bb71 Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 For å bare ha to feiringer for storesøster i år, har vi innvitert til ett familie/venner selskap på sønda. Det har vist seg at vi blir ca. 25 stk! Vi har jo strengt tatt ikke plass til alle, men det skal gå. Så var det maten da.... Jeg vil ha en stor gryte med mat, slik at alle bare forsyner seg av denne. Lapskaus liker ikke frøkenen, ellers hadde jo det vært perfekt. Jeg vil helst ha en gryte med pasta, skinke (eller annet kjøtt), litt grønnsaker og en saus som blander det hele. En slags gryterett med alt i! Jeg leter og leter på nett, men finner ikke noe som stemmer helt.... Nødløsningen er å kjøpe ørten sånne pastaposer som har alt... Kan dere hjelpe med eller??? *desperat* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Pasta med ostesaus er jo lett å lage. Vanlig hvit saus med masse parmensanost i. Og skinke på toppen. Husk hvis du skal lage hvit saus til mange at det er lettere å koke opp melka først og så helle i meljevning, da brenner ikke sausen seg så lett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399714 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 http://www.nrk.no/programmer/tv/jamies_kjokken/2092305.html 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399731 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aryane Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Det går fint an å bruke f.eks Toro's gryteretter som basis. Så kan du ha i ekstra grønnsaker, krydder, fløte.... Bare fantasien stopper deg. Jeg har selv gjort dette når jeg har laget mat til mange, har alltid fått skryt og ingen har gjettet at den ikke var 100 % hjemmelaget. Til og med venninnen min som er mesterkokk gjør dette av og til ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399748 Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Taco? Da er det bare kjøttdeigen som skal være varm.... Lefser, skjell, salat, ost, rømme, salsa. Ellers fikk flyfly denne på søndag, og den falt i smak. Lillemann trykket i seg tre porsjoner: 400 g karbonadedeig to sjalottløk og en paprika i biter to gulrøtter, raspet en boks hermetiske toamter et glass pastasaus (dolmio eller tilsv) en kartong fløte salt, urtekrydder (oregano/estragon/basilikum) Stek kjøttdeig/løk/paprika, og ha i resten etterpå. La det stå og småputre en stund. Serveres med kokt pasta - jeg blandet den oppi gryta. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399760 Del på andre sider Flere delingsvalg…
bb71 Skrevet 15. september 2005 Forfatter Del Skrevet 15. september 2005 http://www.nrk.no/programmer/tv/jamies_kjokken/2092305.html Denne har jeg faktisk laga en gang før! Ingen dum ide, men jeg må tenke på om det er noe for barna.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399774 Del på andre sider Flere delingsvalg…
bb71 Skrevet 15. september 2005 Forfatter Del Skrevet 15. september 2005 Det går fint an å bruke f.eks Toro's gryteretter som basis. Så kan du ha i ekstra grønnsaker, krydder, fløte.... Bare fantasien stopper deg. Jeg har selv gjort dette når jeg har laget mat til mange, har alltid fått skryt og ingen har gjettet at den ikke var 100 % hjemmelaget. Til og med venninnen min som er mesterkokk gjør dette av og til ) Hvilke typer har du brukt da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399778 Del på andre sider Flere delingsvalg…
bb71 Skrevet 15. september 2005 Forfatter Del Skrevet 15. september 2005 Taco? Da er det bare kjøttdeigen som skal være varm.... Lefser, skjell, salat, ost, rømme, salsa. Ellers fikk flyfly denne på søndag, og den falt i smak. Lillemann trykket i seg tre porsjoner: 400 g karbonadedeig to sjalottløk og en paprika i biter to gulrøtter, raspet en boks hermetiske toamter et glass pastasaus (dolmio eller tilsv) en kartong fløte salt, urtekrydder (oregano/estragon/basilikum) Stek kjøttdeig/løk/paprika, og ha i resten etterpå. La det stå og småputre en stund. Serveres med kokt pasta - jeg blandet den oppi gryta. Taco blir for mange enheter å forsyne seg av! Hadde du vanlig spagetthi i den gryta? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399782 Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Taco blir for mange enheter å forsyne seg av! Hadde du vanlig spagetthi i den gryta? Pastaskjell, såvidt jeg husker, men det er jo opp til kokken, det da. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399785 Del på andre sider Flere delingsvalg…
