Gå til innhold

Gryte for ørten personer - oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

For å bare ha to feiringer for storesøster i år, har vi innvitert til ett familie/venner selskap på sønda. Det har vist seg at vi blir ca. 25 stk! Vi har jo strengt tatt ikke plass til alle, men det skal gå. Så var det maten da.... Jeg vil ha en stor gryte med mat, slik at alle bare forsyner seg av denne. Lapskaus liker ikke frøkenen, ellers hadde jo det vært perfekt. Jeg vil helst ha en gryte med pasta, skinke (eller annet kjøtt), litt grønnsaker og en saus som blander det hele. En slags gryterett med alt i! Jeg leter og leter på nett, men finner ikke noe som stemmer helt.... Nødløsningen er å kjøpe ørten sånne pastaposer som har alt...

Kan dere hjelpe med eller???

*desperat*

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Pasta med ostesaus er jo lett å lage. Vanlig hvit saus med masse parmensanost i. Og skinke på toppen.

Husk hvis du skal lage hvit saus til mange at det er lettere å koke opp melka først og så helle i meljevning, da brenner ikke sausen seg så lett.

Skrevet

Det går fint an å bruke f.eks Toro's gryteretter som basis. Så kan du ha i ekstra grønnsaker, krydder, fløte.... Bare fantasien stopper deg. Jeg har selv gjort dette når jeg har laget mat til mange, har alltid fått skryt og ingen har gjettet at den ikke var 100 % hjemmelaget. Til og med venninnen min som er mesterkokk gjør dette av og til :o)

Skrevet

Taco? Da er det bare kjøttdeigen som skal være varm.... Lefser, skjell, salat, ost, rømme, salsa.

Ellers fikk flyfly denne på søndag, og den falt i smak. Lillemann trykket i seg tre porsjoner:

400 g karbonadedeig

to sjalottløk og en paprika i biter

to gulrøtter, raspet

en boks hermetiske toamter

et glass pastasaus (dolmio eller tilsv)

en kartong fløte

salt, urtekrydder (oregano/estragon/basilikum)

Stek kjøttdeig/løk/paprika, og ha i resten etterpå. La det stå og småputre en stund. Serveres med kokt pasta - jeg blandet den oppi gryta.

Skrevet

Det går fint an å bruke f.eks Toro's gryteretter som basis. Så kan du ha i ekstra grønnsaker, krydder, fløte.... Bare fantasien stopper deg. Jeg har selv gjort dette når jeg har laget mat til mange, har alltid fått skryt og ingen har gjettet at den ikke var 100 % hjemmelaget. Til og med venninnen min som er mesterkokk gjør dette av og til :o)

Hvilke typer har du brukt da?

Skrevet

Taco? Da er det bare kjøttdeigen som skal være varm.... Lefser, skjell, salat, ost, rømme, salsa.

Ellers fikk flyfly denne på søndag, og den falt i smak. Lillemann trykket i seg tre porsjoner:

400 g karbonadedeig

to sjalottløk og en paprika i biter

to gulrøtter, raspet

en boks hermetiske toamter

et glass pastasaus (dolmio eller tilsv)

en kartong fløte

salt, urtekrydder (oregano/estragon/basilikum)

Stek kjøttdeig/løk/paprika, og ha i resten etterpå. La det stå og småputre en stund. Serveres med kokt pasta - jeg blandet den oppi gryta.

Taco blir for mange enheter å forsyne seg av! Hadde du vanlig spagetthi i den gryta?

Skrevet

Taco blir for mange enheter å forsyne seg av! Hadde du vanlig spagetthi i den gryta?

Pastaskjell, såvidt jeg husker, men det er jo opp til kokken, det da.

Skrevet

Pasta med ostesaus er jo lett å lage. Vanlig hvit saus med masse parmensanost i. Og skinke på toppen.

Husk hvis du skal lage hvit saus til mange at det er lettere å koke opp melka først og så helle i meljevning, da brenner ikke sausen seg så lett.

Var noe sånnt jeg var ute etter! Får litt prestasjonsangst av å lage mye saus da... Hva tror du om grønnsaker? Hvilke krydder bruker du?

Og den meljevningen, mener du å lage jevning av smør og mel og litt veska som igjen helles over i varm melk????

Skrevet

Pastaskjell, såvidt jeg husker, men det er jo opp til kokken, det da.

Det var et godt forslag! Takk!

Skrevet

Hvilke typer har du brukt da?

De jeg kommer på i farten er Bali, Stroganoff og Italiensk.

Gjest blomsterløk
Skrevet

Hvilke typer har du brukt da?

Jeg bruker gjerne å blande amerikansk og meksikansk jeg. 1 pose av hver, og den blir i grunn veldig god.

Skrevet

Denne har jeg faktisk laga en gang før! Ingen dum ide, men jeg må tenke på om det er noe for barna....

Denne er barnevennlig:

Champignonger kuttes i skiver og steikes, en finhakka løk freses, karbonadedeig steikes, alt blandes sammen.

Hell over en boks oksehalesuppe, et beger fløte og et beger creme fraiche. La det hele putre sammen en stund, og server med brød og salat.

Men mengden og sånn må du dessverre finne ut av sjøl. ;)

Skrevet

Taco? Da er det bare kjøttdeigen som skal være varm.... Lefser, skjell, salat, ost, rømme, salsa.

Ellers fikk flyfly denne på søndag, og den falt i smak. Lillemann trykket i seg tre porsjoner:

400 g karbonadedeig

to sjalottløk og en paprika i biter

to gulrøtter, raspet

en boks hermetiske toamter

et glass pastasaus (dolmio eller tilsv)

en kartong fløte

salt, urtekrydder (oregano/estragon/basilikum)

Stek kjøttdeig/løk/paprika, og ha i resten etterpå. La det stå og småputre en stund. Serveres med kokt pasta - jeg blandet den oppi gryta.

Du glemte osten på toppen. Og ca mengde vann når man "koker" pastaen oppi hele sulamitten?

Skrevet

Kjøp inn rent svine eller oksekjøtt. Dette skjæres i terninger og brunes m. løk før det kokes. Tilsegg salt, pepper, buljong og grillkrydder. (Evt. andre krydder etter smak). Bruk en god slump fløte i tillegg til vannet du brukte til koking. Jevnes.

Av grønnsaker kan du bruke alt. Jeg gjør det gjerne enkelt og dytter i gulrøtter, blomkål, brokkoli og erter de siste minuttene.

Serveres med ris eller pasta, salat og brød. (Salat og brød gjør også at gryta blir litt drøyere)

Skrevet

Vi bruker ofte ferdig Innherredssodd ved slike anledninger. Kjøpes i spann i frysedisken, inneholder suppe med kjøttboller og kjøttbiter. Serveres med poteter/gulrøtter/rundstykker/flatbrød.

Dette liker de fleste og er veldig lett å tilberede.

Skrevet

Denne har jeg faktisk laga en gang før! Ingen dum ide, men jeg må tenke på om det er noe for barna....

Glemte selvsagt salt og pepper, og at du lager ris til. :)

Skrevet

Du glemte osten på toppen. Og ca mengde vann når man "koker" pastaen oppi hele sulamitten?

Du fikk den ovnsbakte versjonen - det her er gryte-versjonen.

Uansett er det godt med revet ost på toppen ved servering, helst parmesan :)

Skrevet

Du fikk den ovnsbakte versjonen - det her er gryte-versjonen.

Uansett er det godt med revet ost på toppen ved servering, helst parmesan :)

Ovnsversjonen var ihvertfall nydelig! :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...