladesmak fra TINE - heller ikke de med tilsatt sukker. Vi bruker laktoseredusert uten smak her hjemme.

Andre som kommer på besøk hos oss synes den er veldig søt, MEN det har med spalting av melkesukkeret å gjøre.

Sjekk Tines sider da vel :o)

Skal prøves. Takk for tipset.

Barn er utrolig opphengt i forpakning, i hvert fall til de har smakt.

Sikkert dyre de der.

mvh

danonino-youghurten jeg har i kjøleskapet inneholder 14,6 g karbohydrat pr 100 g. Mens Liatgo jordbær fra det samme kjøleskapet inneholder 13,8 g karbohydrat. Er ikke karbohydrat sukker da ?

Jeg skjønner ikke hele regnestykket her.En yoghurt som ikke er tilsatt sukker inneholder mer karbohydrat enn Litago som nærmest er framstilt som sukkertøy i helsefanatikerkretser....

Det fine med danonino er den bittelille porsjonspakningen. En youghurt er en youghurt uansett. Literprisen blir nok noe høyere, men det spiller ikke stor rolle akkurat i dette tilfellet, synes jeg.

Annonse

danonino-youghurten jeg har i kjøleskapet inneholder 14,6 g karbohydrat pr 100 g. Mens Liatgo jordbær fra det samme kjøleskapet inneholder 13,8 g karbohydrat. Er ikke karbohydrat sukker da ?

Jeg skjønner ikke hele regnestykket her.En yoghurt som ikke er tilsatt sukker inneholder mer karbohydrat enn Litago som nærmest er framstilt som sukkertøy i helsefanatikerkretser....

Det fine med danonino er den bittelille porsjonspakningen. En youghurt er en youghurt uansett. Literprisen blir nok noe høyere, men det spiller ikke stor rolle akkurat i dette tilfellet, synes jeg.

Ja, er det ikke fasinerende. En del produktmerking tror jeg er laget for å bevisst villede oss.

Det som for tiden kalles "Naturlig sukker" er fruktsukker / druesukker - fruktose. Hvitt sukker er altså blitt unaturlig det. Men det er et naturpordukt på lik linje med hvitt mel. Sammalt mel kan da sammenlignes med brunsukker.

Tar man molekylet fra glykose (hvitt sukker) og deler det i to får man fuktose (fruktsukker/druesukker).Denne spaltingen skjer i kroppen hele tiden. Glykose og fruktose påvirker blodsukkeret litt ulikt. Så i den "akutte" fasen etter at man har inntatt det påvirker de kroppen litt forskjellig.

Ernæringsmessig og helsemessig er de to sukkerformene identiske. Så å si at den totale sukkermengden er redusert når man bare har byttet til en annen type sukker, er blank løgn.

Sukker er en form for karbohydrater. Ris pasta og potet inneholder mye karbohydrater i en annen form. I min ungdom ble dette kallt trege karbohydrater og var gode greier. ;-)

I en youghurt vil jeg anta at det vesentligste av karbohydratene er en eller annen form for sukker.

Spiser du et eple eller en banan får du i deg masse sukker. Druer er selvsagt sukkerbomber. Selv er jeg ikke på konstant sukkerjakt. Sukker er et næringsstoff ikke et giftstoff. Som andre næringsstoff gjelder det å ha en nogenlunde balanse.

Men jeg irriterer meg over matvarer som etter mitt syn er ødelagt av at de er proppet med sukker. Ikke liker jeg smaken heller.

Jeg irriterer meg også over villedende markedsføring og missvisende og mangelfulle produktdeklarasjoner.

mvh

Ja, er det ikke fasinerende. En del produktmerking tror jeg er laget for å bevisst villede oss.

Det som for tiden kalles "Naturlig sukker" er fruktsukker / druesukker - fruktose. Hvitt sukker er altså blitt unaturlig det. Men det er et naturpordukt på lik linje med hvitt mel. Sammalt mel kan da sammenlignes med brunsukker.

Tar man molekylet fra glykose (hvitt sukker) og deler det i to får man fuktose (fruktsukker/druesukker).Denne spaltingen skjer i kroppen hele tiden. Glykose og fruktose påvirker blodsukkeret litt ulikt. Så i den "akutte" fasen etter at man har inntatt det påvirker de kroppen litt forskjellig.

Ernæringsmessig og helsemessig er de to sukkerformene identiske. Så å si at den totale sukkermengden er redusert når man bare har byttet til en annen type sukker, er blank løgn.

Sukker er en form for karbohydrater. Ris pasta og potet inneholder mye karbohydrater i en annen form. I min ungdom ble dette kallt trege karbohydrater og var gode greier. ;-)

I en youghurt vil jeg anta at det vesentligste av karbohydratene er en eller annen form for sukker.

Spiser du et eple eller en banan får du i deg masse sukker. Druer er selvsagt sukkerbomber. Selv er jeg ikke på konstant sukkerjakt. Sukker er et næringsstoff ikke et giftstoff. Som andre næringsstoff gjelder det å ha en nogenlunde balanse.

Men jeg irriterer meg over matvarer som etter mitt syn er ødelagt av at de er proppet med sukker. Ikke liker jeg smaken heller.

Jeg irriterer meg også over villedende markedsføring og missvisende og mangelfulle produktdeklarasjoner.

mvh

Takk for informasjon. Nå ble jeg faktisk litt klokere, så var ikke DOL bortkastet tid i dag heller, hehe.

Jeg er enig med deg i det at det er en uting at sukker tilsettes diverse matvarer. Brød og melk er gode eksempler. Youghurt synes jeg godt kan få ha litt sukker, det er ikke noe vi spiser fordi det er så skrekkelig sunt uansett. Og youghurt naturell smaker helt forferdelig, da står jeg heller over.

Takk for informasjon. Nå ble jeg faktisk litt klokere, så var ikke DOL bortkastet tid i dag heller, hehe.

Jeg er enig med deg i det at det er en uting at sukker tilsettes diverse matvarer. Brød og melk er gode eksempler. Youghurt synes jeg godt kan få ha litt sukker, det er ikke noe vi spiser fordi det er så skrekkelig sunt uansett. Og youghurt naturell smaker helt forferdelig, da står jeg heller over.

Youghurt er best med en passelig mengde sukker. Men det meste av det som selges gir meg følelsen av sukker med youghurt og ikke omvendt.

Med sukker synes jeg det er greit å bruke så mye som trengs for å få god smak, og så stoppe der. Alt blir ikke bedre med sukker heller.

Hvorfor får man ikke pølsebrød uten sukker? Det hadde smakt mye berde.

Noe av brødet man får kjøpt i Sverige er forresten ufyselig søtt, kvalmt rett og slett.

mvh

Gjest girasol

Det er helt sikkert en god del fruktsukker i fruktmosen, men den smaker mye mindre søtt. Frisk og god, og i mindre pakker som i størrelse passer bedre til barn.

Slipper å kaste så mye, og det er absolutt mindre sukker i den i følge min smak.

Klarer ikke finne noen hjemmeside til den, danomino eller hva den heter? Og har ikke i hus akkurat nå så jeg kan ikke sammenligne.

Men har ikke tilsatt sukker og smaker mindre søtt. Og er myntet på barn.

DanoNino :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...