bb71 Skrevet 15. september 2005 Forfatter Del Skrevet 15. september 2005 Pasta med ostesaus er jo lett å lage. Vanlig hvit saus med masse parmensanost i. Og skinke på toppen. Husk hvis du skal lage hvit saus til mange at det er lettere å koke opp melka først og så helle i meljevning, da brenner ikke sausen seg så lett. Var noe sånnt jeg var ute etter! Får litt prestasjonsangst av å lage mye saus da... Hva tror du om grønnsaker? Hvilke krydder bruker du? Og den meljevningen, mener du å lage jevning av smør og mel og litt veska som igjen helles over i varm melk???? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399786 Del på andre sider Flere delingsvalg…
bb71 Skrevet 15. september 2005 Forfatter Del Skrevet 15. september 2005 Pastaskjell, såvidt jeg husker, men det er jo opp til kokken, det da. Det var et godt forslag! Takk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399787 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aryane Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Hvilke typer har du brukt da? De jeg kommer på i farten er Bali, Stroganoff og Italiensk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399794 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest blomsterløk Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Hvilke typer har du brukt da? Jeg bruker gjerne å blande amerikansk og meksikansk jeg. 1 pose av hver, og den blir i grunn veldig god. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399799 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Denne har jeg faktisk laga en gang før! Ingen dum ide, men jeg må tenke på om det er noe for barna.... Denne er barnevennlig: Champignonger kuttes i skiver og steikes, en finhakka løk freses, karbonadedeig steikes, alt blandes sammen. Hell over en boks oksehalesuppe, et beger fløte og et beger creme fraiche. La det hele putre sammen en stund, og server med brød og salat. Men mengden og sånn må du dessverre finne ut av sjøl. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399813 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Taco? Da er det bare kjøttdeigen som skal være varm.... Lefser, skjell, salat, ost, rømme, salsa. Ellers fikk flyfly denne på søndag, og den falt i smak. Lillemann trykket i seg tre porsjoner: 400 g karbonadedeig to sjalottløk og en paprika i biter to gulrøtter, raspet en boks hermetiske toamter et glass pastasaus (dolmio eller tilsv) en kartong fløte salt, urtekrydder (oregano/estragon/basilikum) Stek kjøttdeig/løk/paprika, og ha i resten etterpå. La det stå og småputre en stund. Serveres med kokt pasta - jeg blandet den oppi gryta. Du glemte osten på toppen. Og ca mengde vann når man "koker" pastaen oppi hele sulamitten? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399814 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Kjøp inn rent svine eller oksekjøtt. Dette skjæres i terninger og brunes m. løk før det kokes. Tilsegg salt, pepper, buljong og grillkrydder. (Evt. andre krydder etter smak). Bruk en god slump fløte i tillegg til vannet du brukte til koking. Jevnes. Av grønnsaker kan du bruke alt. Jeg gjør det gjerne enkelt og dytter i gulrøtter, blomkål, brokkoli og erter de siste minuttene. Serveres med ris eller pasta, salat og brød. (Salat og brød gjør også at gryta blir litt drøyere) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399819 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Vi bruker ofte ferdig Innherredssodd ved slike anledninger. Kjøpes i spann i frysedisken, inneholder suppe med kjøttboller og kjøttbiter. Serveres med poteter/gulrøtter/rundstykker/flatbrød. Dette liker de fleste og er veldig lett å tilberede. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399830 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Denne har jeg faktisk laga en gang før! Ingen dum ide, men jeg må tenke på om det er noe for barna.... Glemte selvsagt salt og pepper, og at du lager ris til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399832 Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Du glemte osten på toppen. Og ca mengde vann når man "koker" pastaen oppi hele sulamitten? Du fikk den ovnsbakte versjonen - det her er gryte-versjonen. Uansett er det godt med revet ost på toppen ved servering, helst parmesan 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399853 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 15. september 2005 Del Skrevet 15. september 2005 Du fikk den ovnsbakte versjonen - det her er gryte-versjonen. Uansett er det godt med revet ost på toppen ved servering, helst parmesan Ovnsversjonen var ihvertfall nydelig! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/198506-gryte-for-%C3%B8rten-personer-oppskrift/#findComment-1399873 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.