Gå til innhold

Oppskrift på mykt, saftig grovbrød?


Anbefalte innlegg

Jeg vil gjerne lage hjemmelaget brød uten å måtte ty til disse ferdigmelblandingene. Pleier å bruke en ferdigblandingspose (ikke fiber/grovbakst) og tilsette 2,5ganger mer væske og fylle opp med diverse annet (havremel,havregryn, siktet rug, sammalt hvete fin, linfrø, hvetemel). Da blir brødet ganske saftig og luftig (litt avhengig av mengden hvetemel - bruker ikke oppskrift, så det varierer fra gang til gang).

Hvor mye hvetemel må det være i prosent for at det ikke skal bli et veldig tungt og grovt brød (men likevel grovt nok...)? Det er ikke så lett å få barna til å spise tørt hjemmelaget grovbrød....

På forhånd, tusen takk for tips!

- amtyst

Fortsetter under...

Jeg bruker nesten like mye fint som grovt mel og jeg bruker 2 pk gjær. Vann, olivenolje, bittelitt honning og bittelitt salt. Jeg lager deigen ganske klissete, det hjelper også på hvor tungt brødet blir. Om dere bruker melk kan du godt ha litt sur melk eller vanlig melk i. Jeg har i linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, rug, bygg, samalt hvete, havregryn (dette hjelper godt på fuktigheten i brødet), spelt og hvetemel. Ungene her i huset liker dette mye bedre enn kjøpebrød og holder seg ferskt lenge.

Gjest lille rosinen

Jeg bruker nesten like mye fint som grovt mel og jeg bruker 2 pk gjær. Vann, olivenolje, bittelitt honning og bittelitt salt. Jeg lager deigen ganske klissete, det hjelper også på hvor tungt brødet blir. Om dere bruker melk kan du godt ha litt sur melk eller vanlig melk i. Jeg har i linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, rug, bygg, samalt hvete, havregryn (dette hjelper godt på fuktigheten i brødet), spelt og hvetemel. Ungene her i huset liker dette mye bedre enn kjøpebrød og holder seg ferskt lenge.

Kan du ikke skrive mer nøyaktig hvor mye du har av hver ingrediens i, og hvilken rekkefølge?

Helt fersk brødbaker jeg ser du... :-S Litt av sånn og litt av sånn, funker ikke helt for meg. Også hvor lenge du steker dem og på hvor mange grader. Gjerne hvor lenge du hever deigen både før utbaking og før steking også... Og hvis du svarer litt raskt, så rekker jeg kanskje butikken i dag allerede :-)

Gjest kalendria

Hei, jeg gjør som deg, tar en ferdig brødblanding og like mye grovt mel i tillegg, også vannmengde til en "passe deig". Synes brødene blir mye bedre enn når jeg baker uten ferdigblanding, men grove nok blir de jo likevel.

Hva er grunnen til at du ikke vil bruke ferdigblanding? Er det noe innholdsmessig feil med dem?

Har nemlig selv lurt på hvor sunne disse blandingene egentlig er, men har ikke funnet noe svar noe sted,

Annonse

Hei, jeg gjør som deg, tar en ferdig brødblanding og like mye grovt mel i tillegg, også vannmengde til en "passe deig". Synes brødene blir mye bedre enn når jeg baker uten ferdigblanding, men grove nok blir de jo likevel.

Hva er grunnen til at du ikke vil bruke ferdigblanding? Er det noe innholdsmessig feil med dem?

Har nemlig selv lurt på hvor sunne disse blandingene egentlig er, men har ikke funnet noe svar noe sted,

Nei, de er bare dobbelt så dyre......

Vi bruker å ha finrevne gulrøtter i brødet. Jeg syns det holder seg mykere og ferskere da, og så får man litt A vitaminer også.

På 5 brød i 1,5 liters former bruker vi 2-3 gulrøtter.

Syns også det godt med kruskakli og havregryn i brødene.

For å "lure" ungene kan du bruke finmalt sammalt hvete, det er like mye bra som grovmalt.

Vi bruker å ha finrevne gulrøtter i brødet. Jeg syns det holder seg mykere og ferskere da, og så får man litt A vitaminer også.

På 5 brød i 1,5 liters former bruker vi 2-3 gulrøtter.

Syns også det godt med kruskakli og havregryn i brødene.

For å "lure" ungene kan du bruke finmalt sammalt hvete, det er like mye bra som grovmalt.

Det hørtes veldig godt ut. Problemet er at min femåring friker ut hvis hun finner noe orange i brødet (haaater gulrøtter, som hun selv uttrykker det. Faktisk reelt - har ikke likt gulrøtter siden hun var 5 mnd, men spiser nå litt rå, i det minste).

Men ble fristet til å prøve likevel.... Det må jo bli godt!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...