amtyst Skrevet 8. oktober 2005 Skrevet 8. oktober 2005 Jeg vil gjerne lage hjemmelaget brød uten å måtte ty til disse ferdigmelblandingene. Pleier å bruke en ferdigblandingspose (ikke fiber/grovbakst) og tilsette 2,5ganger mer væske og fylle opp med diverse annet (havremel,havregryn, siktet rug, sammalt hvete fin, linfrø, hvetemel). Da blir brødet ganske saftig og luftig (litt avhengig av mengden hvetemel - bruker ikke oppskrift, så det varierer fra gang til gang). Hvor mye hvetemel må det være i prosent for at det ikke skal bli et veldig tungt og grovt brød (men likevel grovt nok...)? Det er ikke så lett å få barna til å spise tørt hjemmelaget grovbrød.... På forhånd, tusen takk for tips! - amtyst 0 Siter
Velouria Skrevet 8. oktober 2005 Skrevet 8. oktober 2005 Jeg bruker nesten like mye fint som grovt mel og jeg bruker 2 pk gjær. Vann, olivenolje, bittelitt honning og bittelitt salt. Jeg lager deigen ganske klissete, det hjelper også på hvor tungt brødet blir. Om dere bruker melk kan du godt ha litt sur melk eller vanlig melk i. Jeg har i linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, rug, bygg, samalt hvete, havregryn (dette hjelper godt på fuktigheten i brødet), spelt og hvetemel. Ungene her i huset liker dette mye bedre enn kjøpebrød og holder seg ferskt lenge. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 8. oktober 2005 Skrevet 8. oktober 2005 Hvis du finhakker et par kokte poteter og blander i brødet, blir det veldig saftig og holder seg mykt og godt lenger. 0 Siter
Gjest lille rosinen Skrevet 8. oktober 2005 Skrevet 8. oktober 2005 Jeg bruker nesten like mye fint som grovt mel og jeg bruker 2 pk gjær. Vann, olivenolje, bittelitt honning og bittelitt salt. Jeg lager deigen ganske klissete, det hjelper også på hvor tungt brødet blir. Om dere bruker melk kan du godt ha litt sur melk eller vanlig melk i. Jeg har i linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, rug, bygg, samalt hvete, havregryn (dette hjelper godt på fuktigheten i brødet), spelt og hvetemel. Ungene her i huset liker dette mye bedre enn kjøpebrød og holder seg ferskt lenge. Kan du ikke skrive mer nøyaktig hvor mye du har av hver ingrediens i, og hvilken rekkefølge? Helt fersk brødbaker jeg ser du... :-S Litt av sånn og litt av sånn, funker ikke helt for meg. Også hvor lenge du steker dem og på hvor mange grader. Gjerne hvor lenge du hever deigen både før utbaking og før steking også... Og hvis du svarer litt raskt, så rekker jeg kanskje butikken i dag allerede :-) 0 Siter
Elis31 Skrevet 8. oktober 2005 Skrevet 8. oktober 2005 http://www.tine.no/oppskrift/2993/ Denne så god ut. Lykke til! 0 Siter
Gjest kalendria Skrevet 8. oktober 2005 Skrevet 8. oktober 2005 Hei, jeg gjør som deg, tar en ferdig brødblanding og like mye grovt mel i tillegg, også vannmengde til en "passe deig". Synes brødene blir mye bedre enn når jeg baker uten ferdigblanding, men grove nok blir de jo likevel. Hva er grunnen til at du ikke vil bruke ferdigblanding? Er det noe innholdsmessig feil med dem? Har nemlig selv lurt på hvor sunne disse blandingene egentlig er, men har ikke funnet noe svar noe sted, 0 Siter
Jorunn Skrevet 8. oktober 2005 Skrevet 8. oktober 2005 Når jeg baker brød, pleier jeg å ha litt olje i deigen og brødene blir da saftige. 0 Siter
amtyst Skrevet 9. oktober 2005 Forfatter Skrevet 9. oktober 2005 Hei, jeg gjør som deg, tar en ferdig brødblanding og like mye grovt mel i tillegg, også vannmengde til en "passe deig". Synes brødene blir mye bedre enn når jeg baker uten ferdigblanding, men grove nok blir de jo likevel. Hva er grunnen til at du ikke vil bruke ferdigblanding? Er det noe innholdsmessig feil med dem? Har nemlig selv lurt på hvor sunne disse blandingene egentlig er, men har ikke funnet noe svar noe sted, Nei, de er bare dobbelt så dyre...... 0 Siter
nordaførr Skrevet 9. oktober 2005 Skrevet 9. oktober 2005 Vi bruker å ha finrevne gulrøtter i brødet. Jeg syns det holder seg mykere og ferskere da, og så får man litt A vitaminer også. På 5 brød i 1,5 liters former bruker vi 2-3 gulrøtter. Syns også det godt med kruskakli og havregryn i brødene. For å "lure" ungene kan du bruke finmalt sammalt hvete, det er like mye bra som grovmalt. 0 Siter
amtyst Skrevet 11. oktober 2005 Forfatter Skrevet 11. oktober 2005 Vi bruker å ha finrevne gulrøtter i brødet. Jeg syns det holder seg mykere og ferskere da, og så får man litt A vitaminer også. På 5 brød i 1,5 liters former bruker vi 2-3 gulrøtter. Syns også det godt med kruskakli og havregryn i brødene. For å "lure" ungene kan du bruke finmalt sammalt hvete, det er like mye bra som grovmalt. Det hørtes veldig godt ut. Problemet er at min femåring friker ut hvis hun finner noe orange i brødet (haaater gulrøtter, som hun selv uttrykker det. Faktisk reelt - har ikke likt gulrøtter siden hun var 5 mnd, men spiser nå litt rå, i det minste). Men ble fristet til å prøve likevel.... Det må jo bli godt! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.